Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Επιλεκτικές κινήσεις περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Επιλεκτικές κινήσεις περιμένουν οι αναλυτές
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Lamda αλλά και του ΑΔΜΗΕ που δημοσιεύει αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα
Οι επενδυτές φαίνεται πως ξεπερνούν τα αρνητικά μηνύματα των ευρωεκλογών και αναμένεται να οδηγήσουν υψηλότερα τις αγορές της Ευρώπης σήμερα.
Αναλυτές αναφέρουν πως το εκτιμώμενο ανοδικό άνοιγμα στο εξωτερικό θα ευνοήσει και την εγχώρια αγορά, ενώ η απουσία σημαντικών ειδήσεων θα κρατήσει χαμηλά τους όγκους συναλλαγών.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Lamda μετά το θετικό μήνυμα που έστειλε η διοίκηση στην ενημέρωση των αναλυτών για πορεία εισπράξεων και επενδύσεων.
Πιο αναλυτικά, αναμένει εισπράξεις 230 εκατ. ευρώ επιπλέον μέχρι το τέλος του έτους και 140-150 εκατ. ευρώ επενδύσεις για το ίδιο διάστημα.
Η Eurobank Equities σημειώνει πως η εντύπωσή της είναι πως το έργο είναι σε καλό δρόμο, με την επιτάχυνση της κατασκευής να αναμένεται από τα τέλη του 2024-2025 και επαναλαμβάνει τη θετική της άποψη για τον όμιλο.
Ο ΑΔΜΗΕ θα ανακοινώσει αποτελέσματα στις 18 Ιουνίου και αναμένεται να εμφανίσει ένα καλύτερο πρώτο τρίμηνο με καθαρά κέρδη 15,2 εκατ. ευρώ.
Σήμερα οι μετοχές της Doppler είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου με αναλογία 0,1334 νέες για κάθε μία παλιά με τιμή διάθεσης 0,35 ευρώ.
Επίσης οι μετοχές της Prodea διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,137 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό ποσό).

Eurobank Equities
Για σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην Ε.Ε. δείχνουν ανοδικό άνοιγμα, καθώς αγοραστικό ενδιαφέρον αναδύεται μετά τη χθεσινή υποχώρηση και οι επενδυτές ξεπερνούν τα bearish νέα στον απόηχο των ευρωεκλογών.

Optima Bank
Περιμένουμε πως οι διεθνείς αγορές θα δώσουν τον τόνο σήμερα, λόγω απουσίας εγχώριων καταλυτών.

Piraeus Securities
Λόγω του μικτού περιβάλλοντος στο εξωτερικό περιμένουμε επιλεκτικές κινήσεις για την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Beta
Δεν υπάρχουν πολλά που να έχουν αλλάξει για τη σημερινή συνεδρίαση, η απουσία σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό ίσως διατηρήσει τη διάθεση συσσώρευσης με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Depolas
Αρνητική ήταν η χθεσινή εικόνα για τις Ευρωπαϊκές μετοχές, ενώ ο ΓΔΧΑ υποχώρησε εκ νέου προς τα χαμηλότερα επίπεδα της περιόδου. Περισσότερο σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες στις ΗΠΑ μετά και τα ευνοϊκότερα μακροοικονομικά δεδομένα που ανοίγουν τον δρόμο για χαμηλότερα επιτόκια. Στο δια ταύτα, οι αυξημένες διακυμάνσεις αποτελούν και το βασικό μας σενάριο για το επόμενο διάστημα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Για τον ΓΔΧΑ υπενθυμίζουμε ότι το κύριο επίπεδο στήριξης είναι οι 1400 μονάδες. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το εμπορικό ισοζύγιο Απρίλιου της Ευρωζώνης, τον δείκτη τιμών εισαγωγών Μαΐου και την καταναλωτική εμπιστοσύνη του Πανεπιστημίου Μισιγκαν στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης