Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βάζει πλώρη για την πέμπτη ανοδική – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βάζει πλώρη για την πέμπτη ανοδική – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με καλή άνοδο το άνοιγμα των αγορών της Ευρώπης. Εμείς έχουμε 4 συνεχόμενες ανοδικές και βάζουμε πλώρη για μία ακόμη. Μπορούμε να δούμε και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, λένε οι αναλυτές, αλλά αν πηγαίνουν καλά τα ξένα θα μπορέσουμε να τις απορροφήσουν οι αγοραστές. Με ήπια άνοδο το ξεκίνημα κατά 0,4% αλλά λίγο μετά διεύρυνε τα κέρδη του ο Γ.Δ.. Ήπια ανοδικά κινείται η πλειονότητα των μετοχών του FTSE 25.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Δεν εντοπίζουμε κάποια μετοχή που να ξεχωρίζει σημαντικά. Η HelleniQ Energy έχει άνοδο 1,6% με καλές συναλλαγές και ακολουθούν ΔΕΗ και Τιτάν αλλά με χαμηλούς όγκους. Για την Τιτάν βέβαια η άνοδος είναι σε νέα ιστορικά υψηλά. Η μόνη που υποχωρεί στα πρώτα λεπτά είναι η ΕΥΔΑΠ και δε μας κάνει πλέον εντύπωση.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: Καλό και το σημερινό ξεκίνημα και ενισχύεται άνω του 1%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Λίγο καλύτερα της εκτίμησης τα EBITDA του 2023. Η διοίκηση είχε κάνει λόγο για 43 εκατ. ευρώ, δηλαδή στα επίπεδα του 2022, χωρίς το όφελος από τα προϊόντα αντιμετώπισης της πανδημίας και δημοσίευσε 44 εκατ. ευρώ. Ο όγκος των πωλήσεων στα ίδια επίπεδα, αλλά ο τζίρος χαμηλότερα, λόγω πίεσης των τιμών, κάτι που έχουμε δει σε όλες τις εταιρείες του κλάδου, αλλά και άλλων κλάδων που χρησιμοποιούν αποθέματα και το 2022 οι τιμές ήταν στη στρατόσφαιρα τους πρώτους μήνες. Τα καθαρά κέρδη στα 17,7 εκατ. ευρώ χαμηλότερα από το 2022, αλλά σημαντικά υψηλότερα από αυτά που περίμενε η Eurobank Equities.

Ολοκληρώθηκε επενδυτικό πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός είναι ελάχιστος. Εξαιρετικές οι λειτουργικές ταμειακές ροές κάλυψαν όλες τις επενδυτικές δαπάνες και μείωσαν δανεισμό. Στους πρώτους 4 μήνες του 2024 τα EBITDA θα έχουν αύξηση 5-10%. Άνοδο περιμένει συνολικά για τη χρήση. Με ήπια άνοδο ξεκίνησε η μετοχή. Σημειώνουμε επίσης πως το συνολικό μέρισμα των 0,2343 ευρώ περίπου λόγω της πτώσης που έχει καταγράψει η μετοχή αντιστοιχεί σε καλή μερισματική απόδοση. Υπενθυμίζεται πως έχει δώσει προμέρισμα.

REDS: Σύμφωνα με τον ισολογισμό 2023 είχε καθαρό ταμείο 80,1 εκατ. ευρώ, ενώ η αποτίμηση είναι στα 155 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά μετά τις τελευταίες πωλήσεις ακινήτων διαθέτει το Κτήμα Καμπά και την έκταση στις Γούρνες Ηρακλείου. Άρα τα κεφάλαια που βάζει η Ελλάκτωρ δεν είναι σημαντικά.

Q&R: Με νέα σημαντική άνοδο 5% το άνοιγμα της μετοχής και μεγάλο όγκο πάνω από 50 χιλ. τεμάχια.

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Στο περιβόητο ξενοδοχείο με θέα την Ακρόπολη, σφραγίστηκε από το υπουργείου Τουρισμού ό,τι υπερβαίνει τα 24 μέτρα και το δώμα, όπως αναφέρει ο ισολογισμός. Τα ποσοστά των βασικών μετόχων δείχνουν πως κατέχουν 81%.

IDEAL: Ανακοίνωσε πώληση συμμετοχής και αυξάνει ρευστότητα για νέες επενδύσεις. Με μεγάλη άνοδο άνω του 5% ξεκίνησε η μετοχή. Συγκεκριμένα πούλησε την Astir Vitogiannis με εταιρική αξία 136 εκατ. ευρώ.

LAVIPHARM: Ισχυρή η άνοδος της μετοχής στις συνεδριάσεις που ακολούθησαν μετά την πρόσφατη διόρθωση και έχει φτάσει στα 0,8580 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Και νέα ιστορικά υψηλά στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Στα 27,80 ευρώ και στο +2,58%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης