Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Cenergy: Προς αγορά έκτασης για το εργοστάσιο στις ΗΠΑ – Ανοικτά όλα για τον τρόπο υλοποίησης της επένδυσης

Cenergy: Προς αγορά έκτασης για το εργοστάσιο στις ΗΠΑ – Ανοικτά όλα για τον τρόπο υλοποίησης της επένδυσης
Είτε μόνη, είτε με ένα συνεργάτη, είτε με πολλούς, αλλά και είτε μέσω δανεισμού, είτε αύξησης κεφαλαίου είναι θέματα που εξετάζονται και όταν ληφθεί η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί και ο τρόπος
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί να μην έχει λάβει την τελική απόφαση η διοίκηση της Cenergy για το τι θα πράξει στις ΗΠΑ, φαίνεται όμως πως είναι ένα βήμα πριν αγοράσει 154 στρέμματα παραθαλάσσια στο Wagners Point της Βαλτιμόρης.
Έγινε η μελέτη της έκτασης και όπως είπε ο Αλέξανδρος Μπένος, οικονομικός διευθυντής του ομίλου στην ενημέρωση των αναλυτών, είναι σημαντικό να είναι η έκταση δίπλα στη θάλασσα για να μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά της.
Ωστόσο, αν ληφθεί θετική απόφαση για το έργο, θα γίνει η επένδυση χωρίς ρίσκο.
Δηλαδή πρώτα θα γίνει μία μονάδα παραγωγής υπόγειων καλωδίων και μετά μία μονάδα υποβρύχιων καλωδίων.
Ξεκαθάρισε επίσης πως δεν τίθεται θέμα αλλαγής τάσης στις ΗΠΑ αναφορικά με τα υποβρύχια καλώδια και πως όλοι οι παίκτες είναι εκεί.
Σημείωσε επίσης πως η επένδυση είναι ύψους 300 εκατ. δολαρίων και έχει επιλεγεί για φορολογική απαλλαγή έως 58 εκατ. δολάρια.
Αυτή η απαλλαγή όπως είπε ο κ.Μπένος δεν επηρεάζεται από το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ και είναι και μεταβιβάσιμη.
Απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή, για το πως θα γίνει η επένδυση και τι εξετάζει, είπε πως όλα είναι ανοικτά.
Είτε μόνη η εταιρεία, είτε με ένα συνεργάτη, είτε με πολλούς, αλλά και είτε μέσω δανεισμού, είτε αύξησης κεφαλαίου είναι θέματα που εξετάζονται και όταν ληφθεί η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί και ο τρόπος.
Αν ληφθεί πάντως οριστική απόφαση θα μπορούσε το 2025 να ξεκινήσει η κατασκευή.
Το 2025 είπε επίσης ο κ.Μπένος πως θα είναι μία καλή χρονιά, αφού τα νούμερα θα βελτιωθούν καθώς θα έχουν γίνει οι επενδύσεις αύξησης της παραγωγικής δυναμικότητας στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα έχει ισχυρές προοπτικές λόγω των επενδύσεων ύψους 4,5 δισ. ευρώ του ΑΔΜΗΕ σε έργα που ταιριάζουν στη Cenergy.
Αναφορικά με το επενδυτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα ειπώθηκε πως προχωράει η μεγάλη επέκταση του υπερσύγχρονου εργοστασίου υποβρυχίων καλωδίων στην Κόρινθο σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι παραγγελίες για πρόσθετες γραμμές παραγωγής και εξοπλισμό στο εργοστάσιο της Θήβας ήδη τοποθετήθηκαν, οι επενδύσεις στο εργοστάσιο του Ελεώνα Βοιωτίας προχωρούν με το εργοστάσιο να αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία εντός του έτους.
Στη Θίσβη, δρομολογήθηκαν διάφορες στοχευμένες επενδύσεις για τη βελτίωση της παραγωγικής ικανότητας του εργοστασίου σωλήνων χάλυβα.
Τέλος σημειώθηκε πως το ανεκτέλεστο των 3,1 δισ. ευρώ δίνει ευελιξία στην εταιρεία να επιλέγει έργα με καλό περιθώριο, ενώ λόγω νέων συμφωνιών μετά τη λήξη του τριμήνου αναμένεται να αυξηθεί.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης