Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο -10% η Attica Group μετά την αφαίρεση της εντολής της δημόσιας πρότασης

Στο -10% η Attica Group μετά την αφαίρεση της εντολής της δημόσιας πρότασης
Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, η αύξηση κεφαλαίου θα ανέλθει τουλάχιστον σε 150 -200 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Ολοκληρώθηκε η τρίμηνη περίοδος, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό περί δημόσιων προτάσεων και σήμερα δεν υπάρχει στην πλευρά των αγοραστών η εντολή της STRIX στη μετοχή της Attica Group.
Η μετοχή με μικρό όγκο υποχωρεί 9,47% και είναι στα 2,39 ευρώ με την αποτίμηση στα 515 εκατ. ευρώ.
Η επόμενη εξέλιξη στη μετοχή είναι στις 4 Δεκεμβρίου, όπου οι μετοχές της ΑΝΕΚ θα διαπραγματευτούν για τελευταία φορά.
Στη συνέχεια οι μέτοχοι της ΑΝΕΚ θα λάβουν μετοχές της Attica Group, σύμφωνα με τη σχέση ανταλλαγής και στις 8/12 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.
Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα η STRIX κατέχει το 97,69% της Attica Group και μετά την εισαγωγή των νέων μετοχών θα μειωθεί το ποσοστό της στο 86,68%.
Η συγχώνευση θα οδηγήσει σε έναν όμιλο με σύνολο ενεργητικού 1,2 δισ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 476,4 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 761 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ΒΝ η επένδυση που προγραμματίζει η Attica Συμμετοχών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα χρηματοδοτηθεί από διάθεση μετοχών που μπορεί να συνδυαστεί και με αύξηση κεφαλαίου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, η αύξηση κεφαλαίου θα ανέλθει τουλάχιστον σε 150 -200 εκατ. ευρώ, ώστε σε συνδυασμό με τα μετρητά 130 εκατ. ευρώ (ταμειακά διαθέσιμα) να χρηματοδοτηθεί ένα μεγάλο μέρος από το επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 1 δισ. ευρώ το οποίο έχει εξαγγείλει η εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης