Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Εκκαθαριστής και στην Prelium ΑΕΠΕΥ – Καλεί όσους εξαπατήθηκαν να γνωστοποιήσουν τις απαιτήσεις τους

Εκκαθαριστής και στην Prelium ΑΕΠΕΥ – Καλεί όσους εξαπατήθηκαν να γνωστοποιήσουν τις απαιτήσεις τους
Δύο ειδικοί εκκαθαριστές σε 4 μήνες σε εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών αναδεικνύουν την μη αποτελεσματική εποπτεία
Σχετικά Άρθρα
Εκκαθαριστής τοποθετήθηκε στην Prelium ΑΕΠΕΥ, η πορεία της οποίας ανέδειξε τους πλημμελείς ελέγχους που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές και αποτέλεσε την αιτία να εξαπατηθούν για μία ακόμη φορά επενδυτές του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Τι και αν μετά το σκάνδαλο της Folli Follie ακούσαμε πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να μη χάσουν ξανά τα λεφτά τους οι επενδυτές.
Στην περίπτωση της Prelium αν και είχαν ανακληθεί άδειες, αν και είχε λήξει το αμοιβαίο κεφάλαιο, κάποιοι συνέχισαν να λαμβάνουν ενημερώσεις για την πορεία των μεριδίων που δεν υπήρχαν, αφού μετά τη λήξη του θα έπρεπε να είχαν κατατεθεί τα κεφάλαια στους κατόχους των μεριδίων.
Όπως είχε γράψει το ΒΝ έγινε καταγγελία στην Επιτροπή για ρευστοποίηση θέση πελάτη χωρίς να έχει ενημέρωση από τον CEO της Prelium ενώ φέρεται να έχει ο ίδιος παραδεχθεί την κίνηση και να αναφέρει πως δόθηκαν τα χρήματα σε άλλους πελάτες από τους οποίος είχε κάνει μάλλον κάτι ανάλογο.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακάλεσε την άδεια και τέθηκε η εταιρεία σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.
Μάλιστα ο ειδικός εκκαθαριστής που διορίστηκε προσκαλεί τους δικαιούχους κάθε φύσεως απαιτήσεων κατά της εταιρείας να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους και να προσκομίσουν όλα τα δικαιολογητικά τους στοιχεία εντός πέντε μηνών από την δημοσίευσης της πρόσκλησης, η οποία έγινε στις 18 Απριλίου.
Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με μία λιτή ανακοίνωση στις 6 Μαρτίου είχε ανακοινώσει την προσωρινή αναστολή της άδειας λειτουργίας της Prelium ως προς τις επενδυτικές υπηρεσίες και τις παρεπόμενες υπηρεσίες που παρείχε για το σύνολο των χρηματοπιστωτικών μέσων.
Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη τοποθέτηση εκκαθαριστή σε εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών μέσα στο 2024, με τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να γίνονται μόλις σε διάστημα 1,5 μηνών.
Είχε προηγηθεί η απόφαση να τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης η Ardu Prime ΑΕΠΕΥ και είχε δημοσιευτεί πρόσκληση του ειδικού εκκαθαριστή προς τους δικαιούχους να αναγγείλουν και αυτοί τις απαιτήσεις τους και να προσκομίσουν όλα τα δικαιολογητικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης