Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Δυναμικό come back των αγοραστών – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Δυναμικό come back των αγοραστών – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δυνατή κίνηση είδαμε σήμερα και επέστρεψαν οι αγοραστές. Πάρτι στη ΔΕΗ καθώς αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα. Δυνατή κίνηση από τράπεζας και άλλα βαριά χαρτιά. Οριακά υψηλότερα των 1.400 μονάδων έκλεισε ο γενικός δείκτης και μάλλον επέστρεψε η καρδιά πολλών στη θέση τους. Νομίζουμε πως η σημερινή κίνηση επιβεβαιώνει την άποψη ότι η προηγούμενη διόρθωση ήταν μία φυσιολογική διόρθωση και εντός ορίων.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Χ.Α.: Από όσα μάθαμε, καταλάβαμε ότι από τη φράση «τέρμα τα αστεία με τη διασπορά» πάμε σε μία κατάσταση, ας αφήσουμε το χρόνο να κυλίσει και μετά από 3-4 χρόνια βλέπουμε. Ανοικτά όλα πλέον και νομίζουμε πως η αντίδραση όλης της αγοράς, χρηματιστών, επενδυτών και δημοσιογράφων πέτυχε το στόχο της. Μπαίνει το κριτήριο της διασποράς κάτω του 10% για διαγραφή, υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς εταιρειών από την κύρια αγορά σε άλλη, που ήθελε η στήλη, αλλά έχουμε και αλλαγές στην εισαγωγή εταιρειών και στην παραμονή τους στην επιτήρηση.

Ακούστε τώρα το καλύτερο: Για να μπει μία εταιρεία στο Χ.Α. δεν θα ισχύει το κριτήριο της κερδοφορίας. Καταργείται και το απαιτούμενο φορολογικό πιστοποιητικό. Η στήλη με τις αλλαγές που βλέπει στον κανονισμό, ειδικά στο κομμάτι της διασποράς και επειδή καταλαβαίνουμε πως θα περάσουν κάμποσα χρόνια μέχρι να ισχύσουν και πολλά θα έχουν αλλάξει μέχρι τότε, είναι ικανοποιημένη.

ΔΕΗ: Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα και θα ανακοινώσει και μέρισμα. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που έδωσε για τελευταία φορά. Στα 11,89 ευρώ και στο +4,76% με όγκο πάνω από 400 χιλ. τεμάχια. Πάνω από 0,20 ευρώ μέρισμα ανά μετοχή περιμένουν οι αναλυτές, ενώ η διοίκηση έχει δώσει εκτίμηση για καθαρά κέρδη περίπου 200 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή κίνηση από Alpha Bank. Έκλεισε στα 1,62 ευρώ με άνοδο 4,28%. Εξαιρετική η Πειραιώς έκλεισε στα 3,8330 ευρώ με άνοδο 2,93%, ενώ η Εθνική ενισχύθηκε 2,39% και έκλεισε στα 7,27 ευρώ. Η Eurobank με τη μικρότερη άνοδο 1,66% και κλείσιμο στα 1,81 ευρώ. Νέα ιστορικά υψηλά η Optima Bank με κλείσιμο στα 9,20 ευρώ και άνοδο 4,66%.

ΕΛΠΕ: Καλή κίνηση και από τη συγκεκριμένη και είναι στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα, λόγω πληροφοριών για είσοδο μεγάλων επιχειρηματιών.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στο +3,30% και στα 1,9380 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μετά από 8 συνεχόμενες πτωτικές έκλεισε σήμερα με άνοδο. 

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με μεγάλο όγκο για τα δεδομένα της, αυτή η αρκετά φθηνή μετοχή του Χ.Α. κινήθηκε εξαιρετικά σήμερα λόγω και της επικείμενης αποκοπής του μερίσματος που θα γίνει σε λίγες μέρες. Κάποια μηχανάκια στην πλευρά των πωλητών που βλέπαμε εδώ και μέρες και δεν άφηναν τον τίτλο να κινηθεί υψηλότερα, μάλλον ολοκλήρωσαν τις πωλήσεις τους ή φτάνουν στο τέλος. Έγραψε υψηλό στα 9,80 ευρώ και έκλεισε στα 9,50 ευρώ και στο +2,15% με 60 χιλ. τεμάχια όγκο.

AS COMPANY: Βγήκε πίεση στη μετοχή, ή κάποιοι αποφάσισαν να πετάξουν τα κομμάτια τους, στέλνοντας στο άνοιγμα τη μετοχής το -6,72%. Προφανώς και υπάρχουν αγανακτισμένοι επενδυτές, οι οποίοι βλέπουν τη μετοχή να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι, αν και καλή κερδοφορία έχει και υψηλή ρευστότητα. Στα 2,61 ευρώ και στο -2,61%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Με μικρό όγκο ενισχύθηκε 7,56% και έκλεισε στα 2,56 ευρώ.

ΜΕΖΖ: Κινητικότητα σήμερα κι η Cairo ενισχύθηκε 6,74% και 3,90% η Phoenix. Έγιναν και κάποια πακέτα στις μετοχές,  έρχονται και δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων. 

ΕΚΤΕΡ: Καλή αντίδραση 4,87% και κλείσιμο κοντά στα 4 ευρώ ή για την ακρίβεια στα 3,9850 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης