Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές – H Jumbo στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές – H Jumbo στο επίκεντρο
Πληθωρισμός και αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή μπορούν να στηρίξουν μία ανοδική κίνηση
Σχετικά Άρθρα
Συνέχιση της χθεσινής ανοδικής αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές καθώς υποχωρεί η ένταση στη Μέση Ανατολή, ενώ και τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, ήταν ικανοποιητικά.
Παράλληλα τα ισχυρά αποτελέσματα και οι προοπτικές για τη φετινή χρήση των εταιρειών, θα μπορούσαν να στηρίξουν μία ανοδική κίνηση.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Jumbo η οποία ανακοίνωσε εξαιρετικά αποτελέσματα και λίγο ανώτερα των μέσων εκτιμήσεων, ενώ θα προτείνει νέο μέρισμα 1 ευρώ ανά μετοχή (είχε δώσει 0,60 ευρώ πριν λίγες εβδομάδες).
Lamda και ΟΛΘ επίσης δημοσίευσαν αποτελέσματα και θα μπορούσαν και αυτές οι εταιρείες να βρεθούν στο επίκεντρο.
Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα η Ελλάκτωρ με την επενδυτική κοινότητα να περιμένει νέα για το ύψος της επιστροφής κεφαλαίου που σχεδιάζεται.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,6720 ευρώ που αντιστοιχεί σε απόδοση 4,5%. 

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν ελαφρώς ανοδικό άνοιγμα σήμερα, καθώς η επενδυτική ψυχολογία καταπραΰνεται από τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να συνεχίσει να σταθμίζει τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή σήμερα. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Jumbo.

Beta
Η αποκλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων σε συνδυασμό με τα ικανοποιητικά αποτελέσματα και τις προοπτικές για το 2023 μπορούν να στηρίξουν μία ανάκαμψη στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas
Σε θετικό έδαφος έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ το ημερήσιο εύρος διακύμανσης ήταν σχετικά περιορισμένο. Παρόμοια ήταν η εικόνα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ νέες απώλειες είδαν οι μετοχές στις ΗΠΑ με τον S&P 500 να καταγράφει την 4η συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση. Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον με τον ΑΔΜΗΕ χθες να πρωταγωνιστεί στα ημερήσια κέρδη μετά τον διπλασιασμό του αποτελέσματος στην τελική γραμμή και με προμέρισμα για το 2024 που θα μπορούσε να κινηθεί πάνω και από το 0,13 ευρώ ανα μετοχή. Επιπλέον, εξαιρετικά αποτελέσματα είχαμε και από την Jumbo με τα ετήσια EBITDA να διαμορφώνονται στα 398 εκ ευρώ (+18,2%), ενώ θα υπάρξει και περαιτέρω διανομή μερίσματος της τάξεως του 0,4 ευρώ/μτχ., σύμφωνα με την συνολική πρόταση μερίσματος της διοίκησης (ανέρχεται στο 1,00 ευρώ/μτχ εκ του οποίου έχει ήδη δοθεί το 0,60 ευρώ/μτχ). Σημαντική η θετική κερδοφορία EBITDA κατά 65εκ ευρώ (προ αποτιμήσεων και λοιπών αναπροσαρμογών) του έργου στο Ελληνικό εμφάνισε η Lamda, ενώ σε ενοποιημένο επίπεδο η ετήσια λειτουργική κερδοφορία EBITDA διαμορφώθηκε στα 132εκ ευρώ από ζημιές 12,6 εκ ευρώ πέρυσι. Η σημερινή διεθνή ατζέντα θα επικεντρωθεί στα αποτελέσματα της Taiwan Semiconductors, η οποία ενδεχομένως να επηρεάσει τον κλάδο των ημιαγωγών παγκοσμίως, αλλά και στις ομιλίες πολλών μελών της FED. Επιπροσθέτως, θα έχουμε και τον δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών Philadelphia FED καθώς και τα εβδομαδιαία στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Κύκλος
∆ειλά-δειλά οι αγοραστές επανεμφανίστηκαν με αποτέλεσμα να λάβει χώρα τεχνικής φύσεως ανοδική αντίδραση, που περιορίστηκε μέχρι τις πρώτες αντιστάσεις. Για να δημιουργηθούν βάσιμες ελπίδες τερματισμού της πτώσης, ο Γ.∆. θα πρέπει να υπερβεί διαδοχικά τις αντιστάσεις των 1389 μονάδων και 1397 μονάδων Γεγονός που πολύ δύσκολα θα συμβεί για όσο διάστημα επίκειται η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης