Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στάση αναμονής με χαμηλό τζίρο – Το placement της Πειραιώς περιμένει η αγορά

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στάση αναμονής με χαμηλό τζίρο – Το placement της Πειραιώς περιμένει η αγορά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Εντός 5 μονάδων η σημερινή διακύμανση του Γενικού Δείκτη και τελικά μετά από πολλές εναλλαγές προσήμων έκλεισε με οριακή άνοδο. Χαμηλός ο τζίρος και δείχνει και αυτός ότι υπάρχει στάση αναμονής. Όλοι περιμένουν την Πειραιώς. Ξεχώρισε σήμερα ο ΟΠΑΠ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Όλη η αγορά περιμένει το placement. Ίσως γι΄αυτό βλέπουμε και συσσώρευση στις τελευταίες συνεδριάσεις και τη μετοχή να έχει διακυμάνσεις, ανάλογα με όσα κυκλοφορούν, για ποσοστό, τιμή και μέρα. Στα 3,8980 ευρώ και στο -0,56%.

ΟΠΑΠ: Ανεβασμένος ο συνολικός τζίρος στην αγορά στοιχήματος και η ανάλυση δείχνει πως ευνοείται ο ΟΠΑΠ. Ανοδικά σήμερα κατά 2,54% με κλείσιμο στα 16,55 ευρώ που είναι κοντά στα φετινά υψηλά που έχει γράψει ο τίτλος.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Η πορεία της μετοχής δείχνει ότι οι επενδυτές περιμένουν να κλείσει το θέμα της πώλησης που μας έχει απασχολήσει πολλούς μήνες τώρα, για να μη πούμε χρόνια. Το τίμημα ίσως να μην είναι αυτό που αρχικά περίμενε η αγορά, αλλά η εκτίμηση είναι πως θα είναι καλό σε σύγκριση με το σημερινό ύψος των επιτοκίων. Όταν είχε ακουστεί αρχικά η πώληση τα επιτόκια ήταν εξαιρετικά χαμηλά. Περιμένουμε και πάλι τις εξελίξεις. Στα 16,47 ευρώ και στο +1,92%.

ΕΛΠΕ: Μπροστά σε μία σημαντική αντίσταση την οποία αν τη σπάσει θα απελευθερωθούν δυνάμεις και θα δούμε ισχυρή άνοδο. Στα 8,27 ευρώ και στο +0,85% με υψηλό όγκο.

ENTERSOFT: Σε νέα ιστορικά η μετοχή και κυκλοφορούν και κάποιες φήμες στα χρηματιστηριακά γραφεία πως υπάρχει πρόταση εξαγοράς. Στις 29 Φεβρουαρίου δημοσιεύει αποτελέσματα, πριν το άνοιγμα της αγοράς. H Eurobank Equities περιμένει έσοδα 31% αυξημένα στα 38,8 εκατ. ευρώ, EBITDA 12,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 31% με το περιθώριο EBITDA να είναι στο 32% περίπου. Στα 7,04 ευρώ και στο +4,45% με την αποτίμηση να λέει 211 εκατ. ευρώ.

LAVIPHARM: Εξαιρετική η συμπεριφορά της εδώ και μέρες και χτίζει σιγά-σιγά τις βάσεις για υψηλότερα επίπεδα τιμών. Η πρόσφατη παρουσίαση της επίσημης διάθεσης των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, άνοιξε εκ νέου την όρεξη των επενδυτών για τη μετοχή και βλέπουμε καλούς όγκους και τοποθετήσεις σε υψηλότερα επίπεδα. Την Τετάρτη δημοσιεύει ενημέρωση για τα αποτελέσματα χρήσης 2023. Στα 0,95 ευρώ και στο +2,59% με όγκο 500 χιλ. τεμάχια.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Βλέπουμε κατά διαστήματα πωλήσεις από τους βασικούς μετόχους, αλλά έχουμε την εντύπωση πως μάλλον είναι πωλήσεις για βελτίωση της διασποράς, παρά πωλήσεις επειδή θεωρούν την τιμή υψηλή. Στα 2,80 ευρώ η τιμή και στα 67 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΜΕΖΖ: Ξεχώρισαν σήμερα, αλλά είχαν κάνει μία καλή διόρθωση στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Η Cairo ερχόταν από 6 συνεχόμενες πτωτικές και ενισχύθηκε σήμερα 9,70%. Από 5 πτωτικές ερχόταν η Phoenix και ενισχύθηκε 9,57%, ενώ η Galaxy ερχόταν επίσης από 6 πτωτικές και ενισχύθηκε 7,34%. Η Sunrise είχε άνοδο 9,53%.

ΕΚΤΕΡ: Η μετοχή έχει υποχωρήσει από τα υψηλά της αλλά συνολικά μας αρέσει η διαγραμματική της εικόνα. Έχει δώσει ξανά μεγάλη διόρθωση και άντλησε την απαραίτητη δύναμη που την πήγε πιο ψηλά. Δηλαδή τον περασμένο Αύγουστο είχε γράψει τιμές στα 3,30 ευρώ και διόρθωσε μετά μέχρι τα 2,20 ευρώ. Στη συνέχεια έγραψε νέα υψηλά σχεδόν στα 4,50 ευρώ και τώρα διορθώνει ξανά. Εντοπίζουμε μία αντίσταση λίγο πιο κάτω, αλλά είναι τέτοια η άνοδος της μετοχής που και πιο κάτω να πάει δε χαλάει η εικόνα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης