Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Από το εξωτερικό η τάση – Διατηρούνται οι ανησυχίες των επενδυτών για τα επιτόκια

ΧΑ: Από το εξωτερικό η τάση – Διατηρούνται οι ανησυχίες των επενδυτών για τα επιτόκια
Ο οίκος FTSE Russell αύξησε τις ελληνικές μετοχές σε 25 με την προσθήκη της Cenergy και του ΟΛΠ στον FTSE All-World
Σχετικά Άρθρα
Από τις αγορές του εξωτερικού θα συνεχίσει να λαμβάνει κατεύθυνση η εγχώρια αγορά, σύμφωνα με τους αναλυτές, καθώς απουσιάζουν από το εσωτερικό οι ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση.
Οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Ο οίκος FTSE Russell αύξησε τις ελληνικές μετοχές σε 25 με την προσθήκη της Cenergy και ΟΛΠ στον FTSE All-World ενώ η Viohalco εντάχθηκε στον FTSE Emerging Europe Large Cap.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το κλείσιμο της 15ης Σεπτεμβρίου.
Σήμερα οι μετοχές της Austriacard θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στις δωρεάν μετοχές με αναλογία μία νέα για κάθε μία παλιά (split).
Οι νέες μετοχές θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στις 23 Αυγούστου.
Επίσης, οι μετοχές της ΛΑΜΨΑ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,40 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό μετά την αφαίρεση του φόρου 0,38 ευρώ.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα προθεσμιακά συμβόλαια δείχνουν ένα μικτό άνοιγμα, καθώς το διεθνές κλίμα παραμένει εύθραυστο και οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές για τη στάση των κεντρικών τραπεζών εν μέσω πληθωρισμού που επιμένει.

Piraeus Securities
Εν μέσω σταθεροποίησης των ξένων αγορών, θα περιμέναμε ένα θετικό ξεκίνημα της εβδομάδας, λόγω επιλεκτικών τοποθετήσεων.


Optima Bank
Περιμένουμε από την αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, μετά από 4 εβδομάδες συνεχόμενων απωλειών.

Beta
Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό περιμένουμε ότι η αγορά θα διατηρήσει τη συσχέτισή της με τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Depolas
Με απώλειες έκλεισε την Παρασκευή ο ΓΔΧΑ οδηγώντας στην 4η εβδομάδα υποχώρησης, ενώ παρόμοια ήταν η εβδομαδιαία εικόνα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ. Παράλληλα, δυσαρεστημένοι φάνηκαν οι επενδυτές στην Κίνα μετά την χαμηλότερη των εκτιμήσεων μείωση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα με αποτέλεσμα στο κόκκινο να βρίσκονται οι δείκτες Hang Seng και Shenzhen CSI 300 και σήμερα το πρωί. Η τρέχουσα εβδομάδα περιέχει εταιρικά αποτελέσματα στο εξωτερικό και σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά ενδεχομένως το σημαντικότερο είναι οι ομιλίες των Λαγκαρντ και Πάουελ στο Jackson Hole την Πέμπτη και Παρασκευή. Για τον ΓΔΧΑ διατηρούμε το εκτιμώμενο εύρος τιμών βραχυπρόθεσμα στην περιοχή των 1220-1320 μονάδων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη Γερμανία χαμηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκε ο δείκτης τιμών παραγωγού σήμερα το πρωί.

Κύκλος
Από σήμερα η Austriacard διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα για λήψη δωρεάν μετοχών (1ν/1π), ενώ η Λάμψα κόβει μέρισμα 0,40 ευρώ/μετχ. Την Τετάρτη ο Ο∆∆ΗΧ έχει δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων. Στις 1.250 μονάδες το πλησιέστερο όριο στήριξης του Γ.∆. με δεδομένη την αδυναμία ανοδική αυτονόμησης του Χ.Α. στην παρούσα φάση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης