Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι οδήγησε στη μείωση της εκτίμησης για τα EBITDA στον ΟΠΑΠ – Το ισχυρό ταμείο εγγυάται την ανταμοιβή των μετόχων

Τι οδήγησε στη μείωση της εκτίμησης για τα EBITDA στον ΟΠΑΠ – Το ισχυρό ταμείο εγγυάται την ανταμοιβή των μετόχων

Η εκτίμηση είναι στο επαναλαμβανόμενο EBITDA και δεν περιλαμβάνει το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για το οποίο έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη

Σχετικά Άρθρα

Στον πληθωρισμό που «καίει» την τσέπη του καταναλωτή, τις γεωπολιτικές ανησυχίες αλλά και στη μεταβλητότητα που παρατηρείται στον κλάδο διεθνώς, απέδωσε η διοίκηση του ΟΠΑΠ τη μικρή αναπροσαρμογή της εκτίμησης που έκανε για τα EBITDA του 2023 και την υιοθέτηση μίας πιο συντηρητικής στάσης.
Επιπλέον η τάση του τρίτου τριμήνου συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο. 
Στο στοίχημα το τέταρτο τρίμηνο αναμένεται να έχει καλύτερο περιθώριο έναντι του περσινού διαστήματος.  

Από την άλλη, η καλύτερη πορεία του ελληνικού ΑΕΠ έναντι των άλλων ευρωπαϊκών χωρών βελτιώνει την εικόνα. 
Τώρα η διοίκηση περιμένει EBITDA 720 -740 εκατ. ευρώ ενώ η προηγούμενη εκτίμηση ήταν για 740-760 εκατ. ευρώ. 
Σημειώθηκε πως η εκτίμηση είναι στο επαναλαμβανόμενο EBITDA και δεν περιλαμβάνει το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για το οποίο έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. 
Στην παρούσα φάση δεν μπορεί να δώσει η διοίκηση κάποια εκτίμηση για το πότε θα έχει απόφαση από την Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Ο Jan Karas, διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών στο Online που αποτελεί τον καταλύτη ανάπτυξης του ΟΠΑΠ, αλλά και στο επαναλανσάρισμα του Λόττο από το οποίο περιμένει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης.
Ανάλογη βελτίωση θα κάνει και στο Τζόκερ
με βασική αλλαγή στο νέο τζόκερ το δεύτερο νικητή ο οποίος θα έχει σταθερή αμοιβή τουλάχιστον 100 χιλ. ευρώ. 
Το ευρωπαϊκό τζακ ποτ όταν θα έρθει θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό καθώς θα έχει να κάνει με εκατοντάδες εκατομμύρια. 
Το online έχει 27% πλέον συνεισφορά και η διοίκηση περιμένει ακόμα περισσότερα, ενώ ισχυρή είναι και η επίδοση των VLTs και σημειώθηκε πως έχουν αντικατασταθεί 8.800 μηχανήματα βελτιώνοντας την εμπειρία του πελάτη. 

Το ισχυρό ταμείο που διαθέτει ο ΟΠΑΠ εγγυάται τις υψηλές και σύμφωνες με τις δεσμεύσεις της διοίκησης διανομές, ενώ στηρίζουν και την επιπλέον επιβράβευση μέσω αγοράς ιδίων μετοχών. Μέχρι τώρα ο ΟΠΑΠ κατέχει 2,89 εκατ. ίδιες μετοχές. 
Αναφορικά με τις πλημμύρες, σημειώθηκε πως λίγα καταστήματα είναι τώρα κλειστά (4-5 περίπου), άρα είναι μικρή η επίπτωση, πλην φυσικά της οικονομικής δυνατότητας όσων επλήγησαν από τις πλημμύρες. 


Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www..bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης