Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ήπιες πιέσεις στα βαριά χαρτιά – Ποια μικρομεσαία ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ήπιες πιέσεις στα βαριά χαρτιά – Ποια μικρομεσαία ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δεν ενθουσίασε και δεν είδαμε πολλές μετοχές να ξεχωρίζουν ώστε να μας κάνουν να ψάξουμε παραπάνω. Οι 5-10 γνωστές βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο, ενώ στα βαριά οι κινήσεις ήταν ακόμα πιο περιορισμένες. Αν και είχαμε την αναβάθμιση, μάλλον επειδή ήταν προεξοφλημένη έως ένα μεγάλο βαθμό δε μας έδωσε κάτι. Ανάλογες οι τάσεις και στο εξωτερικό και τελικά κλείσαμε με απώλειες 0,37% και μέτριες συναλλαγές. Λίγο η Motor Oil, η Πειραιώς και η Coca Cola έδειξαν χαρακτήρα. Πιέστηκε η Εθνική, τα ΕΛΠΕ λόγω placement, η Aegean, η Cenergy και η Eurobank μεταξύ άλλων. Αν και ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε μικρή υποχώρηση, 7 βαριά χαρτιά είχαν απώλειες άνω του 1%.

INTRACOΜ: Αυτή ξεχώρισε σήμερα. Είναι στις επάλξεις αρκετές μέρες όλος ο όμιλος. Πότε η μία μετοχή, πότε η άλλη, όλο υψηλότερα κοιτάνε. Εδώ, προφανώς και για αρκετό καιρό μάζευαν το χαρτί, όπως βλέπαμε και από τις σχετικές ανακοινώσεις και γι’ αυτό ίσως δεν είχε δει υψηλότερα επίπεδα νωρίτερα, αν και το άξιζε με βάση το χρήμα που έχει μαζέψει και τις προοπτικές που τις δίνουν οι ανακοινώσεις που έχουν γίνει. Στα 2,85 ευρώ και στο +5,36% με όγκο πάνω από 410 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Καιρό πριν έχουμε γράψει ότι αγοράστηκε τσάμπα και πως άξιζε υψηλότερης τιμής και μάλιστα το γράφαμε και όταν ήταν η δημόσια προσφορά σε εξέλιξη. Όσοι κράτησαν και δεν πούλησαν σήμερα έχουν κέρδος πάνω από 30% από την τιμή που είχε τότε η μετοχή. Στα 1,3750 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και με άνοδο 10,89%. Ο όγκος πάνω από 367 χιλ. τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Άλλη μία αδικημένη μετοχή, αλλά ο όγκος δεν παύει να αυξάνεται κάθε φορά που προσπαθεί για υψηλότερα. Σήμερα πάλι έβγαιναν πολλά κομμάτια και ειδικά προς τα 2,20 ευρώ. Στα 2,1750 ευρώ και στο +1,64%.

ΕΥΔΑΠ: Στο υψηλό ημέρας στις τελικές δημοπρασίες και στα 6,09 ευρώ με άνοδο 1,50%.

AUSTRIACARD: Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης έδειξε διαθέσεις και με το πέρασμα της ώρας αύξησε και συναλλαγές. Έκανε 60 χιλ. τεμάχια όγκο και ενισχύθηκε 1,64%.

ΕΛΠΕ: Μάλλον την Τετάρτη θα ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του 10% που ίσως φτάσει και το 12%. Το discount δεν αναμένεται μεγάλο. Ίσως πάνε μόνο για θεσμικούς και όχι για όλους τους επενδυτές. Η Piraeus Securities ξεκίνησε εκ νέου την κάλυψη της μετοχής δίνοντας σύσταση υπεραπόδοσης και τιμή στόχο τα 9,50 ευρώ που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 25% από τα τρέχοντα επίπεδα. Με καλό όγκο υποχώρησε 1,72%.

ΕΧΑΕ: Όσο γίνονται placements, όσο γίνονται δημόσιες εγγραφές, όσο η χώρα μπαίνει ξανά στα μεγάλα σαλόνια, τόσο θα ευνοείται η συγκεκριμένη μετοχή. Με τον μέσο ημερήσιο τζίρο να είναι σταθερά πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ και μάλιστα πάνω και από τις εκτιμήσερις των αναλυτών, η μετοχή δείχνει πως μπορεί να κρατήσει το ανοδικό momentum. Στο υψηλό ημέρας και στα 5,43 ευρώ με άνοδο 2,26%.

ΟΛΠ: Νέα υψηλά από τη μετοχή και πηγαίνει αργά αλλά σταθερά σε πιο δίκαιες αποτιμήσεις, μειώνοντας την απόσταση που τη χωρίζει από το στόχο που έχουμε δώσει.

ENTERSOFT: Νέα ιστορικά υψηλά για τη μετοχή.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Πάλι προσπάθησε να περάσει πάνω από τα 1,90 ευρώ αλλά δείχνει πως χρειάζεται πιο δυνατούς αγοραστές.

ΕΥΑΘ: Εμφανίστηκε πάλι πωλητής και μάλιστα πουλούσε σχετικά εύκολα μέχρι και τα 3,19 ευρώ. Έκλεισε στο -1,82% και στα 3,24 ευρώ. Αστεία η αποτίμηση των 117 εκατ. ευρώ. Θα έπρεπε να είναι πάνω από 160 εκατ. ευρώ.

INTRALOT: Μετά από τέτοια πορεία να συσσωρεύει εύκολα πάνω από τα 0,95 ευρώ και να μαζεύεται η προσφορά που βγαίνει, μας δείχνει ότι δεν έχει ολοκληρώσει την κίνησή της. Αμετάβλητη σήμερα.

MODA BAGNO: Και νέα υψηλά.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Μετά τη διαγραφή των δανείων τα ίδια κεφάλαια είχαν γυρίσει θετικά, αλλά η μετοχή δεν είχε βγει από την επιτήρηση. Χρειαζόταν βέβαια αίτημα και μάλλον έγινε με καθυστέρηση, αφού σήμερα το Χρηματιστήριο έδωσε το πράσινο φως για επιστροφή στην Κύρια Αγορά. Μία ακόμη μετοχή που βγαίνει από την Επιτήρηση και μικραίνει περισσότερο η εν λόγω κατηγορία που βέβαια είναι θετική εξέλιξη. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης