Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στο υψηλό ημέρας με εκτίναξη τζίρου λόγω MSCI – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στο υψηλό ημέρας με εκτίναξη τζίρου λόγω MSCI – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πριν τις τελικές δημοπρασίες είχε τζίρο 87,4 εκατ. ευρώ και αρκετές εναλλαγές προσήμων. Δεν είχε μεγάλη διακύμανση και κυρίως διαπραγματευόταν ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης πέριξ των 1.270 μονάδων. Στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν μεγάλες εντολές στα βαριά χαρτιά που απαρτίζουν τον δείκτη MSCI Greece Standard και σημειώνουμε κυρίως τις μετοχές των Εθνική, Μυτιληναίου, Jumbo και άλλων τραπεζών που αντιστοιχούσαν και σε μεγάλη αξία. Έτσι ο τζίρος μετά τις τελικές δημοπρασίες και το rebalancing ανήλθε στα 258 εκατ. ευρώ, ενώ ο Γ.Δ. έκλεισε στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 0,31%.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Τρομερός και πάλι ο όγκος και λόγω MSCI. Μηχανάκι με εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια στα 6,20 ευρώ. Τελικά έκλεισε στο υψηλό ημέρας λόγω των εισροών και στα 6,2820 ευρώ με άνοδο 1,32%. Ο τζίρος της στα 59,5 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ: Ξεχώρισε σήμερα και είχαμε μία καλή άνοδο της μετοχής. Είχε τη γενική συνέλευση σήμερα ο Οργανισμός για νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών και διαγραφής ιδίων μετοχών. Εγκρίθηκαν τα θέματα και υπήρχε απαρτία 82,29%. Ενισχύθηκε 2,20% η μετοχή κλείνοντας στα 13,47 ευρώ και στο υψηλό ημέρας.

ΥΨΗΛΑ ΗΜΕΡΑΣ: Εκτός από ΟΤΕ και ΕΤΕ, στο υψηλό ημέρας έκλεισε η Τιτάν και είναι και νέο υψηλό και κοντά στο ιστορικό της, η Cenergy, η ΔΕΗ και η Jumbo. Αντιστοίχως στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν Autohellas, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Για μία ακόμη φορά εξαιρετική η Πειραιώς και είχε τζίρο 22,7 εκατ. ευρώ. Πολύ δυνατός ο Μυτιληναίος με τζίρο 36,7 εκατ. ευρώ, καλή η Τέρνα Ενεργειακή και η Τιτάν.

ΑΒΑΞ: Ξεχώρισε η συγκεκριμένη αφού η Optima Bank ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής εντοπίζοντας περιθώριο ανόδου 101%. Στα 1,5280 ευρώ και στο +10,09% με όγκο πάνω από 720 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Αν πάμε με τους δείκτες της Άβαξ εδώ η τιμή πρέπει να τριπλασιαστεί. Αύριο περισσότερα…

ΝΑΚΑΣ: Νέα πολυετή υψηλά από τη μετοχή. Στα 3,08 ευρώ και στο +5,48%.

MODA BAGNO: Συνεχίζει ακάθεκτη. Στα 1,63 ευρώ και στο +3,16%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Προσπαθεί για υψηλότερα. Πήγε σήμερα μέχρι τα 2,72 ευρώ άλλα έκλεισε στα 2,60 ευρώ και με άνοδο 3,17%.

ΕΥΑΘ: Μια μικρή εντολή μάρκετ την πήγε μέχρι τα 3,33 ευρώ αλλά έκλεισε στα 3,30 ευρώ και στο +2,48%. Ο όγκος κάτω από 1.200 τεμάχια.

FOURLIS: Πρέπει κάποια στιγμή να δούμε αυτήν την αξία που λέει η διοίκηση να ξεκλειδώνει. Τώρα έχει αποτίμηση το ποσοστό που κατέχει στην Trade Estates και αν αφαιρεθεί από την αποτίμηση της ΦΡΛΚ δε μένουν και πολλά. Στα 4,15 ευρώ και στο +2,47%.

ΕΧΑΕ: Εξαιρετικοί οι τζίροι το τελευταίο διάστημα. Μια το placement της Alpha Bank, μια της Εθνικής, μια η είσοδος της Trade Estates, όλο και κάτι πάει στο ταμείο. Έρχεται η Orilina, έρχεται και το placement των ΕΛΠΕ, η είσοδος του Ελ. Βενιζέλος και η Noval. Δε μετράμε τα ομολογιακά που θα έχουμε άλλες δύο τουλάχιστον εκδόσεις. Στα 5,21 ευρώ και με απώλειες 2,25%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Νέα κίνηση σήμερα να και προς τα 0,48 ευρώ είδαμε αύξηση της προσφοράς. Ενισχύθηκε 1,62% και έκλεισε στα 0,4695 ευρώ με όγκο 175 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης