Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σε υψηλά σχεδόν 14 ετών η Intrakat – Στα 5 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο μετά την εξαγορά της Άκτωρ

Σε υψηλά σχεδόν 14 ετών η Intrakat – Στα 5 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο μετά την εξαγορά της Άκτωρ
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους είπε πως το μετρό Θεσσαλονίκης θα κόψει το πρώτο εισιτήριο στο τέλος του 2024
Σχετικά Άρθρα
Ώθηση από τις δηλώσεις του Αλέξανδρου Εξάρχου έλαβε σήμερα η μετοχή της Intrakat, σε νέα υψηλά τα οποία είναι σχεδόν 14 ετών.
Η μετοχή ήταν από τις λίγες που ξεχώρισαν σήμερα, κλείνοντας στο υψηλό της ημέρας, στα 3,6450 ευρώ, με άνοδο +4,29% και κεφαλαιοποίηση στα 585 εκατ. ευρώ.
Ο όγκος συναλλαγών ολοκληρώθηκε στα 802 χιλ. τεμάχια, συμπεριλαμβανομένων και των πακέτων.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 5 πακέτα συνολικής αξίας 1,36 εκατ. ευρώ και όγκου 411,5 χιλ. τεμαχίων.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους είπε πως το μετρό Θεσσαλονίκης θα κόψει το πρώτο εισιτήριο στο τέλος του 2024, ενώ η Άκτωρ έλαβε χρηματοδότηση 85 εκατ. ευρώ από την Intrakat για να πληρώσει υποχρεώσεις.
Απέκλεισε προς το παρόν αύξηση κεφαλαίου για την Intrakat καθώς όπως είπε δεν έχει χρηματοδοτικές ανάγκες, ενώ είπε πως ετοιμάζονται δύο σημαντικές κινήσεις, χωρίς όμως να πει περισσότερα.
Υπενθυμίζεται πως λίγες ώρες μετά και την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Άκτωρ από την Intrakat, ο κ. Εξάρχου σε μία συμβολική κίνηση με σημασία επισκέφθηκε αμέσως τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση του έργου και να επιταχυνθούν οι εργασίες αποπεράτωσης του Μετρό Θεσσαλονίκης, ώστε αυτό να τεθεί σε τροχιά ολοκλήρωσης και να παραδοθεί εγκαίρως στο Ελληνικό Δημόσιο.
Οι Intrakat και Άκτωρ έχουν αθροιστικά ανεκτέλεστο κοντά στα 5 δισ. ευρώ και στόχος είναι να «τρέξουν» τα έργα, με έμφαση την Ελλάδα και τη Ρουμανία που είναι οι δύο χώρες αιχμής. Ως προς τη Ρουμανία, ειδικότερα, τόνισε πως ο Όμιλος θα κινηθεί από εδώ και πέρα επιθετικά ως προς τη διεκδίκηση νέων έργων υποδομών, στοχεύοντας σε ανεκτέλεστο που θα φτάσει στο επίπεδο των 2,5 δισ. ευρώ. Επίσης, σημείωσε πως επί του παρόντος δεν θα προχωρήσουν νέες εξαγορές σε καμία από τις δύο αγορές (Ελλάδα και Ρουμανία) που ενδιαφέρουν τον Όμιλο Intrakat.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης