Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ισχυρή ρευστότητα άνω των 700 εκατ. ευρώ στον Ελλάκτωρ – Η επιστροφή κεφαλαίου ίσως φθάσει τα 0,55 ευρώ ανά μετοχή

Ισχυρή ρευστότητα άνω των 700 εκατ. ευρώ στον Ελλάκτωρ – Η επιστροφή κεφαλαίου ίσως φθάσει τα 0,55 ευρώ ανά μετοχή
Οι πληροφορίες του BN κάνουν λόγο για επιστροφή κεφαλαίου 0,55 ευρώ ανά μετοχή
Η ισχυρή ρευστότητα είναι το νούμερο ένα όπλο της Ελλάκτωρ και με αυτή ξεκίνησε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων χρήσης 2023 στους αναλυτές.
Ο Ε. Μπουλούτας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ελλάκτωρ είπε πως είναι ενθουσιασμένος με τα αποτελέσματα και πως ήταν μία χρονιά φαινόμενο.
Όπως ήταν αναμενόμενο η ρευστότητα και η αναμενόμενη επιστροφή κεφαλαίου που έχει ανακοινώσει η διοίκηση, ήταν στις ερωτήσεις των αναλυτών.
Η διοίκηση ωστόσο δεν ήθελε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το ύψος και είπε πως θα δώσει λεπτομέρειες στη γενική συνέλευση της 31ης Μαΐου.
Η διοίκηση εντοπίζει βιώσιμες, ορατές και μακροπρόθεσμες ροές κερδών από τις δραστηριότητες που έχει πλέον.
Η ρευστότητα με βάση στοιχεία Απριλίου 2024 ανέρχεται σε περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ και σε συνδυασμό με την ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση δίνουν τη δυνατότητα στρατηγικών επενδύσεων αλλά και διανομών στους μετόχους.
Η ενεργή διαχείριση της ρευστότητας θα αποφέρει σημαντικά έσοδα, εκτίμησε η διοίκηση.
Η ρευστότητα προήλθε από πωλήσεις συμμετοχών.
Πιο αναλυτικά, οι τελευταίες συναλλαγές ήταν η πώληση της Άκτωρ και έχει λάβει 18 εκατ. ευρώ και μένει να εισπράξει 96 εκατ. ευρώ, πούλησε το Smart Park για 95,4 εκατ. ευρώ, αγόρασε έκταση στις Γούρνες προς 40,2 εκατ. ευρώ, πούλησε ακίνητα στη Ρουμανία για 13 εκατ. ευρώ και μερίδιο στην Athens Metropolitan Expo για 4,4 εκατ. ευρώ.
Επίσης πούλησε το υπόλοιπο 25% της Άνεμος στη Motor Oil για 123,5 εκατ. ευρώ και είναι σε συζητήσεις με τον ίδιο όμιλο για την πώληση της Ηλέκτωρ.
Η διαδικασία ελέγχου προχωράει και ίσως το επόμενο διάστημα να έχει κάποια προσφορά. Αν υπάρξει θα συνεδριάσει το Δ.Σ. για να πάρει απόφαση
Για τη REDS η πώληση του Smart Park δίνει εξαιρετική ρευστότητα για να προχωρήσει η αξιοποίηση του κτήματος Καμπά και το project στις Γούρνες Ηρακλείου.
Μετά την πώληση του εμπορικού κέντρου διαθέτει εκεί 25 στρέμματα για πιθανή ενιαία ανάπτυξη.
Στις παραχωρήσεις αναμένει μερίσματα 1 δισ. ευρώ στη διάρκεια των συμβάσεων, ενώ στοχεύσει να έχει συμμετοχή σε νέες παραχωρήσεις και έργα ΣΔΙΤ συνολικής αξίας 6 δισ. ευρώ είτε μόνη της είτε μέσω κοινοπραξιών.
Στη χρήση 2023 είχε έσοδα 387,5 εκατ. ευρώ από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μειωμένα κατά 3% και EBITDA 242,2 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 46%.
Μέσα στο 2024 λύθηκε η δεκαετής αντιδικία της Θερμαϊκής οδού και εισέπραξε 42,5 εκατ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στο τέλος του έτους στα 896,6 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση στο χρηματιστήριο να είναι στα 877 εκατ. ευρώ.

Υποσημείωση

Οι πληροφορίες του BN κάνουν λόγο για επιστροφή κεφαλαίου 0,55 ευρώ ανά μετοχή

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης