Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό ξεκίνημα παρά το καλό κλίμα στο εξωτερικό

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό ξεκίνημα παρά το καλό κλίμα στο εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με άνοδο έχουν ξεκινήσει οι αγορές της Ευρώπης και εμείς κινούμαστε σταθεροποιητικά. Βελτιώνεται η ψυχολογία στο εξωτερικό από την πορεία του πληθωρισμού και περιμένουν το 2024 μειώσεις επιτοκίων οι επενδυτές. Θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα εμείς στο ξεκίνημα, αλλά προς το παρόν κάποιες επιλεκτικές πωλήσεις μας κρατάνε στα χθεσινά επίπεδα και οριακά χαμηλότερα. Τη Fitch περιμένουμε να μας δώσει το βράδυ την επενδυτική βαθμίδα. Εθνική, Motor Oil και ΟΤΕ, πιέζονται, ενώ μικρότερες πιέσεις ασκούνται στην Πειραιώς και τη Eurobank. Από την άλλη μόνο η Ελλάκτωρ έχει άνοδο με καλό όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες 1,50% η Εθνική, 1% η Πειραιώς, 0,6% η Eurobank και οριακές η Alpha Bank στο ξεκίνημα. Ουσιαστικά η πορεία αυτών των μετοχών οδηγεί σε ήπιες απώλειες 0,12% το Γενικό Δείκτη.

ΟΤΕ: Υποχωρεί σήμερα περίπου 1% με τη γενική συνέλευση χθες να δίνει το πράσινο φως και στις νέες αγορές ιδίων μετοχών και στη διαγραφή των ιδίων που έχει. Ενισχύει τους μετόχους αυτή η κίνηση και βέβαια το μεγαλομέτοχο.

COCA COLΑ: Με 19 τεμάχια άνοιξε στο +1,38%.

ΕΛΠΕ: Περιμένει η αγορά την ανακοίνωση του placement. Στα 7,68 ευρώ και στο +0,92% η τιμή τώρα στο ταμπλό.

ΑΝΕΚ-ΑΤΤΙCA GROUP: Η στήλη ήταν η μόνη που είχε θέσει το θέμα της δημόσιας πρότασης και αν αυτό αφορά και τους μετόχους της ΑΝΕΚ, καταγράφοντας τις αμφιβολίες της. Νομίζουμε πως πλέον, μετά και τις ανακοινώσεις για το πότε θα εισαχθούν οι νέες μετοχές, δεν έχει απαντηθεί, αλλά μπορεί να απαντηθεί με έμμεσο τρόπο. Δηλαδή η τρίμηνη περίοδος έληξε και σήμερα δεν υπάρχει η εντολή αγοράς στο ταμπλό, αλλά και η δημόσια πρόταση είχε συνταχθεί επάνω σε ένα συγκεκριμένο αριθμό μετοχών και όχι σε ένα που θα μπορούσε να αυξηθεί. Η είσοδος των νέων μετοχών αυξάνει τη διασπορά και η πρόθεση του βασικού μετόχου είναι να αυξηθεί περαιτέρω μέσω αύξησης κεφαλαίου, όπως γράφει σήμερα σε θέμα το ΒΝ. Τώρα βέβαια θα μπορούσε να στηριχθεί η τιμή της μετοχής και μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης.

LAVIPHARM: Με εκτιμώμενο τζίρο 60 εκατ. ευρώ το 2023 και με τις εξαγορές φαρμάκων να μπορούν από το 2024 να προσθέσουν άλλα 8 εκατ. ευρώ καταλαβαίνετε πως η εταιρεία μεγαλώνει. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το ενημερωτικό ο στόχος για το τζίρο το 2024 είναι 80,7 εκατ. ευρώ. Με άνοδο 2,2% ξεκίνησε η μετοχή και στα 0,74 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Διαβάστε σχετικό θέμα αναφορικά με τη σύγκριση που κάνουμε με την Avax με αφορμή την έκθεση της Optima Bank. Μία ενδεικτική περίπτωση από τα καλά μικρομεσαία, για τα οποία η στήλη έχει δείξει την αδυναμία της. Με καλό όγκο και μικρή άνοδο η μετοχή στα πρώτα λεπτά. Ανακοίνωσε πως ανέλαβε άλλο ένα έργο 6  εκατ. ευρώ και το ανεκτέλεστο έχει φτάσει στα 120 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε πως στο πρώτο εξάμηνο είχε τζίρο 36 εκατ. ευρώ περίπου αυξημένο κατά 420%. 

ΑΒΑΞ: Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή λόγω του περιθωρίου που δίνει η τιμή στόχος της Optima Bank. Στα 1,5480 ευρώ και στο +1,31% με όγκο πάνω από 40 χιλ. τεμάχια.

PREMIA: Με ανοδικές διαθέσεις και μεγάλο όγκο στο ξεκίνημα. Συνεχίζουν να βγαίνουν χαρτιά, αλλά το discount είναι σημαντικό.

INTRALOT: Συνεχίζει διορθωτικά η μετοχή αφού πριν λίγες μέρες έπιασε μία καλή αντίσταση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης