Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Avax: Με τιμή στόχο τα 2,79 ευρώ και σύσταση αγοράς ξεκινάει κάλυψη η Optima Bank - 101% περιθώριο ανόδου

tags :
Avax: Με τιμή στόχο τα 2,79 ευρώ και σύσταση αγοράς ξεκινάει κάλυψη η Optima Bank - 101% περιθώριο ανόδου
Λόγω της έκθεσης η μετοχή ενισχύθηκε 10,09%. Για το 2023 περιμένει καθαρά κέρδη 15 εκατ. ευρώ και μέρισμα 0,04 ευρώ ανά μετοχή, ενώ το 2024 περιμένει καθαρά κέρδη 27,8 εκατ. ευρώ και μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή
Σχετικά Άρθρα
Την κάλυψη της Avax ξεκίνησε η Optima Bank δίνοντας σύσταση αγοράς και τιμή στόχο για το 2024 τα 2,79 ευρώ που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 101%,
Η Avax είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες εγχώριες κατασκευαστικές εταιρείες, με μακρά και επιτυχημένη πορεία σε διάφορες έργα υποδομής ορόσημα στην Ελλάδα (μετρό Αθήνας, εθνικό οδικό δίκτυο, Αττική περιφερειακή οδός, γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου κ.ά.), αλλά και στο εξωτερικό, σημειώνει η χρηματιστηριακή.
Επιπλέον, ο όμιλος δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα των παραχωρήσεων, κυρίως μέσω συμμετοχών, γεγονός που βελτιώνει την ορατότητα των μελλοντικών ταμειακών ροών του και έχει παρουσία στον τομέα της ενέργειας, με έμφαση στα ενεργειακά βιομηχανικά έργα, (EPC παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, LNG εγκαταστάσεων και άλλων έργων), ενώ πρόσφατα πούλησε την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και θυγατρικές εταιρείες στις ΑΠΕ.
Ανοδικούς καταλύτες εντοπίζει από ανάληψη μεγάλων έργων, ή αν προκύψει μείωση των τιμών των πρώτων υλών ή από άλλα κόστη που θα βελτίωνε το περιθώριο μικτού κέρδους σε έργα αλλά και από αύξηση της κίνησης σε έργα παραχώρησης που έχει και θα βελτίωνε τις διανομές μερισμάτων.
Για το 2023 περιμένει καθαρά κέρδη 15 εκατ. ευρώ και μέρισμα 0,04 ευρώ ανά μετοχή, ενώ το 2024 περιμένει καθαρά κέρδη 27,8 εκατ. ευρώ και μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή.
Ο δείκτης net debt/EBITDA αναμένεται για φέτος στις 6,2 φορές και ο δείκτης EV/EBITDA 10,4 φορές.

Ράλι στη μετοχή

Το περιθώριο ανόδου και συνολικά η έκθεση οδήγησαν σε άνοδο 10,08% με την τιμή της μετοχής στα 1,5280 ευρώ. 
Ο όγκος ανήλθε στα 731 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 221 εκατ. ευρώ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης