Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Οι… καραμπόλες από το placement της Εθνικής έφεραν το χαμηλό ημέρας

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Οι… καραμπόλες από το placement της Εθνικής έφεραν το χαμηλό ημέρας
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μπορεί η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell να μην είχε αλλαγές, όμως το placement του ΤΧΣ έφερε μία σημαντική αλλαγή που είχε να κάνει με την αύξηση της στάθμισης της Εθνικής στους δείκτες που συμμετέχει. Έτσι είχαμε ένα rebalancing σήμερα, αν και δεν είχαν μπει οι μετοχές στους δικαιούχους. Από την άλλη έφερε πίεση στις άλλες μετοχές η αύξηση της Εθνικής, αφού έχουμε μείωση βαρύτητας σε αυτές. Έτσι αρκετές έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας ή κοντά σε αυτό, ενώ ο Γ.Δ. έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στο -0,51% με εκπληκτικό τζίρο 380 εκατ. ευρώ. Πριν τις τελικές δημοπρασίες ο όγκος ήταν στα 161 εκατ. ευρώ.

COCA COLA: Η ανακοίνωση που δημοσίευσε χθες το απόγευμα στάθηκε αφορμή για τη μεγάλη άνοδο της μετοχής. Η επαναγορά μετοχών έως και πάνω από 400 εκατ. ευρώ και η προσήλωση σε υψηλές διανομές αλλά και άλλες πρόσθετες καθώς και η συνέχιση εξαγορών και επενδύσεων που θα δίνουν αξία στο μέτοχο, βελτίωσε την αποτίμηση της μετοχής. Στα 24,91 ευρώ και στο +3,71% με όγκο 37 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Λίγο μπάχαλο σήμερα, με το πότε μπαίνουν τα κομμάτια καθώς η ανακοίνωση έλεγε μέρα διακανονισμού και όχι έναρξης διαπραγμάτευσης. Μέχρι και αυτήν την ώρα δε μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν οι ξένοι μπορούσαν ή όχι να πουλήσουν. Έχουμε αντικρουόμενες πληροφορίες. Το rebalancing πάντως που προκάλεσε η αλλαγή της στάθμισης έδειξε πως κάποιοι κυνηγούσαν μετοχές και κάποιοι πουλούσαν «μάνες» αν μπορούμε να τις πούμε έτσι τις μετοχές που κάποιοι είχαν ήδη. Τεράστιος ο όγκος στην Εθνική και στα σχεδόν 46 εκατ. τεμάχια ή 287 εκατ. ευρώ. Με άνοδο 0,80% και στα 6,29 ευρώ. Προφανώς και αύριο θα πρέπει να περιμένουμε πίεση στη μετοχή. Με απώλειες έκλεισαν οι 3 άλλες συστημικές. Οι τράπεζες έχουν μέλλον μπροστά τους καθώς τα επόμενα placements θα κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον. Έρχεται και το road show της Morgan Stanley όπου θα πάνε οι εισηγμένες με άλλο αέρα…

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Στο χαμηλό ημέρας και στο -3,69% έκλεισε η Σαράντης, επίσης χαμηλό ημέρας και στο -3,43% η Autohellas, στο -3,22% η ΕΥΔΑΠ, στο -2,85% η Τέρνα Ενεργειακή, στο -2,66% η Viohalco, στο -2,63% η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, στο -1,90% Η Lamda, στο -0,75% ο ΟΠΑΠ και στο -0,52% τα ΕΛΠΕ. Όλες χαμηλό ημέρας.

OTE: Απάντησε σήμερα επίσημα στα δημοσιεύματα για πώληση της θυγατρικής στη Ρουμανία και επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις. Στα 12,95 ευρώ και στο +0,78%.

AUSTRIACARD: Η Eurobank Equities σε ανάλυσή της (χορηγούμενη) έδωσε δίκαιη τιμή τα 8 ευρώ σύμφωνα με το βασικό της σενάριο που αντιστοιχεί σε EV/EBITDA 7,1 φορές για το 2024 και το οποίο έχει discount πάνω από 15% έναντι των ομοειδών του εξωτερικού. Για το 2023 περιμένει δημοσιευμένα κέρδη 17,2 εκατ. ευρώ και το 2024 21,8 εκατ. ευρώ. Στο εννεάμηνο είχε κέρδη προ φόρων 20,2 εκατ. ευρώ και η Epsilon Net δημοσίευσε σήμερα κέρδη προ φόρων 15,7 εκατ. ευρώ στο ίδιο διάστημα. Η αποτίμηση της ΕΠΣΙΛ είναι στα 523 εκατ. ευρώ και της ACAG στα 218 εκατ. ευρώ…

ΙΚΤΙΝΟΣ: Συνεχίζει να κάνει μεγάλους όγκους. Έχει βέβαια 114 εκατ. μετοχές, αλλά και οι βασικοί μέτοχοι δεν έχουν μικρό ποσοστό. Όλοι μαζί ξεπερνούν το 65%, άρα δε μένουν και πάρα πολλά χαρτιά διάσπαρτα. Έκανε σήμερα 280 χιλ. τεμάχια και έκλεισε με απώλειες 2,93%. Έμειναν και κάμποσα στην πλευρά των πωλητών…

ΕΚΤΕΡ: Έγραψε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό πολλών ετών πάλι σήμερα και με δυνατό όγκο. Έκλεισε στα 3,37 ευρώ και στο +2,74%.

MODA BAGNO: «Σβηστή» που λένε και γράφει ένα υψηλά πολλών ετών.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Από τις μικρές την ξεχωρίσαμε και αυτή σήμερα, καθώς το πρωί πήγε πάνω από τα 3,10 ευρώ και έκανε αρκετές δημοπρασίες μέχρι να μειωθεί η απόσταση αγοραστή-πωλητή. Στα 2,97 ευρώ έκλεισε τελικά με υψηλό ημέρας στα 3,13 ευρώ.

MIG: Πάνω από 120 χιλ. τεμάχια ο όγκος και έγραψε υψηλό στα 5,29 ευρώ αλλά έκλεισε στα 4,95 ευρώ. Μάζεψαν και όλα τα κομμάτια από τις εκποιήσεις στο τέλος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης