Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Jan Karas (CEO ΟΠΑΠ): Εξαιρετικά τα αποτελέσματα από το επαναλανσάρισμα παιχνιδιών – Χρονιά ανάπτυξης και το 2024

Jan Karas (CEO ΟΠΑΠ): Εξαιρετικά τα αποτελέσματα από το επαναλανσάρισμα παιχνιδιών – Χρονιά ανάπτυξης και το 2024
Βελτιωμένα έσοδα εμφάνισαν Λόττο και Jocker μετά τις αλλαγές – Προσδοκίες από το Eurojackpot
Σχετικά Άρθρα
Ενθουσιασμένος εμφανίστηκε ο Jan Karas, διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα χρήσης 2023, τόσο για την πορεία των αποτελεσμάτων, όσο και από τα αποτελέσματα των κινήσεων για την επαναπροώθηση ιστορικών παιχνιδιών.
Όπως είχε γράψει το ΒΝ, η πρώτη εικόνα από τις αλλαγές είχε κάνει η διοίκηση στα παιχνίδια, προκειμένου να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν θετική. Τώρα στην τηλεδιάσκεψη έδωσε αναλυτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του ΒΝ.
Στο ΛΟΤΤΟ, όπου οι αλλαγές έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο, οι περιστασιακοί παίκτες τετραπλασιάστηκαν, ο τζίρος αυξήθηκε κατά 114%, τα έσοδα προ εισφορών αυξήθηκαν 81% και οι στήλες παρά την αύξηση της τιμής κατά 7%.
Στο Τζόκερ, όπου οι αλλαγές έγιναν το Δεκέμβριο, οι περιστασιακοί παίκτες αυξήθηκαν 35%, ο τζίρος ενισχύθηκε κατά 38%, κατά 39% αυξήθηκαν τα έσοδα προ εισφορών, ενώ από την άλλη οι στήλες μειώθηκαν 31%, λόγω αύξησης και εδώ της τιμής από 0,50 ευρώ σε 1 ευρώ.
Οι πρωτοβουλίες επίσης στο Πάμε Στοίχημα έφεραν αύξηση της πελατειακής βάσης στα 1,3 εκατ. χρήστες που αποτελεί ρεκόρ για το Πάμε Στοίχημα.
Τα έσοδα από VLT’s ανήλθαν σε ρεκόρ όλων των εποχών με έσοδο 44 ευρώ ανά VLT, ανά μέρα, στο τέταρτο τρίμηνο.
Σημειώνεται πως ξεκίνησε και το Eurojackpot την προηγούμενη εβδομάδα, ένα σημαντικό ορόσημο για τον Οργανισμό με εγγυημένο Jackpot 10 εκατ. ευρώ αλλά και μέγιστο τα 120 εκατ. ευρώ.
Στόχος της διοίκησης του ΟΠΑΠ είναι να διευρύνει την πελατειακή βάση και να δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα, τα οποία με τη σειρά τους θα φέρουν αποδόσεις στους μετόχους.
Περισσότερες πληροφορίες θα έχει να πει στην επόμενη τηλεδιάσκεψη, καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η αποκλειστική διάθεση από τον ΟΠΑΠ.
Η διοίκηση για τη χρήση 2024 έβαλε τον πήχη για τα έσοδα προ εισφορών στα 2,15-2,20 δισ. ευρώ και τα EBITDA στα 750-770 εκατ. ευρώ και περιμένει πως και φέτος θα είναι μία χρονιά ανάπτυξης.
Ο οικονομικός διευθυντής, Pavel Mucha, απαντώντας σε ερώτηση για τις μελλοντικές διανομές, ανέφερε: «Παραμένουμε προσηλωμένοι στη δέσμευσή μας για διανομή του 100% των κερδών με χαμηλότερο το 1 ευρώ ανά μετοχή τουλάχιστον.
Αγοράζουμε παράλληλα ίδιες μετοχές αλλά μόνο με πλεόνασμα και αφού διασφαλίσουμε τη μέγιστη απόδοση για τους μετόχους».
Σημειώνεται πως ο ΟΠΑΠ σταμάτησε τη διοργάνωση των Ιπποδρομιών, λόγω πολύ χαμηλού ενδιαφέροντος, αλλά δεν αναμένει σημαντική αλλαγή στα αποτελέσματα, καθώς είχε μικρές ζημιές η δραστηριότητα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης