Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μυτιληναίος: Ετοιμάζονται για νέες αναβαθμίσεις οι αναλυτές μετά το guidance και την επέκταση στον Καναδά

Μυτιληναίος: Ετοιμάζονται για νέες αναβαθμίσεις οι αναλυτές μετά το guidance και την επέκταση στον Καναδά
Η μετοχή ενισχύεται 0,49% και είναι στα 28,96 ευρώ με χαμηλό όγκο συναλλαγών 60 χιλ. τεμάχια.
Σχετικά Άρθρα
Ενθουσιασμένοι εμφανίζονται οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια αναφορικά με τις ανακοινώσεις της Μυτιληναίος τόσο για τα EBITDA του 2023 όσο και για την κίνηση επέκτασης στον Καναδά. Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε πως τα EBITDA το 2023 θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών όπως αναφέρει η Eurobank Equities στο πρωινό της σχόλιο να είναι στα 912 εκατ. ευρώ.
Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η εκτίμηση σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών δίνει σημαντικό χώρο για αναβαθμίσεις.
Επίσης η Μυτιληναίος ανακοίνωσε εξαγορά 5 φωτοβολταϊκών δυναμικότητας 1,4GW στον Καναδά τα οποία είναι σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης με εκτιμώμενο κόστος επένδυσης 1,1 δισ. ευρώ και θα λειτουργήσουν το 2026.
Στη Γενική Συνέλευση αναφέρθηκε πως υπάρχουν προσοδοφόρες αποδόσεις στο έργο και οι οποίες ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ (tax credit).

Η Piraeus Securities σχολιάζοντας την εκτίμηση της διοίκησης αναφέρει πως δίνει υποδηλώνει τουλάχιστον 10% περιθώριο ανόδου από τη δική της που είναι στα 914 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον αναφέρει πως βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης του μεγάλου φωτοβολταϊκού project στον Καναδά, το οποίο φαίνεται να έχει υψηλό διψήφιο ποσοστό εσωτερικής απόδοσης (IRR) λόγω του συνδυασμού υψηλού συντελεστή φορτίου (19-20%) και ελκυστικής φορολογικής πίστωσης, που συνεπάγεται υψηλή καθαρή παρούσα αξία. Αυτοί οι δύο παράγοντες υποδηλώνουν σημαντική άνοδο της τρέχουσας τιμής-στόχου λέει η Piraeus Sec. που σήμερα είναι στα 34,50 ευρώ και επαναλαμβάνει τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς.

Σημειώνεται πως η μετοχή ενισχύεται 0,49% και είναι στα 28,96 ευρώ με χαμηλό όγκο συναλλαγών 60 χιλ. τεμάχια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης