Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Οριακή επικράτηση αγοραστών – Ποιες μετοχές στήριξαν την αγορά

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Οριακή επικράτηση αγοραστών – Ποιες μετοχές στήριξαν την αγορά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Έστω και οριακά και μετά από αρκετές εναλλαγές προσήμων, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε πάλι με άνοδο. Ουσιαστικά συνεχίζεται η συσσώρευση πέριξ των 1.350 μονάδων και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις. Παράλληλα βλέπουμε και κάποιες ρευστοποιήσεις σε άλλα χαρτιά. Ο τζίρος σήμερα κάπως πιο χαμηλός, ίσως και γιατί ήταν κλειστή η Wall Street.

ΟΜΙΛΟΣ VIOHALCO: Αυτός νομίζουμε πως ξεχώρισε σήμερα. Έχει δείξει ήδη μέσω της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ πως θέλει να είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών και το επανέλαβε σήμερα. Προφανώς και υπάρχει εξήγηση και εμείς αναφορικά με την ΕΛΧΑ θα πούμε πως είναι φθηνή. Τώρα αν βάλετε τις συμμετοχές του ομίλου και την αξία τους θα δείτε πως αποτιμάται με discount η Viohalco. Στα 6,24 ευρώ και στο +3,65% η ΒΙΟ και στα 2,22 ευρώ με άνοδο 2,78% η ΕΛΧΑ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Προς το τέλος έκανε και η συγκεκριμένη αισθητή την παρουσία της με νέα ιστορικά υψηλά. Το προηγούμενο το είχε γράψει στις 29 Αυγούστου στα 38,30 ευρώ (ενδοσυνεδριακό υψηλό) και σήμερα βρέθηκε στα 38,50 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 38,40 ευρώ και στο +2,35%. Περιμένουμε αρκετά νέα από τον όμιλο. Έχουμε αποτελέσματα σε μερικές μέρες, έχει συμμετοχή σε road show και έχει και την εισαγωγή στο Λονδίνο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αλήθεια, μετά τα πρόστιμα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις προμήθειες που επέβαλαν, μπορούν ακόμα οι αρμόδιες αρχές του Χ.Α. να έχουν τις μετοχές στον δείκτη ESG; Το «social» δηλαδή είναι ΟΚ μετά τα πρόστιμα που έπεσαν;

Η Εθνική έγραψε σήμερα το 7 μπροστά και θα πούμε πως είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία της καθώς έχει καταγράψει σημαντική άνοδο τους τελευταίους μήνες. Έκλεισε στα 6,99 ευρώ και με άνοδο 0,72% και ήταν η μόνη από τις συστημικές με άνοδο. Απώλειες 2,28% για ΠΕΙΡ, η οποία ζεσταίνει μηχανές για το placement, απώλειες 1,82% για Eurobank και 0,96% για Alpha Bank.

ΟΠΑΠ: Ενισχύθηκε 1,28% αλλά είχε και πάλι πωλητή. Υπενθυμίζουμε πως στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαν βγει ξαφνικές πωλήσεις στο τέλος και είχαν απομακρύνει τη μετοχή από τα 16 ευρώ. Σήμερα έκλεισε στα 15,85 ευρώ.

INTRAKAT: Πήγε μέχρι τα 4,54 ευρώ σήμερα (ενδοσυνεδριακό χαμηλό) και στη συνέχεια έβγαλε δυνατή αντίδραση. Από το -2,68% βρέθηκε να ενισχύεται μέχρι και 4,29%. Κλείσιμο στα 4,80 ευρώ και στο +2,89%.

ΑΒΑΞ: Η εταιρεία έδωσε δωρεάν 4 εκατ. μετοχές σε στελέχη, αλλά στην ανακοίνωση που δημοσίευσε αναφέρει τα στελέχη που έλαβαν 1,49 εκατ. μετοχές. Οι υπόλοιπες; Θα μας πει η εταιρεία, γιατί μας ενημέρωσε μόνο για αυτές τις μετοχές και όχι για όλες;

INTERLIFE: Σχεδόν αθόρυβα έχει καταγράψει μία μεγάλη κίνηση από τα χαμηλά των 3,9 ευρώ που είχε βρεθεί στα μέσα Νοέμβρη. Στα 5,20 ευρώ σήμερα και στο +3,59%.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Σε πωλήσεις βασικών μετόχων οφειλόταν ο μεγάλος όγκος που είχε κάνει στις 11 Γενάρη, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

REVOIL: Ένα μαζεματάκι φαίνεται πως γίνεται εδώ και κάμποσο καιρό πέριξ των 1,80 ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Με αρκετό όγκο σήμερα υποχώρησε 4,52% και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 1,48 ευρώ. Μάλιστα έμεινε και με μεγάλο πωλητή στο τέλος ο οποίος ήθελε να δώσει άλλες 37 χιλ. τεμάχια.

CAIRO MEZZ: Με μεγάλο όγκο στο +10% και στα 0,1795 ευρώ. Μάλιστα οι αγοραστές ζητούσαν άλλο 1 εκατ. τεμάχια περίπου στο limit up.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης