Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η ώρα της διανομής - Κρατήστε αυτήν την ημερομηνία 24/6 γιατί μπορεί να εισπράξετε έως και δέκα μερίσματα σε μία μέρα

Η ώρα της διανομής - Κρατήστε αυτήν την ημερομηνία 24/6 γιατί μπορεί να εισπράξετε έως και δέκα μερίσματα σε μία μέρα
Κορυφαία σε απόδοση μετοχή είναι η Int. International καθώς η απόδοση ανέρχεται στο 46%
Σχετικά Άρθρα
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά έως και δέκα διανομές μερισμάτων και επιστροφών κεφαλαίου μπορεί να βρεθούν να διεκδικούν οι επενδυτές την επόμενη εβδομάδα.
Όσοι αγοράσουν μετοχές των παρακάτω εταιρειών ή έχουν μέχρι και το κλείσιμο της συνεδρίασης της Δευτέρας 24ης Ιουνίου, κατοχυρώνουν δικαίωμα σε δέκα διαφορετικές διανομές μερισμάτων και επιστροφών κεφαλαίου.
Οι μετοχές όλων των παρακάτω εισηγμένων εταιρειών την επόμενη μέρα, ήτοι την Τρίτη 25 Ιουνίου, θα είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το σχετικό δικαίωμα και μετά θα ξεκινήσει η πληρωμή του.
Πιο αναλυτικά, η Intercontinental International στις 25 Ιουνίου θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο συνολικό μέρισμα των 2,21 ευρώ (τακτικό από κέρδη χρήσης και από κέρδη προηγούμενων ετών) στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη BriQ Properties και η πληρωμή θα γίνει στις 28 Ιουνίου.
Η απόδοση είναι της τάξης του 46%.
Η συμφωνία υπενθυμίζεται πως έχει τροποποιηθεί λόγω της καθυστέρησης των εγκρίσεων και θα αλλάξει η σχέση ανταλλαγής, η οποία θα καθοριστεί, αφού δημοσιευτούν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης.
H ΕΧΑΕ θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα, το οποίο μαζί με τον υπολογισμό των ιδίων μετοχών ανέρχεται στα 0,25036335 ευρώ ανά μετοχή μικτό.
Η πληρωμή θα γίνει την 1η Ιουλίου. Η απόδοση ανέρχεται στο 5%.
H Optima Bank θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα δώσει μέρισμα και συγκεκριμένα θα δώσει 0,418 ευρώ καθαρό με την πληρωμή να ξεκινάει την 1η Ιουλίου.
Η απόδοση είναι 3,5%.
Η Quest θα δώσει 0,2090 ευρώ καθαρό με την πληρωμή να ξεκινάει 1η Ιουλίου. Η απόδοση είναι 4%.
Η Viohalco θα διαπραγματεύεται στις 25 Ιουνίου επίσης χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή με το φόρο στο Βέλγιο να είναι 30%.
Η καταβολή θα ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου.
Στα 0,85 ευρώ ανέρχεται το μικτό μέρισμα της Τιτάν, η πληρωμή του οποίου θα ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου.
Η Cenergy θα δώσει 0,08 ευρώ ανά μετοχή με την πληρωμή να ξεκινάει 27 Ιουνίου. Ο φόρος στο Βέλγιο είναι 30%.
Το μέρισμα της Intracom είναι 0,05 ευρώ και επίσης θα διαπραγματεύεται «κομμένη» την εν λόγω ημερομηνία, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει αποφασιστεί και επιστροφή κεφαλαίου 0,07 ευρώ ανά μετοχή. Η καταβολή του μερίσματος θα γίνει 1η Ιουλίου και 2 Ιουλίου θα γίνει η αποκοπή του δικαιώματος στην επιστροφή κεφαλαίου με την πληρωμή της να ξεκινάει 8 Ιουλίου.
Το ποσό των 0,25 ευρώ ανά μετοχή θα έχει κόψει ως επιστροφή κεφαλαίου ο ΟΠΑΠ με πληρωμή επίσης 1η Ιουλίου
Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ δίνει 0,04 ευρώ μικτό ή καθαρό 0,038 ευρώ με την πληρωμή να γίνεται 1η Ιουλίου.
Σημειώνεται πως την επόμενη μέρα, δηλαδή την 26η Ιουνίου τρεις ακόμα μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα και συγκεκριμένα Fourlis (0,12 ευρώ), Μυτιληναίος (1,50 ευρώ) και Motor Oil (1,40 ευρώ).

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης