Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Θετικό παραμένει το momentum – Διατήρηση επιλεκτικών κινήσεων περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Θετικό παραμένει το momentum – Διατήρηση επιλεκτικών κινήσεων περιμένουν οι αναλυτές
Δε θα μπορούσαν να αποκλειστούν και κάποιες κινήσεις profit taking λόγω της ανόδου των προηγούμενων ημερών
Σχετικά Άρθρα
Διατήρηση του θετικού momentum περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση, χωρίς να αποκλειστούν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Η αγορά έχει συμπληρώσει τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις λόγω της αποκλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή και τη βελτίωση του διεθνούς κλίματος.
Τα θεμελιώδη έχουν επιστρέψει στο προσκήνιο και αφήνουν περιθώριο για ανοδικές κινήσεις.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα, ωστόσο κάποιοι αναλυτές πιστεύουν πως μετά το ανοδικό σερί του Γενικού Δείκτη και τα καλά κέρδη που υπάρχουν σε επιλεγμένες μετοχές δε θα μπορούσαν να αποκλειστούν κινήσεις profit taking.
Από την άλλη τα εταιρικά κέρδη και οι πληροφορίες για deals θα μπορούσαν να περιορίσουν το πτωτικό περιθώριο.
Τα Πλαστικά Θράκης ανακοίνωσαν πριν από λίγο αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. υποδηλώνουν τη συνέχιση της θετικής δυναμικής, λόγω της άμβλυνσης των ανησυχιών για τη Μέση Ανατολή και της αισιοδοξίας για τις επικείμενες ανακοινώσεις κερδών.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα.

Piraeus Securities

Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει την ανοδική της τάση λόγω θετικές ψυχολογίας στο εξωτερικό, ωστόσο κάποιες επιλεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν μπορούν να αποκλειστούν μετά το πρόσφατο ράλι.

Beta
Κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι στα χαρτιά σήμερα καθώς ο Γενικός Δείκτης μετράει τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις. Ωστόσο τα θετικά νέα θα μπορούσαν να περιορίσουν το πτωτικό περιθώριο να προσφέρουν καταλύτες για επιλεκτικές αγορές.

Depolas
Σημαντική ανοδική αντίδραση προσέφερε χθες ο ΓΔΧΑ ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ με θετικό πρόσημο έκλεισαν και οι μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ μετά από ένα πτωτικό σερί. Στο επίκεντρο θα είναι σταθερά τα διεθνή αλλά και εγχώρια αποτελέσματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε δημοσκόπηση του Bloomberg τα 2/3 των ερωτηθέντων συγκλίνουν ότι τα εταιρικά κέρδη προς ανακοίνωση στις ΗΠΑ θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στις μετοχές. Αυτό αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό από τον Οκτώβριο 2022, οπότε και ξεκίνησε η εν λόγω δημοσκόπηση. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών PMI (αρχικές μετρήσεις) για Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ, ενώ για την τελευταία αναμένουμε και τις πωλήσεις νέων κατοικιών Μαρτίου.

Κύκλος
Οι εταιρείες Alpha Trust, Πλαστικά Θράκης, και Intrakat ανακοινώνουν τα ετήσια αποτελέσματά τους. Με τον αέρα της αναβάθμισης, αλλά και της αποκλιμάκωσης της έντασης στην Μ. Ανατολή, οι αγοραστές πέρασαν σε γενική αντεπίθεση, με αποτέλεσμα Γ. ∆. να καταφέρει να υπερβεί σωρεία σημαντικών αντιστάσεων που μετατρέπονται σε στηρίξεις, βελτιώνοντας εντυπωσιακά την τεχνική του εικόνα. Επόμενος άθλος η υπέρβαση των 1420 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης