Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ποιες μετοχές διόρθωσαν μετά την καταγραφή νέων υψηλών 9 ετών του Γενικού Δείκτη

Ποιες μετοχές διόρθωσαν μετά την καταγραφή νέων υψηλών 9 ετών του Γενικού Δείκτη
Κάποιες δικαιολογούν την υποχώρηση λόγω της προηγούμενης απόδοσης, αλλά είναι και αυτές που δεν κατέγραψαν κάποια μεγάλη πορεία ώστε να πρέπει να είναι στις πρώτες θέσεις των πτωτικών
Σχετικά Άρθρα
Προς το τέλος Ιουλίου ο Γενικός Δείκτης έγραψε ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 1.351,69 μονάδες που αποτελεί την καλύτερη τιμή που έχει δει ο δείκτης τα τελευταία 9 χρόνια.
Την τιμή αυτή την κατέγραψε στις 27 Ιουλίου και έκτοτε ξεκίνησε μία ήπια διορθωτική πορεία προς τις 1.260 μονάδες που δεν έχει ξεπεράσει η υποχώρηση το 5%.
Η υποχώρηση χαρακτηρίζεται φυσιολογική αφού είχε προηγηθεί άνοδος για τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη πάνω από 40%.
Πέντε μετοχές ξεχώρισαν στη διορθωτική κίνηση καθώς οι απώλειες ξεπέρασαν το 10% και έφτασαν μέχρι και το 15,5%.

Κάποιες δικαιολογούν την υποχώρηση λόγω της προηγούμενης απόδοσης, αλλά είναι και αυτές που δεν κατέγραψαν κάποια μεγάλη πορεία ώστε να πρέπει να είναι στις πρώτες θέσεις των πτωτικών από 27 Ιουλίου έως και σήμερα.

Πρώτη σε απώλειες στο εν λόγω διάστημα είναι η Ικτίνος, η οποία ίσως και λόγω της υποχώρησης των μεγεθών μετά την πανδημία και τη μείωση της ζήτησης από την Κίνα, δεν τραβάει επενδυτικά βλέμματα.
Προσπάθησε αργοπορημένα να ακολουθήσει το χρηματιστηριακό πάρτι και έκανε μία κίνηση αλλά ο όγκος έδειχνε πως υπήρχαν πολλοί πρόθυμοι πωλητές. Έτσι στην πρώτη ευκαιρία διολίσθησε και σήμερα από την αρχή του έτους ενισχύεται κατά 25% μετά την πρόσφατη υποχώρηση της τάξης του 15,46%.
Η ΕΧΑΕ μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου τα οποία έδειξαν νέα αύξηση στους μισθούς κατέγραψε μία καλή διορθωτική κίνηση της τάξης του 14,2%.
Όμως λόγω της επενδυτικής βαθμίδας και των προοπτικών της χώρας είχε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καταγράψει ράλι και από την αρχή του χρόνου παρά την πρόσφατη διόρθωση ενισχύεται κατά 65% και υπεραποδίδει έναντι της αγοράς.

Από τις συστημικές τράπεζες η Alpha Bank ξεχωρίζει με απώλειες από 27 Ιουλίου της τάξης του 11,5%.
Η μετοχή από την αρχή του έτους έχει άνοδο 48% με πολλούς επενδυτές να υποστηρίζουν πως τα τελευταία χρόνια όπου ο κλάδος είναι στο επίκεντρο καταγράφει η εν λόγω μετοχή μεγάλη υστέρηση.
Κορυφαία σε απόδοση φέτος στον κλάδο η Πειραιώς.

Απόδοση 27% από την αρχή του έτους έχει η Δρομέας η οποία αργοπορημένα προσπάθησε και αυτή να ακολουθήσει την ανοδική κίνηση της αγοράς, αλλά είναι μεταξύ των πρώτων στη διορθωτική κίνηση με απώλειες 10,5%.
Τέλος η ΔΕΗ έκανε καλή κίνηση και παρά τη διόρθωση κατά 10,4% από 27 Ιουλίου έχει άνοδο από την αρχή του έτους 48%, μία απόδοση που είναι ανώτερη από την απόδοση της αγοράς.
Το ενεργειακό στόρι της μετοχής συνεχίζει να τραβάει επενδυτικά βλέμματα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης