Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Διατήρησε τα σημάδια κόπωσης – Λίγες μετοχές κατάφεραν να περιορίσουν την πτώση

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Διατήρησε τα σημάδια κόπωσης – Λίγες μετοχές κατάφεραν να περιορίσουν την πτώση
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και ο DAX κατευθυνόταν προς τα ιστορικά υψηλά του εμείς είχαμε μία ταλαιπωρία λόγω των τραπεζών κυρίως. Ο τζίρος χαμηλός και μάλλον θα πρέπει να αποδώσουμε σε εγχώριες δυνάμεις τη διορθωτική πορεία. Από τα βαριά χαρτιά ξεχώρισε η Lamda και είχαμε σχετικό θέμα σήμερα στη στήλη και φυσικά τα ΕΛΠΕ, λόγω του επικείμενου placement. Στήριξη πρόσφερε ο ΟΠΑΠ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σημαντική η πίεση που ασκήθηκε στην Πειραιώς αν και η πορεία της από την αρχή του έτους δικαιολογεί διόρθωση. Στα 3,1340 ευρώ και στο -3,27%. Απώλειες 2,01% κατέγραψε η Alpha Bank και έκλεισε στα 1,51 ευρώ, ενώ Eurobank και Εθνική έκλεισαν με ήπια άνοδο. Εξαιρετική η συμπεριφορά της Εθνικής και βγήκαν δυνατοί αγοραστές ειδικά όταν βρέθηκε οριακά κάτω από τα 6 ευρώ. Και στο κλείσιμο μάζεψαν όλη την προσφορά.

HELLENIQ ENERGY: Πλάκα είχε το παίξιμο της μετοχής σήμερα. Όλη μέρα μάζευαν στα 7,50 ευρώ και στο τέλος την έκλεισαν αμετάβλητη, στα 7,45 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας.

ΟΤΕ: Παραμένει ο αδύναμος κρίκος. Δεν μπορεί να βελτιώσει έστω και λίγο τη συμπεριφορά του. Πάλι πλησίασε τα 13 ευρώ κλείνοντας λίγο παραπάνω.

LAMDA: Ξεχώρισε σήμερα και νομίζουμε πως θα δοκιμάσει την αντοχή μίας κρίσιμης αντίστασης που είναι λίγο πάνω από τα 7 ευρώ. Στα 6,93 ευρώ σήμερα και στο +1,91%.

INTRAKAT: Τα όσα είπε χθες στους δημοσιογράφους ο Αλ.Εξάρχου έφεραν νέα υψηλά. Στα 3,6450 ευρώ και στο +4,29% με όγκο 802 χιλ .τεμάχια.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Κλείδωσε η μετοχή στο +30% και μάλιστα με υψηλό ανεκτέλεστο. Υψηλά πολλών ετών και εδώ και ελπίζουμε να μην ισχύουν οι πληροφορίες που έφτασαν στα αφτιά μας, ότι δηλαδή δεν ήθελε η διοίκηση να καταθέσει αίτημα άρσης επιτήρησης και έγινε μετά από «παρεμβάσεις» μετόχων.

MIG: Νέα αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας και δυνατή κίνηση. Πήγε μέχρι τα 5,19 ευρώ αλλά έκλεισε στα 5,08 ευρώ και στο +3,67% με 33 χιλ. τεμάχια.

AUSTRIACARD: Στις τελευταίες δύο, άντε τρεις, συνεδριάσεις, δείχνει καλύτερο πρόσωπο. Καλύτερες συναλλαγές και ανοδική κίνηση. Το χρωστάει στους μετόχους και φυσικά σε όσους επενδύουν με βάση συγκριτικές αποτιμήσεις. Στα 6,40 ευρώ και στο +3,23%.

INTRACOM: Ανακοίνωσε πως ξεπέρασε το 5% ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. Οι insiders εδώ και καιρό ενισχύουν θέσεις και αυτό μάλλον κάτι δείχνει. Εξαιρετική παραμένει η συμπεριφορά της μετοχής. Δείχνει διαθέσεις να ξεπεράσει τα 3 ευρώ αλλά και πάλι φθηνή θα είναι.

ΟΛΠ: Ποιοι θυμούνται το 2021; Τότε που η μετοχή από τα 22 ευρώ τον Μάρτη άρχισε να διολισθαίνει και η πτώση κράτησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022. Τι πορεία και εκείνη, τι είχαμε τραβήξει να βλέπουμε τη μετοχή αυτή να βυθίζεται. Σήμερα είναι σε νέα υψηλά 4 και πλέον ετών και ακόμα είναι τσάμπα, ενώ υπολογίζουμε πως με βάση την τιμή που έχει τώρα (23,80 ευρώ) το μέρισμα θα αντιστοιχεί σε καλή μερισματική απόδοση.

ΑΔΜΗΕ: Με τον… αραμπά φαίνεται πως πάει η μετοχή, αλλά κάτι έχει κάνει. Στα 2,1950 ευρώ και στο +0,92%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης