Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Η αξιολόγηση της Fitch στο επίκεντρο – Βελτιωμένη η επενδυτική ψυχολογία

Χρηματιστήριο: Η αξιολόγηση της Fitch στο επίκεντρο – Βελτιωμένη η επενδυτική ψυχολογία
Εκτός των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Lavipharm, καθώς αναμένεται να ανακοινώσει μία σημαντική εξαγορά
Σχετικά Άρθρα
Οι επενδυτές αισιοδοξούν για την πορεία του πληθωρισμού καθώς βλέπουν αποκλιμάκωση, εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει σε μειώσεις επιτοκίων το 2024.
Έτσι οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν ανοδική διάθεση ενώ στο εσωτερικό η αξιολόγηση της Fitch θα μονοπωλήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Η αγορά προεξοφλεί αναβάθμιση και ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και από τον συγκεκριμένο οίκο.
Η συνέχιση της συσσώρευσης είναι το επικρατέστερο σενάριο για σήμερα, με πιθανές ίσως κάποιες ροές από τα υπόλοιπα του rebalancing του MSCI.
Εκτός των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Lavipharm, καθώς αναμένεται να ανακοινώσει μία σημαντική εξαγορά, του φαρμάκου Lonarid, η οποία θα ενισχύσει το τζίρο της και θα είναι η πρώτη από μία σειρά ενεργειών που κάνει η διοίκηση της εταιρείας.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν θετικό άνοιγμα, λόγω της αισιοδοξίας των επενδυτών για χαλάρωση του πληθωρισμού και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και για πιθανές μειώσεις των επιτοκίων το επόμενο έτος.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση, και ενόψει της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Fitch, θα περιμέναμε ότι η αγορά θα επιχειρήσει να κινηθεί ανοδικά.Παραμένουμε θετικοί στον τραπεζικό κλάδο και σε επιλεκτικές μη χρηματοοικονομικές εταιρείες όπως οι ΟΠΑΠ, Jumbo, ΟΤΕ και Motor Oil.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί με επιλεκτικές τοποθετήσεις, ενόψει της ανακοίνωσης της αξιολόγησης της Fitch, σήμερα το βράδυ.

Beta
Η συσσώρευση μπορεί να συνεχιστεί στη σημερινή συνεδρίαση ενόψει της αξιολόγησης της Fitch και του θετικού κλίματος στο εξωτερικό.

Κύκλος 
Αργά το βράδυ η Fitch ανακοινώνει την ετυμηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο που είναι πιθανό να σημαίνει απόδοση επενδυτικής βαθμίδας. Ελπιδοφόρα η υποχώρηση του πληθωρισμού τον Νοέμβριο, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στο ξεκίνημα του ∆εκεμβρίου.

Depolas
Διατηρήθηκε και χθες η θετική διάθεση στις διεθνείς αγορές με έναν από τους καλύτερους μήνες (Νοέμβριο) για τον MSCI World Index ιστορικά. Στο εσωτερικό, ο τζίρος στο ΧΑ εκτοξεύτηκε λόγω των μετοχικών αλλαγών, ενώ στα ημερήσια κέρδη πρωταγωνίστησε ο ΟΤΕ. Ο μήνας ξεκινά με την επενδυτική κοινότητα να αξιολογεί τα εισερχόμενα μακροοικονομικά μεγέθη τα οποία θα μπορούσαν να ανακόψουν το τελευταίο ανοδικό σερί.
Για σήμερα, δημοσιεύονται δείκτες μεταποίησης PMI για τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Για τον ΓΔΧΑ, η πλαγιοανοδική κίνηση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν σημαίνει ότι θα οδηγήσει απαραίτητα σε βίαιη ανοδική εκτόνωση. Πιθανότατα, μια τέτοια κίνηση να στηριχθεί σε μια αναβάθμιση του rating της ελληνικής οικονομίας από την Fitch, αλλά είμαστε επιφυλακτικοί για το μέγεθος της ανοδικής αυτής εκτόνωσης. Υπενθυμίζουμε ότι το εκτιμώμενο άνω εύρος τιμών βρίσκεται στην περιοχή των 1320 μονάδων ΓΔΧΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης