Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση – Τρίτη συνεχόμενη πτωτική- Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση – Τρίτη συνεχόμενη πτωτική- Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και οι ξένες αγορές είχαν άνοδο, αν και υπήρξε κάποια αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, εμείς κινηθήκαμε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο. Πήγαμε να βγάλουμε αντίδραση στο άνοιγμα, χωρίς αποτέλεσμα και μάλιστα μετά γράψαμε και σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα. Προς το τέλος πάλι προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε λίγο την εικόνα. Είδαμε αγορές στα χαμηλά και φυσικά είδαμε και μεγάλο τζίρο. Τελικά με τζίρο πάνω από 154 εκατ. ευρώ υποχωρήσαμε 0,71% συμπληρώνοντας τρεις πτωτικές. Την ώρα που έκλεινε η δική μας αγορά, περιοριζόταν η άνοδος στις ξένες.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κάτω από την τιμή εισαγωγής βρέθηκε σήμερα και έγραψε χαμηλό στα 8,1120 ευρώ που είναι και ιστορικό, αν και δεν έχει και μεγάλη ιστορία στο χρηματιστήριο. Στα 8,18 ευρώ το κλείσιμο με απώλειες 0,29%.

ΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ: Προφανώς πάει πίσω η εισαγωγή της Noval, η οποία είναι η τελευταία ΑΕΕΑΠ που περιμένουμε να περάσει το κατώφλι του Χρηματιστηρίου. Ήταν να γίνει σε λίγες μέρες, αλλά λόγω γενικότερου κλίματος πάει πίσω. Το ίδιο νομίζουμε πως θα συμβεί και με το placement που αναμενόταν στην Attica Group.

AEGEAN: Η κλιμάκωση της έντασης δεν είναι καλή εξέλιξη για τις αεροπορικές και συνολικά για τις τουριστικές εταιρείες. Στα 11,83 ευρώ και στο -2,71%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Συνεχίζει να απογοητεύει. Προφανώς και τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, ασχέτως αν έγινε προσπάθεια να παρουσιαστούν ότι ήταν ισχυρά, με αντοχές και άλλα τέτοια που διαβάσαμε ή να τα εμφανίσουν ως παλιά, αφού και καλά είμαστε στο 2024 και ήταν του 2023. Έτσι εγκλωβίστηκε κόσμος σε υψηλότερα επίπεδα. Σε σχέση με τα ενδοσυνεδριακά υψηλά έτους, νομίζουμε πως είναι η μετοχή με τη μεγαλύτερη πτώση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Στα 1,81 ευρώ και στο -2,16%.

ΕΧΑΕ: Τιμές κάτω από τα 5 ευρώ έγραψε η μετοχή σήμερα. Τελευταία στην άνοδο, πρώτη στην πτώση. Σκέτη απογοήτευση. Βλέπετε το όραμα που έχει ο κ.Κοντόπουλος μάλλον δεν έχει περάσει στους επενδυτές. Στα 5 ευρώ και στο -1,38%.

LAMDA: Νέο χαμηλό 5 μηνών έγραψε σήμερα η μετοχή. Στα 6,45 ευρώ και στο -2,42%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο -2,22% η Εθνική και είχε τις μεγαλύτερες απώλειες. Στο -1,25% η Alpha Bank, στο -1,14% η Eurobank και στο -0,16% η Πειραιώς. Με οριακή άνοδο αλλά και νέο ιστορικό υψηλό η Optima Bank.

PERFORMANCE TECHNOLOGIES: Δυνατό growth και στις πωλήσεις και στα κέρδη. Και μάλιστα σε σύγκριση με άλλες εταιρείες του κλάδου, η κερδοφορία της δίνει χαμηλότερο πολλαπλασιαστή κερδών 15 φορές. Με αρνητικό καθαρό δανεισμό και εκτίμηση για ακόμη καλύτερη πορεία. Θεωρούμε πως έναντι των άλλων έχει καλό περιθώριο ακόμα ανόδου. Όπως αναφέρει η εταιρεία το 2024 ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά, με ανάθεση νέων σημαντικών έργων από υφιστάμενους και νέους πελάτες.

Το πρώτο τρίμηνο έκλεισε με ιδιαίτερα σημαντική αύξηση των εσόδων και μικτού περιθωρίου κέρδους, και οι τρέχουσες ενδείξεις είναι ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί, τόσο στο πρώτο εξάμηνο όσο και στο υπόλοιπο του έτους. Τα παραπάνω είναι απόρροια των επιλογών της διοίκησης και των επενδύσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζουν.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα σήμερα η μετοχή και νομίζουμε πως πήγε καλά. Δηλαδή η πτώση της μετοχής ήταν μικρότερη από την αποκοπή. Έκοψε καθαρό 0,82 ευρώ περίπου και έχασε 0,70%. Με το ταμπλό να είναι κόκκινο, αυτή ουσιαστικά ήταν ανοδική.

CPI: Με μεγάλη πτώση η μετοχή και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε μέχρι και 12,11% χαμηλότερα σήμερα. Στα 0,7560 ευρώ και στο -8,47%. Νέος πωλήσεις ανακοίνωσε ο μέτοχος που αποχωρεί.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα και πήρε παράταση η διαπραγμάτευση του δικαιώματος, ώστε αν θέλουν κάποιοι να μπουν ή να βγουν από την αύξηση αφού μελετήσουν τα αποτελέσματα.

REAL CONS.: Στο -4,31% και στα 3,77 ευρώ. Δυνατή και εδώ η διόρθωση από τα υψηλά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης