Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Εκτός τραπεζών το ενδιαφέρον – Ποια βαριά και ποια μικρομεσαία ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Εκτός τραπεζών το ενδιαφέρον – Ποια βαριά και ποια μικρομεσαία ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με τον DAX να οδεύει προς τα ιστορικά υψηλά του, η συνεδρίαση στην Αθήνα δεν ήταν και τόσο εντυπωσιακή. Πάλι βέβαια προς το τέλος με επιλεκτικές κινήσεις πήγε ο Γενικός Δείκτης στο υψηλό ημέρας. Ο τζίρος ήταν χαμηλός, αλλά δεν ήταν λίγα τα βαριά χαρτιά που είχαν αξιόλογη άνοδο. Επίσης βλέπουμε και κάποιες ωραίες κινήσεις στα μικρομεσαία. Ο Γ.Δ. ενισχύθηκε 0,39% και έκλεισε στις 1.280 μονάδες. Ανοδική κατά 1,70% η εβδομάδα. 

LAMDA DEV.: Αυτή ξεχώρισε σήμερα και πρέπει να δούμε αν αυτή τη φορά θα μπορέσει να σπάσει κρίσιμες αντιστάσεις που είναι λίγο πιο πάνω και την ταλαιπωρούν καιρό. Στα 6,85 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και με άνοδο 3,79%.

JUMBO: Εκεί που έδειχνε αδύναμη, βγήκαν δυνατοί αγοραστές και την έστειλαν σημαντικά υψηλότερα, βάζοντας πλάτη και οδηγώντας την αγορά προς τις 1.280 μονάδες. Στα 24,94 ευρώ και στο +3,74% με όγκο πάνω από 230 χιλ. τεμάχια.

CENERGY: Τα γυρόφερνε τα 7 ευρώ εδώ και μέρες. Σήμερα κατάφερε και τα ξεπέρασε ξανά και θα λέγαμε μάλλον με άνεση. Βγήκαν αρκετά κομμάτια στα 7,10 ευρώ προς πώληση, αλλά βγήκαν και μεγάλοι αγοραστές και μέχρι και μετά τις δημοπρασίες απορροφούσαν την προσφορά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αδύναμες σήμερα. Όλες οι συστημικές με απώλειες και με τις μεγαλύτερες η Εθνική.

ΟΛΠ: Ισοφάρισε σήμερα το υψηλό που είχε γράψει στα 23,35 ευρώ αλλά έκλεισε στα 23,20 ευρώ και με οριακές απώλειες 0,22%.

ΤΙΤΑΝ: Και νέα υψηλά στα 19,98 ευρώ έγραψε η μετοχή αλλά έκλεισε στα 19,82 ευρώ και στο +0,41%.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Με ρευστότητα 706 εκατ. ευρώ και κέρδη πάνω από 71 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, επιβεβαιώνει όσα έχουμε γράψει πολλές φορές και θα συνεχίσουμε να γράφουμε.

ΕΧΑΕ: Βγαίνει κερδισμένη από τον υψηλό ημερήσιο τζίρο και τις νέες εισαγωγές. Στα 5,31 ευρώ και στο +1,92%.

ΑΔΜΗΕ: Διατηρεί το τελευταίο διάστημα μία καλύτερη συμπεριφορά και έχει ενισχυθεί η αποτίμηση και η τιμή της μετοχής είναι πλέον στα 2,14 ευρώ.

LAVIPHARM: Με μία δυνατή εξαγορά, τάραξε τα νερά, αφού όπως έγραψε πρώτη το πρωί η στήλη, απέκτησε το πολύ γνωστό φάρμακο Lonarid N, καθώς και το Lonalgal για την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και με δυνατότητα να το αξιοποιήσει και διεθνώς. Τα δύο φάρμακα έχουν πωλήσεις περίπου 8 εκατ. ευρώ (το Lonarid έχει περίπου τα 7 εκατ. ευρώ) και η διάθεσή του από την εταιρεία θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2024. Τώρα αναμένεται η μεταφορά των αδειών και η ιδιοκτησία των φαρμάκων στο όνομα της εταιρείας.

Ο Τηλέμαχος Λαβίδας, ανέφερε πως ισχυροποιείται η θέση της εταιρείας στην κατηγορία διαχείρισης του πόνου που αποτελεί ένα από τους στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης της. Θα σας πούμε επίσης πως μίλησε και στο προσωπικό της εταιρείας, ευχαριστώντας όσους βοήθησαν στην επίτευξη αυτής της εξαγοράς, ενώ ανέφερε πως το χαρτοφυλάκιο του ομίλου αποκτά διαφοροποίηση, η οποία είναι πολύ σημαντική. Ο όμιλος χωρίς την εξαγορά περιμένει πωλήσεις το 2024 80,7 εκατ. ευρώ, άρα ίσως θα δούμε κάποια ανοδική αναθεώρηση μετά την απόκτηση των φαρμάκων. Επιχειρηματικά, η φαρέτρα δεν ξέμεινε από κινήσεις αφού δεν αποκλείονται και άλλες εξαγορές στο μέλλον συν κάποια άλλα που έχει επικοινωνήσει η εταιρεία.

ΑΒΑΞ: Η έκθεση της Optima Bank συνέχισε και σήμερα να δίνει ώθηση στη μετοχή. Πολλά χαρτιά πάντως βγαίνουν. Στα 1,59 ευρώ και στο +4,06%.

ΕΚΤΕΡ: Νέα πολυετή υψηλά και πάλι. Δείτε τη σύγκριση και με την Avax και πείτε μας εσείς ποια είναι η δίκαιη τιμή για τη συγκεκριμένη. Στα 3,74 ευρώ και στο +4,76%.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα και με καλές συναλλαγές. Με βάση τα κέρδη εξαμήνου είναι ήδη φθηνή και έχει βελτιωθεί και η σχέση net debt/EBITDA, αλλά χρειάζεται και ένα εξίσου καλό δεύτερο εξάμηνο με καλές ταμειακές ροές που θα φέρουν μείωση δανεισμού. Σε αυτό φαίνεται ποντάρουν οι αγοραστές. Στα 1,09 ευρώ και στο +5,83% με 31 χιλ. τεμάχια.

IKTINOΣ: Με δυνατό «μαστίγωμα» στο τέλος της συνεδρίασης μάζεψε τις απώλειες και από -2% πήγε στις τελικές δημοπρασίες στο -0,11%. Σημειώνουμε πως στο -2,88% υπήρχε εντολή αγοράς 100 χιλ. τεμαχίων. Τελικά έκλεισε στα 0,4680 ευρώ και στο -0,32%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης