Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Νέες απώλειες με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή – Μειώνουν το ρίσκο οι επενδυτές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Νέες απώλειες με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή – Μειώνουν το ρίσκο οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και θα έχουμε αποτελέσματα σημαντικά αυτές τις ημέρες, νομίζουμε πως μπαίνουν σε δεύτερη μέρα καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στη στάση του Ισραήλ και αν θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν. Ο γεωπολιτικός κίνδυνος έχει αυξηθεί αλλά πιστεύουμε πως θα αποφύγουμε μία μεγάλη κλιμάκωση. Ίσως λοιπόν να δημιουργηθούν καλές ευκαιρίες για όσους έχουν ρευστότητα. Γι’ αυτό και πρέπει να βελτιώνουμε τη ρευστότητα του χαρτοφυλακίου στις μεγάλες ανόδους. Η διόρθωση είναι χρήσιμη, αρκεί να μείνει εντός ορίων. Προς το παρόν είναι μακριά διαγραμματικά εκείνο το σημείο που θα μας δείξει ότι χαλάει το κλίμα. Με απώλειες άνω του 1% ξεκίνησε ο Γ.Δ.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ: Πολλοί επενδυτές ανησύχησαν χθες και απογοητεύτηκαν που εμείς υποχωρούσαμε και οι ξένες αγορές ανέβαιναν. Δεν είναι η πρώτη φορά και πάντα όταν αυξάνεται ο κίνδυνος και οι επενδυτές θέλουν να αυξήσουν τη ρευστότητά τους, οι αγορές με χαμηλότερη εμπορευσιμότητα, όπως η δική μας, επηρεάζονται λίγο παραπάνω. Το σημαντικό είναι να μην υπάρξει κλιμάκωση, αν και από χθες αργά το απόγευμα, χειροτέρευσαν τα πράγματα και γύρισαν και οι ξένες αγορές, ενώ ανέβηκε η τιμή του πετρελαίου και του χρυσού. Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν άνω του 1%.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Σχεδόν όλα με σημαντικές απώλειες. Viohalco, Autohellas και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με απώλειες άνω του 2%. Δυνατή πτώση για τις τραπεζικές μετοχές και κυρίως για Alpha Bank και Eurobank. Καλύτερη η εικόνα για τον ΟΠΑΠ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η γενική συνέλευση που θα γίνει στις 31 Μαΐου θα ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή κεφαλαίου, όπως έχει υποσχεθεί στο παρελθόν η διοίκηση. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ήταν η μόνη μετοχή που ξεχώριζε και είχε άνοδο 2%. Η στήλη είχε δώσει μία εκτίμηση με βάση τη ρευστότητα και εύκολα η απόδοση θα μπορούσε να ήταν διψήφια. Το ύψος βέβαια θα εξαρτηθεί από τα σχέδια της διοίκησης. Τι θα κάνει τόσα μετρητά που έχει μαζέψει;

ΔΕΗ: Με απώλειες άνω του 1% και με τη μετοχή από εκεί που βρισκόταν πάνω από τα 12 ευρώ λίγες μέρες πριν, τώρα κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από τα 11 ευρώ.

INTRALOT: Συνεχίζει να στηρίζει τη μετοχή η Intracom και χθες αγόρασε 150 χιλ. τεμάχια, έναντι 50 χιλ. τεμαχίων που αγόραζε τις προηγούμενες μέρες. Διαβάστε και το θέμα του συναδέλφου Δημήτρη Παφίλα, για τον πλειστηριασμό του Ιπποδρόμου. Με απώλειες 1,92% η μετοχή και καλές συναλλαγές. Στα 1,0240 ευρώ.

ΕΥΑΘ: Δεν κατάφερε να ενισχυθεί στην ανοδική περίοδο του Χρηματιστηρίου, λόγω του ενεργειακού κόστους, που επηρέασε τα κέρδη. Όμως στην πτώση τρέχει προς τα κάτω παρά το γεγονός ότι το ενεργειακό κόστος έχει υποχωρήσει και θα έχει όφελος φέτος πάνω από 10 εκατ. ευρώ. Αν μάλιστα βάλει και άλλους δήμους στο δίκτυό της τότε θα έχουμε και καλή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Στα 3,21 ευρώ και στο -2,13%.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Θα πρέπει να βοηθήσουν λίγο την τιμή της μετοχής, αν θέλουν να μπουν επενδυτές στην αύξηση κεφαλαίου. Βέβαια το κλίμα δεν είναι καλό για αυξήσεις, αλλά ας κάνουν μία προσπάθεια. Αν είναι η τιμή κοντά στην τιμή διάθεσης δε συμφέρει κάποιον επενδυτή να αγοράσει δικαιώματα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η αποκοπή του μερίσματος, παρά το κακό χθες κλίμα, έδειξε πως η μετοχή έχει αντοχές αφού είναι φθηνή. Δηλαδή δεν έχασε όλο το μέρισμα και ήταν σα να λέμε ότι έκλεισε με άνοδο σε μία μέρα αξιόλογης υποχώρησης. Σήμερα άνοιξε με ήπια άνοδο και χαμηλό όγκο.

www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης