Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Συσσώρευση με πιθανότητες για συνέχιση της ανοδικής κίνησης – Στο επίκεντρο η Alpha Bank

XA: Συσσώρευση με πιθανότητες για συνέχιση της ανοδικής κίνησης – Στο επίκεντρο η Alpha Bank
Οι αποτιμήσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν υπερβολικές όταν ακόμα συναντάμε μετοχές με μονοψήφιο p/e
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί η πορεία των ξένων αγορών να μην ενθουσιάζει, ωστόσο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, συσσωρεύοντας, εξέλιξη που δίνει την ευκαιρία στην εγχώρια αγορά, λόγω των θετικών προσδοκιών που υπάρχουν για την Ελλάδα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, να κινηθεί υψηλότερα.
Χθες οι βασικοί δείκτες έκλεισαν σε νέα υψηλά 9 ετών με δυνατό τζίρο και μαζικές αγορές σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά.
Καλές κινήσεις αλλά όχι μεγάλης έντασης και έκτασης παρατηρούνται και σε αρκετές μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Έτσι αρκετές μετοχές καταγράφουν ιστορικά υψηλά και πολυετή.
Την ίδια ώρα οι αποτιμήσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν υπερβολικές όταν ακόμα συναντάμε μετοχές με μονοψήφιο p/e.
Μετά το χθεσινό ράλι, μία ηπιότερη συνέχιση της κίνησης λόγω του ήπια θετικού ανοίγματος που αναμένεται στην Ευρώπη, δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Βέβαια, μετά τα μεγάλα βραχυπρόθεσμα κέρδη μπορεί να φέρουν και κάποιες επιλεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αν και μέχρι σήμερα φαίνεται πως η δύναμη των αγοραστών είναι τέτοια που απορροφά τις πωλήσεις με χαρακτηριστική άνεση.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Alpha Bank καθώς σήμερα έχει το investor day και η διοίκηση θα παρουσιάσει τους επικαιροποιημένους στόχους.
Λίγο νωρίτερα θα δημοσιευτούν τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο. 

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα υποδηλώνουν ένα συγκρατημένα θετικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών την επόμενη εβδομάδα.

Piraeus Securities
Η Alpha Bank θα παρουσιάσει σήμερα το επικαιροποιημένο επιχειρηματικό της σχέδιο. Η αγορά θα επικεντρωθεί επίσης στα στοιχεία για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου.

Optima Bank
Περιμένουμε πως το θετικό momentum θα συνεχιστεί σήμερα.

Beta
Τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου, η ημέρα των επενδυτών της Alpha Bank, οι γενικές συνελεύσεις των ΟΤΕ και Motor Oil και η δημοπρασία εντόκων ενός έτους δημιουργούν μία γεμάτη μέρα. Ως εκ τούτου περιμένουμε πως η αγορά θα παρακολουθήσει τις σχετικές ανακοινώσεις και δεν αποκλείεται μία συνέχεια της χθεσινής κίνησης.

Κύκλος
Στις 12 μ.μ. η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ του 2ου τριμήνου. Με νέα υψηλά για το 2023 και πλέον των 9 ετών ξεκίνησε ο Γ.∆. την νέα εβδομάδα και πιθανό στόχο τις 1.268 μονάδες. Σημαντικότερο τεχνικό γεγονός της συνεδρίασης η υπέρβαση της τοπικής κορυφής των 1.236-1.240 μονάδων, που αποτελεί πλέον την πλησιέστερη στήριξη.

Depolas
Διεθνώς, αξίζει να σημειώσουμε την σημαντική συρρίκνωση του εμπορικού ισοζυγίου της Κίνας τον Μάιο, γεγονός που οδηγεί σε ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία και επανάφερε τον Shanghai Shenzhen CSI 300 Index σε αρνητικό έδαφος σήμερα το πρωί. Στο εσωτερικό, η διάθεση για ρίσκο αναμένεται να διατηρηθεί, αλλά βαδίζοντας προς τις εκλογές η ανοδική ορμή ενδέχεται να μετριαστεί. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει την δημοσίευση των μεγεθών του εγχώριου ΑΕΠ Α΄ τριμήνου, ενώ βαρύτητα θα δοθεί και στις οικονομικές προβλέψεις του ΟΟΣΑ (OECD) για τις χώρες μέλη του.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης