Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Θετικό ξεκίνημα περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Χρηματιστήριο: Θετικό ξεκίνημα περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Ο Γενικός Δείκτης έχει συμπληρώσει πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και τεχνικά είναι σε υπεραγορασμένα επίπεδα
Σχετικά Άρθρα
Με το βλέμμα στις ΗΠΑ θα είναι οι επενδυτές σήμερα καθώς περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν μέσα στη μέρα και θα καθορίσουν ουσιαστικά την πολιτική της FED.
Η πορεία των αγορών στις ΗΠΑ ήταν θετική με αποτέλεσμα τα ευρωπαϊκά παράγωγα να παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα, το οποίο θα επηρεάσει θετικά και την εγχώρια αγορά.
Ο Γενικός Δείκτης έχει συμπληρώσει πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και τεχνικά είναι σε υπεραγορασμένα επίπεδα.
Ωστόσο, το January Effect και οι τοποθετήσεις των ξένων επενδυτών στις τράπεζες και σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά, συντηρεί την ανοδική κίνηση.
Έτσι και για σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιες νέες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, που όμως όπως έχει φανεί και στις προηγούμενες συνεδριάσεις, οι αγοραστές απορροφούν με ευκολία τις πιέσεις.
Αρκετές μετοχές έχουν βρεθεί σε νέα πολυετή ή ακόμα και ιστορικά υψηλά. Χθες, μεταξύ άλλων ιστορικό υψηλό έγραψε η Cenergy και η Λάμψα και σε πολυετή υψηλά βρέθηκε ο ΟΛΠ και από μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις η Moda Bagno.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της Φίλιππος Νάκας διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές δείχνουν πως ετοιμάζονται για ανοδικό άνοιγμα με τους επενδυτές να περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία και θα διαμορφώσουν τις προοπτικές για τη βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση της πολιτικής της FED.

Optima Bank
Αναμένουμε ότι το Χ.Α. θα προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα και σε υψηλά πολλών ετών.

Beta
Μία θετική τάση από τη Wall Street, η οποία έκλεισε υψηλότερα την Τετάρτη, θα μπορούσε να βοηθήσει στην επαναδιεκδίκηση του επιπέδου αντίστασης των 1.350 μονάδων στο ξεκίνημα των συναλλαγών. Ωστόσο, τα στοιχεία του πληθωρισμού για το μήνα Δεκέμβριο θα επηρεάσουν την πορεία της αγοράς στο υπόλοιπο της μέρας. Τα υπεραγορασμένα τεχνικά επίπεδα δικαιολογούν και μία αδυναμία λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό.

Depolas

Άνευρη η χθεσινή συνεδρίαση στο ΧΑ, αν και σε σχετικά ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκε ο όγκος συναλλαγών. Παρόμοια, όμως ήταν και η εικόνα στις διεθνείς αγορές, πλην Ιαπωνίας, αν και οι αμερικανικές μετοχές επιχείρησαν ανοδικά για 4η σερί ημέρα. Η επενδυτική κοινότητα περιμένει σήμερα τις μετρήσεις  του πληθωρισμού Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, οι οποίες μπορεί να εκτιμώνται σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα έναντι του Νοεμβρίου λόγω εποχής αλλά μια αρνητική απόκλιση ενδέχεται να έχει θετικό αντίκτυπο, αλλά και το αντίθετο μπορεί να πυροδοτήσει πωλήσεις. Επιπλέον, βαρύτητα θα δοθεί και στις πληροφορίες που προσφέρει το οικονομικό δελτίο της ΕΚΤ που δημοσιεύεται σήμερα.  Δεν μεταβάλλουμε ακόμα τα ανοδικά εκτιμώμενα όρια του ΓΔΧΑ, τα οποία τοποθετούνται στην ζώνη των 1330-1340 μονάδων.

Κύκλος
Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, ότι η τοπική κορυφή των 1350 μονάδων θα ανέκοπτε το γρήγορο ρυθμό της ανοδικής πορείας του Γ.∆. Για την υπέρβασή της ίσως χρειαστεί να οπισθοχωρήσει μέχρι την πλησιέστερη στήριξη των 1323 μονάδων. Το μεσημέρι ανακοινώνεται στις ΗΠΑ ο ∆ΤΚ για το ∆εκέμβριο με τις αγορές να επιθυμούν τη διατήρησή του στην περιοχή που είχε διαμορφωθεί το Νοέμβριο, δηλαδή στο 3,1%.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης