Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – «Κρέμασε» η αγορά λόγω Γαλλίας και ανασχηματισμού – Τι ακολουθεί

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – «Κρέμασε» η αγορά λόγω Γαλλίας και ανασχηματισμού – Τι ακολουθεί
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Γαλλία και ανασχηματισμός έφεραν ελεύθερη πτώση στην αγορά. Έσπασαν άμυνες σε πολλές μετοχές και είδαμε και αυξημένες συναλλαγές (141 εκατ. ευρώ). Ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών στο Γενικό Δείκτη είναι στις 1.347 μονάδες (1.406,91 μονάδες το κλείσιμο σήμερα). Δεν ανησυχούμε μέχρι εκείνο το σημείο. Βέβαια, μέχρι τις γαλλικές εκλογές δεν αποκλείεται να έχουμε αυξημένη μεταβλητότητα, αφού φαίνεται πως η πορεία του CAC-40 μας επηρεάζει όπως και όλη την Ευρώπη. Το ευρώ επίσης έχει υποχωρήσει σημαντικά. Η εβδομάδα ήταν έντονα πτωτική και ο Γ.Δ. έχασε 3,53%, ενώ ο τραπεζικός 4,26%.

ΚΜΟ 200 ΗΜΕΡΩΝ: Σήμερα είχαμε θέμα για έξι βαριά χαρτιά που δοκίμαζαν τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Με τέτοια πτώση προφανώς και τον έκοψαν προς τα κάτω. Επίσης και η Alpha Bank προστέθηκε στη λίστα και οι 6 μετοχές έγιναν 7. Υπάρχουν άλλες 6 που ήταν ήδη κάτω από τον εν λόγω κινητό. Πρέπει να επιβεβαιωθεί η διάσπαση για τις νέες, αλλά αν επιβεβαιωθεί θα έχουμε ταλαιπωρία.

FTSE 25: Όλες στο κόκκινο! Motor Oil, HelleniQ Energy, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Lamda και Quest έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι ξένοι εκεί αγοράζουν, εκεί πουλάνε. Μεγάλη πτώση σήμερα και το θέμα είναι πως κάποιοι πρωινοί στη Eurobank την πάτησαν. Την πήγαν στο +2,23% το πρωί λόγω της αναβάθμισης αλλά μετά βγήκαν μεγάλοι πωλητές. Έκλεισε στα 2,0470 ευρώ και στο -4,70% με υψηλό ημέρας στα 2,1960 ευρώ. Απώλειες 4,79% για Alpha Bank, 4,26% για Πειραιώς και μόλις 1,10% για Εθνική.

ΔΕΗ: Χαμηλό 6 μηνών έγραψε σήμερα. Στα 10,60 ευρώ και στο -3,37%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Από μέρα σε μέρα, από βδομάδα σε βδομάδα και έχουν περάσει χρόνια. Γράφονται ονόματα, γράφονται τιμές και η αγορά περιμένει. Αν δεν έχει αρμόδιες αρχές, να ελέγχουν και να δείχνουν αυστηρότητα, αυτά παθαίνεις.

INTRACOM: Αυτή τη μετοχή, μόλις γράφτηκε για εξαγορά, την έθεσαν σε αναστολή διαπραγμάτευσης μέχρι να εξηγηθεί η διοίκηση. Άλλες τις κρατάμε και αν θέλουν μας απαντούν. Αν θέλουν…

REAL CONS.: Αν μία μετοχή ξεχώρισε σήμερα, αυτή ήταν. Με όγκο και πάλι, αλλά κατάφερε να μαζέψει τα χαρτιά των πωλητών και να κινηθεί υψηλότερα. Στα 3,60 ευρώ και στο +5,57% με όγκο 68 χιλ. τεμάχια.

AS COMPANY: Με όγκο σήμερα και είχε δυνατούς πωλητές, αλλά βγήκαν άμυνες. Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει insiders να αγοράζουν… Στα 2,67 ευρώ και στο +1,14% με 39 χιλ. τεμάχια όγκο αλλά και με πωλητές στην τιμή κλεισίματος.

Q&R: Συνεχίστηκε η πτώση και έχασε 5,17% με όγκο 282 χιλ. τεμάχια.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Δυνατές απώλειες και εδώ. Στα 1,46 ευρώ και στο -5,50%.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Έκανε πακέτο στα 1,19 ευρώ, όγκου 103 χιλ. τεμαχίων και έκλεισε με άνοδο. Το πακέτο μάλλον δεν έχει κάποια είδηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης