Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Κοιτάζει τις ξένες αγορές για να λάβει κατεύθυνση – Στο επίκεντρο το rebalancing του MSCI

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Κοιτάζει τις ξένες αγορές για να λάβει κατεύθυνση – Στο επίκεντρο το rebalancing του MSCI
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το άνοιγμα των αγορών του εξωτερικού και ακολουθεί και η δική μας αγορά. Ήπιες πιέσεις σε τράπεζες και Coca Cola μας δίνουν μία οριακά πτωτική κίνηση, αλλά βγήκαν αγορές σε άλλα βαριά χαρτιά και έδωσαν μικρή άνοδο. Όλα τα βλέμματα θα είναι στις τελικές δημοπρασίες όπου θα γίνει το rebalancing του MSCI και αναμένεται να αυξήσει το τζίρο του Χ.Α. Τελειώνει άλλος ένας μήνας και η άνοδος από την αρχή του έτους είναι σημαντική. Κλείνουν και βιβλία οι ξένοι και δε ξέρουμε αν θα έχουν διάθεση για πιο ψηλά, αφού τo bonus θα είναι καλό φέτος. Θα αφήσουν και κάτι για του χρόνου.

MSCI: Δεν έχουν γίνει αλλαγές στους δείκτες. Υπενθυμίζουμε πως ο MSCI Greece Standard έχει 10 μετοχές και συγκεκριμένα: Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Jumbo, Μυτιληναίος και Motor Oil.

COCA COLA: Με λίγα κομμάτια άνοιξε με απώλειες 0,82% και επηρεάζει την αγορά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Και πάλι ξεχωρίζει η Πειραιώς, ενώ οι άλλες τρεις συστημικές είναι πέριξ του χθεσινού κλεισίματος. Η ΠΕΙΡ στο +0,7%

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Προσπαθεί να ξεχωρίσει και σήμερα, αλλά στις τελευταίες συνεδριάσεις βλέπουμε πως πάνω από τα 1,90 ευρώ βγαίνουν πωλητές και άρα πρέπει να γίνουν πιο πολλοί οι αγοραστές, αν θέλουν να δώσουν ένα ωραίο κλείσιμο χρονιάς για τη μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα σήμερα οι μετοχές της εταιρείας, ύψους 0,0664 ευρώ ανά μετοχή, καθαρό. Με άνοδο ξεκίνησε η μετοχή αλλά και χαμηλό όγκο, ενώ στη συνέχεια ο πρώτος πωλητής βγήκε λίγο χαμηλότερα. Στα 4,20 ευρώ και στο +0,48% με τον πωλητή να είναι στα 4,18 ευρώ.

ATTICA GROUP: Όπως είναι εύκολο να καταλάβετε, αυτή είναι η εταιρεία που αναφέρεται στα δημοσιεύματα (χθες πρώτο το ΒΝ) για μεγάλη συμφωνία των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Προφανώς και πλέον δεν υπάρχει άλλη μεγάλη ελληνική ιδιωτική εταιρεία στον κλάδο της ακτοπλοΐας και ήδη έχει ανακοινώσει η εταιρεία μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, στο οποίο περιλαμβάνει και τα καράβια της ΑΝΕΚ.

ORILINA ΑΕΕΑΠ: Με ανώτατη τιμή τα 0,95 ευρώ η δημόσια εγγραφή, ξεκινάει από την ερχόμενη εβδομάδα. Στις 11 Δεκέμβρη η εισαγωγή της στο Χ.Α. Αν καλυφθεί η αύξηση από νέους μετόχους τότε το νέο σύνολο των μετοχών θα είναι 138,21 εκατ. μετοχές. Στην ανώτατη τιμή δίνει αποτίμηση 131,3 εκατ. ευρώ. Η συνολική αξία αποτίμησης των ακινήτων είναι 137,4 εκατ. ευρώ και υπήρχαν δάνεια 7,4 εκατ. ευρώ. Μέσα στο επενδυτικό πλάνο είναι και η κατασκευή κτιρίου για ιδιωτική λέσχη μελών, αν καλυφθεί η αύξηση.

Στην ανώτατη τιμή και με πρόχειρους υπολογισμούς εντοπίζουμε ένα discount 18% με βάση την αξία των ακινήτων, το δανεισμό και τα έσοδα από την αύξηση. Το παράδειγμα της Trade Estates και το discount των άλλων του κλάδου, μας δείχνει πως ίσως δε δούμε την ανώτατη τιμή. Σημειώνουμε πως η ονομαστική αξία των μετοχών είναι τα 0,87 ευρώ, άρα αυτή θα είναι και η κατώτατη τιμή.

LAVIPHARM: Συνεχίζει και σήμερα ανοδικά και κοιτάζει τα 0,74 ευρώ. Με δυνατό όγκο στα πρώτα λεπτά.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Προσπαθεί να δώσει συνέχει στη χθεσινή ισχυρή αντίδραση και ενισχύεται 2,7%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης