Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Υποχωρεί η Jumbo παρά τη βελτίωση των πωλήσεων το Μάιο – Δεν ανησυχούν οι αναλυτές για το guidance

Υποχωρεί η Jumbo παρά τη βελτίωση των πωλήσεων το Μάιο – Δεν ανησυχούν οι αναλυτές για το guidance
Καλό δεύτερο εξάμηνο περιμένουν οι αναλυτές λόγω λειτουργίας νέων καταστημάτων
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί η Jumbo να ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων το Μάιο 10%, ωστόσο οι πωλήσεις των πέντε πρώτων μηνών δείχνουν αύξηση 8%, άρα στο κάτω μέρος της εκτίμησης της διοίκησης για αύξηση 8-10%.
Η διοίκηση αναφέρει πως θα επανεξετάσει τον Ιούλιο την εκτίμησή της και προς το παρόν τη διατηρεί αμετάβλητη.
Επιπλέον παραμένει ανήσυχη λόγω της συνέχισης των πολέμων, των υψηλών ναύλων και της ακρίβειας.
Η μετοχή υποχωρεί 2,24% και βρίσκεται στα 26,24 ευρώ μάλλον λόγω της εκτίμησης των επενδυτών ότι ίσως τον επόμενο μήνα κάνει κάποια προσαρμογή προς τα κάτω της εκτίμησης.
Ωστόσο, αναλυτές αναφέρουν πως η ανακοίνωση ήταν αναμενόμενη και δεν περιμένουν πως υπάρχει πτωτικό περιθώριο από αυτήν την εκτίμηση, ήτοι αύξηση πωλήσεων και κερδών 8-10% για το 2024.
Μάλιστα αναφέρουν πως στο δεύτερο εξάμηνο θα λειτουργήσουν 4 νέα καταστήματα και τα δύο σε Λάρισα και Καρδίτσα.
Η Piraeus Sec. αναφέρει πως η μετοχή διαπραγματεύεται με δείκτη EV/EBITDA 7,9 φορές και επαναλαμβάνει τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και την τιμή στόχο των 32,80 ευρώ.
H τιμή της μετοχής σήμερα είναι κάτω από την τιμή που έγινε το placement, δηλαδή από τα 27,20 ευρώ που πούλησε το 3% ο Απόστολος Βακάκης.
Υπενθυμίζεται πως η γενική συνέλευση των μετόχων έχει εγκρίνει τη διανομή μερίσματος 1 ευρώ με την καταβολή του να έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιουλίου, ενώ έχει δώσει ήδη 0,60 ευρώ και περιμένουν και τρίτη διανομή οι αναλυτές προς το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης