Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τρίβουν τα χέρια τους στην ΕΧΑΕ από την εκτίναξη του τζίρου – Τι ειπώθηκε για το μισθολογικό

Τρίβουν τα χέρια τους στην ΕΧΑΕ από την εκτίναξη του τζίρου – Τι ειπώθηκε για το μισθολογικό
Ο CFO, Νίκος Κοσκολέτος ανέφερε πως αναμένει από την Κυβέρνηση να δώσει λεπτομέρειες για τα κίνητρα που θα δώσει στις επιχειρήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρές επιδόσεις κατέγραψε στο εννεάμηνο 2023 η ΕΧΑΕ, καθώς ο τζίρος στο Ελληνικό Χρηματιστήριο καταγράφει μεγάλη άνοδο, ενώ από την άλλη έχει ισχυροποιηθεί και η κεφαλαιοποίηση του Χ.Α.
Μάλιστα στο τέταρτο τρίμηνο, λόγω και του placement της Εθνικής Τράπεζας αλλά και της διάθεσης του 9% της Alpha Bank, ο τζίρος έχει εκτοξευτεί σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα.
Όπως αναφέρθηκε και στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών μέχρι στιγμής η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών τον Νοέμβριο είναι στα 183 εκατ. ευρώ ενώ τον Οκτώβριο ήταν στα 92,4 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί πως χθες λόγω και της αλλαγής της στάθμισης της Εθνικής Τράπεζας στους δείκτες FTSE Russell ο τζίρος στο χρηματιστήριο εκτινάχθηκε στα 380 εκατ. ευρώ, βελτιώνοντας περαιτέρω τις μέσες ημερήσιες συναλλαγές.
Η ενημέρωση από τον οικονομικό διευθυντή στάθηκε στον τζίρο στο Χρηματιστήριο, αλλά και στις αμοιβές του προσωπικού, οι οποίες είναι αυξημένες.
Αυτό που επανέλαβε η διοίκηση είναι ότι θέλει να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της και έχει σχέδια που στηρίζονται στην αναβάθμιση των δικτύων και άρα στο προσωπικό.
Έτσι περιμένει κοντά στο 10% αύξηση του μισθολογικού κόστους στο σύνολο της χρήσης 2023, αλλά περιμένει και περαιτέρω αύξηση το 2024 λόγω του πληθωρισμού.
Να σημειωθεί πως στο εννεάμηνο οι αποδοχές του προσωπικού ήταν στα 8,2 εκατ. ευρώ από 6,15 εκατ. ευρώ, αλλά περιλαμβάνεται και αναλογία πρόβλεψης bonus για τη χρήση, σύμφωνα με την πολιτική αποδοχών του ομίλου 1,18 εκατ. ευρώ, νούμερο που δεν υπήρχε στο περσινό εννεάμηνο.
Ο CFO, Νίκος Κοσκολέτος ανέφερε πως αναμένει από την Κυβέρνηση να δώσει λεπτομέρειες για τα κίνητρα που θα δώσει στις επιχειρήσεις που θέλουν να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο, ενώ τόνισε πως η διοίκηση εστιάζει και στο επικείμενο road show στο Λονδίνο με τη Morgan Stanley όπου θα συμμετέχουν περισσότερες από 30 εισηγμένες.
Πληροφορίες του ΒΝ δεν αποκλείουν ότι εκεί θα αναλύσει η Κυβέρνηση και τις κινήσεις που ετοιμάζει για την αναβάθμιση της αγοράς.
Επιπλέον συνεχίζονται και οι κινήσεις βελτίωσης της διασποράς κριτήριο απαραίτητο για να αναβαθμιστεί η κεφαλαιαγοράς και η διοίκηση συνεχίζει τις επαφές με τις διοικήσεις των εταιρειών.
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως η μετοχή της ΕΧΑΕ έχει καταγράψει σημαντική αύξηση το τελευταίο διάστημα, καθώς οι επενδυτές κτίζουν θέσεις βλέποντας τους υψηλούς τζίρους και περιμένοντας την αναβάθμιση της κεφαλαιαγοράς.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης