Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Το βλέμμα στα αποτελέσματα και στο placement της Τράπεζας Πειραιώς

Χρηματιστήριο: Το βλέμμα στα αποτελέσματα και στο placement της Τράπεζας Πειραιώς
Τα φημολογούμενα deals δεν αποκλείεται να φέρουν κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα
Η συσσώρευση κοντά στα πολυετή υψηλά αναμένεται από τους αναλυτές να συνεχιστεί και στη σημερινή συνεδρίαση.
Στο εσωτερικό οι επενδυτές περιμένουν τα νεότερα αναφορικά με το placement στην Τράπεζα Πειραιώς και την τιμή διάθεσης των μετοχών από το ΤΧΣ, ενώ στο εξωτερικό αναμένονται κρίσιμα μακροοικονομικά στοιχεία από Ευρώπη και ΗΠΑ, τα οποία θα διαμορφώσουν τις προσδοκίες των επενδυτών για μειώσεις επιτοκίων.
Σήμερα δημοσιεύουν ενημέρωση για την πορεία των αποτελεσμάτων Lavipharm και Ideal.
Η Ideal πριν από λίγο ενημέρωσε πως τα pro forma καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 73% και στα 26,7 εκατ. ευρώ από 15,5 εκατ. ευρώ το 2022. Ο Τζίρος ανήλθε στα 384,3 εκατ. ευρώ από 174,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 120%.
Σημειώνεται επίσης πως σήμερα ξεκινάει και η διαπραγμάτευση του εταιρικού ομολόγου της Intralot.
Αύριο παίρνει τη σκυτάλη της δημοσίευσης η HelleniQ Energy και η Entersoft, ενώ αύριο θα γίνει και το rebalancing των δεικτών MSCI.
Ισχυρά μεγέθη αναμένουν οι αναλυτές για την HelleniQ Energy.

Eurobank Equities
Η αγορά δείχνει πως θα κινηθεί με διαθέσεις συσσώρευσης σήμερα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία τα οποία θα διαμορφώσουν τις προσδοκίες για το ρυθμό μείωσης των επιτοκίων.

Optima Bank
Περιμένουμε μία ακόμα συνεδρίαση σε περιορισμένο εύρος τιμών με χαμηλού όγκους, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει των ανακοινώσεων του ΤΧΣ για την Τράπεζα Πειραιώς.

Piraeus Securities
Περιμένουμε το επιλεκτικό ενδιαφέρον να συνεχιστεί και σήμερα.

Beta
Η αγορά κινείται σε στενό εύρος διακύμανσης και με χαμηλό όγκο, κίνηση που αναμένεται και σήμερα λόγω έλλειψης καταλυτών. Ωστόσο, οι πληροφορίες για συγχωνεύσεις και εξαγορές σε διάφορους κλάδους ίσως προκαλέσουν κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον υποστηρίζοντας τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Depolas

Μία από τα ίδια ήταν η χθεσινή συνεδρίαση στο ΧΑ, αλλά και στο εξωτερικό. Οι αγορές συσσωρεύουν μετά την άνοδο που έχει επιτευχθεί το προηγούμενο διάστημα αναζητώντας θετικούς καταλύτες για την ανατροφοδότησή αυτής. Από την άλλη, οι αποτιμήσεις είναι πλέον απαιτητικές, αλλά η αναμενόμενη αποκλιμάκωση των επιτοκίων είναι υποστηρικτική και δεν ευνοεί ούτε τους πωλητές. Το κλειδί της κατεύθυνσης θα έχουν ενδεχομένως τα προς ανακοίνωση μακροοικονομικά στοιχεία και τα εν εξελίξει εταιρικά αποτελέσματα. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μια πρώτη γεύση από τα επίπεδα τιμών και το ΑΕΠ Δ΄ τριμήνου στις ΗΠΑ, ενώ χαμηλότερη βαρύτητα θα δοθεί στην καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη. Στο εσωτερικό, αποτελέσματα έτους 2023 (pro forma) ανακοίνωσε η Ideal Συμμετοχών συμπεριλαμβάνοντας πλέον και τα πολυκαταστήματα Άττικα. Τα λειτουργικά EBITDA διαμορφώθηκαν στα 53,9 εκ ευρώ, ενώ η τελική γραμμή ανήλθε στα 26,7εκ ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός σε ενοποιημένο επίπεδο εμφανίζεται στα 73,3εκ ευρώ.

Κύκλος
Ξεκινάει σήμερα η διαπραγμάτευση του εταιρικού ομολόγου της Intralot. Τα ετήσια αποτελέσματά τους ανακοινώνουν σήμερα, το πρωί ο όμιλος Ideal και το απόγευμα η Lavipharm. Αμετάβλητη τεχνική εικόνα με τη συσσώρευση να συνεχίζεται και τη μικρή μεταβλητότητα να αποθαρρύνει τις βραχυχρόνιες κινήσεις. Ανοικτή σε όλα τα ενδεχόμενα η σημερινή συνεδρίαση σε σχέση με την κίνηση του Γ.∆.


Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης