Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αυτές οι μετοχές μπορούν να σου γεμίσουν το πορτοφόλι μετά τις διακοπές – Ποιες διανομές μερισμάτων θα γίνουν

Αυτές οι μετοχές μπορούν να σου γεμίσουν το πορτοφόλι μετά τις διακοπές – Ποιες διανομές μερισμάτων θα γίνουν
Οι μερισματικές αποδόσεις δεν εντυπωσιάζουν, αλλά θα πρέπει οι επενδυτές να συνυπολογίσουν και την άνοδο των μετοχών μέσα στη χρονιά που είναι ισχυρή
Εισόδημα μετά τις διακοπές προσφέρουν τις επόμενες μέρες αρκετές εισηγμένες εταιρείες.
Οι μερισματικές αποδόσεις βέβαια δεν είναι αυτές που κάποιος θα ήθελε, αλλά αυτό έχει να κάνει και με τη μεγάλη άνοδο που έχουν καταγράψει οι μετοχές, επομένως η εξέλιξη αυτή οδήγησε στη μείωση της μερισματικής απόδοσης.
Ωστόσο, κάποιες δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα στο έτος δίνουν αμοιβή στους μετόχους και σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, ίσως δούμε από κάποιες και τρίτη διανομή.
Πιο αναλυτικά στη Λάμψα στις 21 Αυγούστου γίνεται η αποκοπή του μερίσματος ύψους 0,40 ευρώ ανά μετοχή και οι μέτοχοι, μετά την αφαίρεση του φόρου θα λάβουν καθαρό 0,38 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 1,3%.
Υπενθυμίζεται πάντως, πως τον περασμένο Μάρτιο η εισηγμένη είχε δώσει άλλα 0,47 ευρώ ανά μετοχή με τη μορφή της επιστροφής κεφαλαίου, ενώ η μετοχή από την αρχή του έτους έχει άνοδο 31% και είναι σε ιστορικά υψηλά.

Η Jumbo κόβει το δικό της μέρισμα στις 23 Αυγούστου και την ίδια μέρα κόβει και η Έλαστρον το δικό της μέρισμα όπως και οι Μύλοι Κεπενού, ενώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κόβει το δικαίωμα στην Επιστροφή κεφαλαίου.
Η Jumbo θα δώσει 0,30590 ευρώ καθαρό στους μετόχους, ενώ υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο είχε δώσει έκτακτο μέρισμα 1,09725 ευρώ ανά μετοχή καθαρό στους μετόχους.
Κάποιοι αναλυτές υποστηρίζουν πως θα υπάρξει και τρίτη διανομή αφού η πορεία των πωλήσεων πάει ανώτερα από τις εκτιμήσεις της διοίκησης και τοποθετούν τη συνολική απόδοση στους μετόχους στα 2 ευρώ (μεικτά) ανά μετοχή, δηλαδή μερισματική απόδοση 7%, την ώρα που η μετοχή έχει άνοδο 65% από την αρχή του έτους.
Η Έλαστρον και φέτος θα δώσει υψηλό μέρισμα στους μετόχους και συγκεκριμένα 0,1919 ευρώ ανά μετοχή καθαρό που αντιστοιχεί σε απόδοση 5,3%.
Επιπλέον η μετοχή έχει άνοδο από την αρχή του έτους πάνω από 60%.
Οι Μύλοι Κεπενού θα δώσουν 0,04465 ευρώ καθαρό μέρισμα στους δικαιούχους.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα επιστρέψει 0,20 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της.

Στις 24 Αυγούστου η Κρι-Κρι κόβει το δικό της μέρισμα ύψους 0,190398 ευρώ ανά μετοχή καθαρό. Στο +35% η μετοχή το 2023.
Στις 28 Αυγούστου παίρνει σειρά η Βιοκαρπέτ για επιστροφή κεφαλαίου, μία διανομή που είναι η πρώτη μετά από αρκετά χρόνια.
Συγκεκριμένα θα δώσει 0,015 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η μετοχή έχει άνοδο από την αρχή του έτους 103%.
Στις 7 Σεπτεμβρίου θα κόψει το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου το Ιατρικό Αθηνών ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή.
Στις 11 Σεπτεμβρίου η ΕΥΑΘ έχει ενημερώσει πως θα κόψει το δικαίωμα στο μέρισμα, αλλά στη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου, το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει τη μη διανομή μερίσματος καθώς δεν υπήρχαν κέρδη στη χρήση 2022.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης