Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Η Μυτιληναίος στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Η Μυτιληναίος στο επίκεντρο
Μικτό αναμένεται το ξεκίνημα των ευρωπαϊκών αγορών – Ψύχραιμη στάση δείχνουν οι αγορές στην Ασία
Σχετικά Άρθρα
Οι ανησυχίες για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία και σήμερα όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις εξελίξεις στην περιοχή.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν μικτό άνοιγμα, περιμένοντας τις αποφάσεις του Ισραήλ και τη στάση που θα κρατήσει μετά την επίθεση του Ιράν, ενώ οι ασιατικές αγορές δείχνουν ψύχραιμη στάση.
Η πορεία του πετρελαίου, του χρυσού και των κρυπτονομισμάτων, να αποτυπώσει σύμφωνα με τους αναλυτές τις νεότερες εξελίξεις και οι επενδυτές κοιτάζουν και την πορεία τους
Η εγχώρια αγορά αναμένεται να επηρεαστεί από τις εξελίξεις.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Μυτιληναίος μετά το δημοσίευμα του Sky News ότι συνεργάζεται με δύο παγκόσμιες τράπεζες για να εισαχθεί στην αγορά του Λονδίνου.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της Πετρόπουλος διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,8212 ευρώ ανά μετοχή καθαρό μετά την αφαίρεση του φόρου.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε μικτό ξεκίνημα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.

Optima Bank
Περιμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας σήμερα, με την αγορά να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Αυτήν την εβδομάδα, δημοσιεύει αξιολόγηση για την ελληνική οικονομία η S&P και δημοσιεύουν αποτελέσματα χρήσης Jumbo, Lamda και ΑΔΜΗΕ.

Beta
Ο αυξημένος γεωπολιτικός κίνδυνος θα καθορίσει την πορεία της σημερινής συνεδρίασης, ωστόσο τα ασιατικά χρηματιστήρια φαίνεται να συγκρατούν τη μεταβλητότητα και να μετριάζουν τις απώλειες. Ως εκ τούτου περιμένουμε να επικρατήσει μία προσεκτική στάση και όχι ένα γενικό ξεπούλημα σε όλο το ταμπλό.

Κύκλος
Την Τρίτη το ΚΡΙ-ΚΡΙ, η Orilina Properties και η Βιοκαρπέτ ανακοινώνουν τα ετήσια αποτελέσματά τους, την Τετάρτη ακολουθούν το Jumbo, ο ΟΛΘ, η Lamda & ο Α∆ΜΗΕ και την Παρασκευή η Aloumyl με την S & P να ανακοινώνει το βράδυ την έκθεσή της για το ελληνικό αξιόχρεο. Στις ΗΠΑ, οι BofA, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Blackstone κ.α. ανακοινώνουν αποτελέσματα 1ου τριμήνου. Προς πιθανό νέο «μαύρο κύκνο» για τις αγορές μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ και των εύλογων γεωπολιτικών ανησυχιών για το σκηνικό στη Μ. Ανατολή. Η υπεράσπιση των 1400 μονάδων και της περιοχής των 1380 στη συνέχεια είναι οι εγγύτερες στηρίξεις για το Γ.∆. στο Χ.Α.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης