Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Με τον αέρα της αναβάθμισης από τη Fitch – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Με τον αέρα της αναβάθμισης από τη Fitch – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Χωρίς το προμέρισμα η Παπουτσάνης, η επιστροφή κεφαλαίου της Unibios και η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης για ΑΝΕΚ
Σχετικά Άρθρα
H αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα από τη Fitch ενισχύει την επενδυτική ψυχολογία, αν και έως ένα βαθμό ήταν αναμενόμενη από την αγορά.
Ωστόσο σε συνδυασμό με την ανοδική εικόνα που αναμένεται στην Ευρώπη, όπως δείχνουν τα παράγωγα, ο γενικός δείκτης θα μπορούσε σήμερα να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα τιμών.
Σήμερα ξεκινάει η δημόσια εγγραφή για την είσοδο της Orilina ΑΕΕΑΠ στο χρηματιστήριο, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται και το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για την πώληση του 10% και ίσως λίγο παραπάνω της HelleniQ Energy, όπως έγραψε το Bankingnews στις 28/11.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της Παπουτσάνης διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα ύψους 0,02867 ευρώ περίπου (καθαρό).
Χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,012 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύονται οι μετοχές της Unibios.
Τέλος, σημειώνεται πως σήμερα είναι η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΑΝΕΚ, πριν γίνει η μετατροπή τους σε Attica Group.

Eurobank Equities
Η αγορά φαίνεται να κατευθύνεται προς ένα θετικό άνοιγμα σήμερα, υποστηριζόμενη τόσο από την αναβάθμιση της αξιολόγησης του ελληνικού χρέους από τη Fitch όσο και από τα ελαφρώς θετικά παράγωγα στην Ευρώπη.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum στις διεθνείς αγορές και η αναβάθμιση της Fitch να προσφέρει στήριξη στο Χ.Α. σήμερα.

Piraeus Securities
Η αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch σε επενδυτική βαθμίδα, αν και αναμενόταν, αναμένεται να στηρίξει την αγορά στην αρχή της εβδομάδας.

Beta
Η επενδυτική βαθμίδα από τη Fitch θα διατηρήσει την αισιοδοξία στην αγορά και το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον θα υποστηρίξει τα τρέχοντα επίπεδα.

Κύκλος
Την επενδυτική βαθμίδα απέδωσε στην ελληνική οικονομία ο οίκος Fitch μετά τους DBRS, Scope Rating και S & P αξιολογώντας επιπλέον ως θετικές τις προοπτικές της, με την ΕΛΣΤΑΤ να ανακοινώνει την Τετάρτη το ΑΕΠ 3ου τριμήνου. Ξεκινάει σήμερα η δημόσια εγγραφή της Orilina Properties. Πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση του Γ.∆. οι 1299 μονάδες

Depolas
Η εβδομάδα ξεκινά με θετικό πάτημα για το ΧΑ μετά την αναβάθμιση της χώρας και από τον οίκο Fitch, αν και εκτιμούμε ότι μερικώς αυτό έχει προεξοφληθεί ήδη από τον ΓΔΧΑ. Το διεθνές επενδυτικό κλίμα παραμένει σταθερά υποστηρικτικό με τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να συνεχίζουν να υποχωρούν, ενώ και ο Δεκέμβριος είναι καλός μήνας στατιστικά για τις αμερικανικές μετοχές. Επιπλέον, ο ΓΔΧΑ δεν είχε κανέναν αρνητικό Δεκέμβριο από το 2019 και εκτός απροόπτου, δεν βρίσκουμε λόγο ο φετινός Δεκέμβριος να κλείσει με απώλειες για τον ΓΔΧΑ. Για σήμερα, δεν έχουμε κρίσιμα μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά η εβδομαδιαία ατζέντα είναι αρκετά πλούσια με σημαντικά στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη), ΑΕΠ Ευρωζώνης (Πέμπτη). Αξίζει να αναφέρουμε ότι σήμερα ξεκινά η δημόσια εγγραφή της Orilina properties, η οποία είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση ΑΕΕΑΠ που συνδυάζει ικανοποιητική απόδοση, σχεδόν μηδενική μόχλευση, αλλά και σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Το εκτιμώμενο εύρος τιμών μέχρι και το τέλος του έτους τοποθετείται μεταξύ 1220 και 1350 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης