Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Επιλεκτικά αναμένεται να κινηθούν οι επενδυτές με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Επιλεκτικά αναμένεται να κινηθούν οι επενδυτές με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Δεν αποκλείεται να συνεχιστούν και οι κινήσεις profit taking σε μετοχές με καλή απόδοση από την αρχή του έτους
Σχετικά Άρθρα
Το κλίμα στις αγορές της Ευρώπης αναμένεται να παραμείνει καλό καθώς οι επενδυτές μετά τη συμφωνία για το χρέος στις ΗΠΑ, περιμένουν και παύση των αυξήσεων επιτοκίων από τη FED.
Στην εγχώρια αγορά οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές εταιριών με καλά θεμελιώδη αναμένεται να συνεχιστούν, ενώ δεν αποκλείουν αναλυτές να διατηρηθούν και οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε μετοχές με μεγάλη απόδοση.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Μυτιληναίος καθώς οι αναλυτές αναμένουν βελτιώσεις εκτιμήσεων μετά την εκτίμηση για EBITDA πάνω από 1 δισ. ευρώ από τη διοίκηση. Σήμερα οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών είναι στα 912 εκατ. ευρώ, επομένως θα πρέπει να αναμένονται ανοδικές αναθεωρήσεις.
Θετικά μηνύματα έστειλε και η τηλεδιάσκεψη της Lamda, η οποία ανέφερε πως περιμένει έσοδα 500 εκατ. ευρώ το 2023 από το ελληνικό (σήμερα είναι στα 208 εκατ. ευρώ) από τις διάφορες αναπτύξεις. Παράλληλα γίνονται και οι ενοποιήσεις των εμπορικών κέντρων με σκοπό να εισαχθούν στο χρηματιστήριο.
Επιπλέον μετά από 3 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις οι αναλυτές δεν αποκλείουν μία αντίδραση. 

Eurobank Equities
Για σήμερα τα παράγωγα στην Ευρώπη δείχνουν θετικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται περιμένοντας μία παύση στις αυξήσεις επιτοκίων από τη FED, η οποία θα ενισχύσει την επενδυτική ψυχολογία.

Piraeus Securities
Περιμένουμε από την αγορά να κινηθεί υψηλότερα σήμερα υποστηριζόμενη από τη βελτιωμένη επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό μετά τη συμφωνία για το ύψος του χρέους στις ΗΠΑ. Επαναδιατυπώνουμε τη θετική μας στάση για τη Μυτιληναίος μετά και την δυνατή καθοδήγηση της διοίκησης για το 2023 και τη σημαντική δημιουργία αξίας από τις πρόσφατες μεγάλες επενδυτικές κινήσεις.

Euroxx
Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι πιθανό να συνεχιστούν και στη σημερινή συνεδρίαση.

Optima Bank

Περιμένουμε αντίδραση σήμερα από το ΧΑ μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Σημειώνεται πως η αγορά θα παραμείνει κλειστή την ερχόμενη Δευτέρα 5 Ιουνίου.

Beta
Μετά από 3 συνεδριάσεις με κατοχυρώσεις κερδών μία αντίδραση αναμένεται, με θετική αύρα από το εξωτερικό που επίσης μπορεί να στηρίξει την επενδυτική ψυχολογία.

Κύκλος
Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται το μεσημέρι τα στοιχεία της αγοράς εργασίας για το Μάιο (νέες θέσεις απασχόλησης, ποσοστό ανεργίας, μισθολογικές αυξήσεις) που συνδιαμορφώνουν τις αποφάσεις της Federal για τις
επιτοκιακές μεταβολές. Ο Γ.∆. γρήγορα ξέμεινε από καύσιμα με αποτέλεσμα να παραβιάσει την πρώτη στήριξη των 1219 μονάδων και να κλείσει τελικά με αρνητικό πρόσημο. Η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στις 1205 μονάδες.

Depolas
Στο εσωτερικό, η αδυναμία του ΓΔΧΑ τις προηγούμενες ημέρες ενδέχεται να εξασθενήσει στην περιοχή των 1190 μονάδων καθώς βαδίζουμε για τις εκλογές. Υπενθυμίζουμε ότι εντός του μήνα 19 εισηγμένες, εκ των οποίων οι 6 είναι δεικτοβαρείς, κόβουν μέρισμα η/και επιστρέφουν κεφάλαια. Για σήμερα, βαρύτητα θα δοθεί στα στοιχεία εργασίας Μαΐου (εξαιρουμένου του αγροτικού τομέα) στις ΗΠΑ εν όψει και της απόφασης της FED στις 14 Ιουνίου, αλλά και της ΕΚΤ την αμέσως επόμενη ημέρα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης