Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η εισηγμένη που εξελίσσεται σε fund με ρευστότητα 700 εκατ. ευρώ και βασική δραστηριότητα που δίνει υπερκέρδη

Η εισηγμένη που εξελίσσεται σε fund με ρευστότητα 700 εκατ. ευρώ και βασική δραστηριότητα που δίνει υπερκέρδη
Tο εννεάμηνο που δημοσίευσε δείχνει ταμειακά διαθέσιμα και επενδύσεις 706 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 71,8 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Σε απίστευτα επίπεδα έχει εκτιναχθεί η ρευστότητα της Καρέλιας λόγω της υψηλής κερδοφορίας, αλλά και της διακράτησης κεφαλαίων για πολλά χρόνια από την εταιρεία.
Για μία ακόμη φορά τα αποτελέσματα που δημοσίευσε, ικανοποίησαν όσους κατάφεραν να τα βρουν στο site της εταιρείας, αφού από δελτία τύπου και γενικότερα επικοινωνία, η εισηγμένη πάσχει.
Έχει γραφτεί πολλές φορές από το Bankingnews πως η εισηγμένη θα μπορούσε με δυο-τρεις κινήσεις να έχει διπλάσια αποτίμηση και να αποτελεί μέλος του FTSE 25, αλλά εδώ και πολλά χρόνια οι βασικοί μέτοχοι, είτε λόγω της κόντρας μεταξύ τους, είτε της αντίληψης που υπήρχε από πολύ παλιά, έχουν καταστήσει τη μετοχή «κομπάρσο» της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, αντί για πρωταγωνιστή.
Με περιορισμένη διασπορά και υψηλή τιμή, αποτρέπει πολλούς επενδυτές και traders να ασχοληθούν μαζί της.
Όμως το εννεάμηνο που δημοσίευσε δείχνει ταμειακά διαθέσιμα και επενδύσεις 706 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 71,8 εκατ. ευρώ.
Μόνο από τους πιστωτικούς τόκους έλαβε 11,7 εκατ. ευρώ στους 9 μήνες.

Οι επενδύσεις

Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν: 60,7 εκατ. ευρώ σε αμοιβαία κεφάλαια εξωτερικού, 26,5 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις διπλού νομίσματος, 47,6 εκατ. ευρώ σε εταιρικά ομόλογα, 102,7 εκατ. ευρώ σε τραπεζικά ομόλογα, 82,7 εκατ. ευρώ σε κρατικά ομόλογα και 30,4 εκατ. ευρώ σε προθεσμιακές καταθέσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των τριών μηνών. Επίσης είχε ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα 355,6 εκατ. ευρώ.
Ο τζίρος από πωλήσεις τσιγάρων ανήλθε στα 984,5 εκατ. ευρώ από 958,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 71,9 εκατ. ευρώ από 79,1 εκατ. ευρώ καθώς στο φετινό διάστημα δεν υπήρχε επανάληψη κερδών από συναλλαγματικές διαφορές.
Μέρος αυτής της διαφοράς καλύφθηκε από τους τόκους που έλαβε, αλλά πιέστηκε λίγο και το μικτό περιθώριο κέρδους επηρεάζοντας την τελική γραμμή.
Όμως, πάλι με την αποτίμηση στα 855 εκατ. ευρώ ήδη τα κέρδη εννεαμήνου δίνουν p/e 11,9 φορές, άρα αν υπάρξει κέρδος στο τέταρτο τρίμηνο, ο πολλαπλασιαστής κερδών για το σύνολο της χρήσης θα είναι μονοψήφιος.
Επιπλέον τα ίδια κεφάλαια είναι στα 698,5 εκατ. ευρώ δίνει p/bv μόλις 1,22 φορές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης