Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πάρτι με εύκολη υπέρβαση των 1.400 μονάδων και 4 ανοδικές – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πάρτι με εύκολη υπέρβαση των 1.400 μονάδων και 4 ανοδικές – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ξανά η δική μας αγορά υπεραπέδωσε έναντι των ευρωπαϊκών. Πάρτι εμείς, μικρότερη η άνοδος για DAX και CAC 40. Να τα σημειώνουμε και αυτά, όχι μόνο όταν πέφτουμε. Με gap πέρασε πάνω από τις 1.400 μονάδες ο Γενικός Δείκτης σήμερα, δείχνοντας έτσι τη δύναμη που είχε. Μάλιστα σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν κοίταξε πίσω και μέχρι το τέλος πήγαινε σταδιακά υψηλότερα, κλείνοντας τελικά και σε υψηλό ημέρας 1.420,40 μονάδες (+1,99%). Ελάχιστες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης υστέρησαν. Η αξιολόγηση από την S&P αλλά και το πλεόνασμα του 2023 στήριξαν την κίνηση.

ΑΕΠ: Εκτινάχθηκε στα 220,3 δισ. ευρώ το 2023, από 206,6 δισ. ευρώ το 2022, προφανώς και λόγω πληθωρισμού. Θα πούμε πως το σημαντικό είναι να δούμε και μείωση του χρέους. Αυτό παραμένει σταθερό στα 356,7 δισ. ευρώ. Επειδή βέβαια αυξάνεται το ΑΕΠ μειώνεται η σχέση χρέους προς ΑΕΠ αλλά και πάλι πρέπει να δούμε κάποια στιγμή μείωση στο χρέος. Είναι τρομερά υψηλό.

ΤΙΤΑΝ: Νέα ιστορικά υψηλά από τη μετοχή. Στα 27,10 ευρώ και στο +2,26%.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Η εξαγορά του αεροδρομίου στο Εδιμβούργο έδωσε αφορμή, μάλλον για συγκριτική αποτίμηση και η δική του υστερεί σημαντικά. Καλό timing από τον Χάρη Παμπούκη, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. ο οποίος αγόρασε την Παρασκευή 10 χιλ. μετοχές στα 8,1503 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή λίγο κάτω από την τιμή που εισήχθη στο Χ.Α. Στα 8,35 ευρώ και στο +2,08%.

COCA COLA: Μπροστά στη μεγάλη διάσπαση που λέγαμε λίγο καιρό πριν. Αν το πετύχει ανοίγει αρκετά και το περιθώριο ανόδου είναι μεγάλο. Αν αναλογιστούμε και όσα έχει πει η διοίκηση τους προηγούμενους μήνες μάλλον θα πάρει απόσταση ακόμα μεγαλύτερη από τον δεύτερο σε κεφαλαιοποίηση τίτλο. Στα 29,02 ευρώ και στο +2,11%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετική η Eurobank με άνοδο 4,69%, δυνατή η Πειραιώς με κέρδη 2,94%, η Alpha Bank στο +2,58% και η Εθνική στο +1,83%. Νέα ιστορικά από την Optima με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στο +3,91%.

QUEST: Η Eurobank Equities βγάζει fair value 8 ευρώ και εταιρική αξία 913,7 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση της ACS είναι στα 196 εκατ. ευρώ, του κλάδου της πληροφορικής 280 εκατ. ευρώ και της εμπορικής δραστηριότητας 260,5. Τα υπόλοιπα είναι ΑΠΕ και άλλες δραστηριότητες. Βάζει ένα discount και δίνει τιμή στόχο τα 7,2 ευρώ βάσει μεθόδου αποτίμησης sum of the parts. Στα 5,60 ευρώ και στο +5,66%.

AEGEAN: Στις επάλξεις και αυτή και στο +4,33%.

AUTOHELLAS: Λόγω αποκοπής μερίσματος ήταν η μόνη με απώλειες στον FTSE 25.

VIOHALCO: Η συγκεκριμένη υστέρησε και είδαμε πίεση στη μετοχή, αλλά στις τελικές δημοπρασίες κατάφερε να κλείσει με οριακή άνοδο.

ΑΔΜΗΕ: Μέχρι 21 Ιουνίου οι προσφορές για το 20% της Αριάδνη και ανακοινώθηκε μία αλλαγή σε μία κοινοπραξία. Συγκεκριμένα γνωστοποιήθηκε και κατόπιν ελέγχου εγκρίθηκε από τον ΑΔΜΗΕ η έξοδος της Macquarie Super Core Infrastructure Fund SCSp από την κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε με την ΦΑΕΘΩΝ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και η αντικατάστασή της από την εταιρεία Meridiam Europe IV A SAS.

REDS: Δε νομίζουμε πως χρειάζεται να κάνουμε σενάρια. Θέμα χρόνου είναι η έξοδός της από το Χ.Α. Μαζί με την Intersoft θα γίνουν δύο οι εταιρείες που θα αποχωρήσουν. Ελπίζουμε να μη δούμε κάποιο νέο κύμα φυγής, τώρα που είχαμε βρει την ησυχία μας. Πάντως σημειώνουμε πως και οι δύο φεύγουν σε καλές τιμές. Καμία σχέση με κάποιες άλλες που αποχώρησαν παλιά και ήταν λες και λήστευαν τους μικρομετόχους.

PERFORMANCΕ: Σε νέα ιστορικά υψηλά σκαρφάλωσε η μετοχή. Φάνηκαν οι διαθέσεις από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν στο τέλος είχαν παρατηρηθεί κάποια «μαστιγωματάκια». Λογική κίνησης μιας και ετοιμάζεται η μετάταξη στην Κύρια Αγορά. Για τη στήλη από τις πιο φθηνές του κλάδου. Η αποτίμησή της ακόμα και εδώ δίνει πιο ελκυστικούς δείκτες αποτίμησης έναντι άλλων. Στα 6,05 ευρώ και στο +7,46%.

ΕΛΤΟΝ: Σύμφωνα με το οικονομικό ημερολόγιο δε θα δώσει μέρισμα. Αρνητική η εξέλιξη. Περιμέναμε κακά αποτελέσματα, όπως όλος ο κλάδος, αλλά να μη δώσει μέρισμα, δεν το περιμέναμε. Περιμένουμε να δούμε πως θα πάει τουλάχιστον στις άλλες γραμμές του ισολογισμού. Στο τέλος της προθεσμίας θα δημοσιεύσει.

MINERVA: Με υψηλό όγκο για τα δεδομένα της αλλά με αξία συναλλαγών κάτω από 10 χιλ. ευρώ, ενισχύθηκε 12,28%.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Με μικρό όγκο ενισχύθηκε 8%. Η αποτίμηση στα 6,4 εκατ. ευρώ και νομίζουμε πως μόνο τα ακίνητα δικαιολογούν κάπως καλύτερη αποτίμηση. Χρειάζεται και μία βελτίωση στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

ΜΕΖΖ: Τρομερό σερί το CAIRO με έξι ανοδικές, όπως και η Phoenix με τη Sunrise, αλλά στις τελευταίες 15 συνεδριάσεις το CAIRO έχει μόλις 2 πτωτικές.

INTRALOT: Δυνατή ανάκαμψη από τα πρόσφατα χαμηλά της.

INTRACOM: Ομοίως…

ΟΛΘ: Ελάχιστες οι πτωτικές μετοχές σήμερα και η συγκεκριμένη έκανε όγκο και υποχώρησε 2,61%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης