Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Διατήρηση του ανοδικού momentum περιμένουν οι αναλυτές – Στο εξωτερικό και σε MSCI το βλέμμα

Χρηματιστήριο: Διατήρηση του ανοδικού momentum περιμένουν οι αναλυτές – Στο εξωτερικό και σε MSCI το βλέμμα
Το ενδιαφέρον θα στραφεί στην αυριανή ανακοίνωση του οίκου MSCI, όπου θα ανακοινωθεί η κατάταξη των αγορών
Σχετικά Άρθρα
Συνέχιση της χθεσινής ανοδικής κίνησης περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα να είναι στραμμένος τις αγορές του εξωτερικού και κυρίως στη Γαλλία.
Φαίνεται όμως πως οι ανησυχίες σταδιακά υποχωρούν.
Δεν αποκλείεται χαμηλότερος τζίρος σήμερα στο Χ.Α. λόγω της αργίας των αγορών στις ΗΠΑ.
Από την άλλη σταδιακά το ενδιαφέρον θα στραφεί στην αυριανή ανακοίνωση του οίκου MSCI, όπου θα ανακοινωθεί η κατάταξη των αγορών.
Το Χ.Α. όπως έχει ενημερώσει η διοίκηση περιμένει μέσα στο έτος ένας οίκος να βάλει την αγορά σε λίστα παρακολούθησης.
Σύμφωνα με τη Eurobank Equities, σε περίπτωση που η Ελλάδα εξασφαλίσει την τοποθέτησή της σε λίστα παρακολούθησης, ο οίκος πιθανότατα θα παράσχει χρονοδιάγραμμα για την περίοδο διαβούλευσης και θέματα που θα τεθούν στο επίκεντρο (υιοθέτηση δομών omnibus, μηχανισμοί δανεισμού/δανεισμού μετοχών).
Σήμερα οι μετοχές της Noval διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,02497892 ευρώ ανά μετοχή καθώς και της Trade Estates ύψους 0,08 ευρώ ανά μετοχή.
Και οι δύο διανομές είναι καθαρές αφού η ΑΕΕΑΠ δεν φορολογούνται στο μέρισμα.
Επίσης σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση τα 10.600.010 δικαιώματα (ΝΤΟΠΛΕΡΔ) της εταιρείας Ντόπλερ, συμμετοχής στην πρόσφατη ΑΜΚ με καταβολή μετρητών, διαπραγματεύσιμα από 19/06/2024 έως και 27/06/2024, με ελεύθερο ημερήσιο όριο διακύμανσης και τιμή εκκίνησης δικαιώματος τα 0,0905 ευρώ. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από 19/06/2024 έως και 02/07/2024.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν ένα μικτό άνοιγμα σήμερα με τους επενδυτές να συνεχίζουν να έρχονται αντιμέτωποι με ένα πλήθος ανταγωνιστικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των κάπως «γερακίστικων» δηλώσεων από αξιωματούχους της FRD, πολιτικές ανησυχίες στην Ευρώπη και προσδοκιών της αγοράς για χαλάρωση της πολιτικής για τα επιτόκια.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις διεθνείς αγορές σήμερα.

Beta
Μία συνέχιση της χθεσινής ανόδου αναμένεται σήμερα, καθώς η ταραχή στις ευρωπαϊκές αγορές φαίνεται να αποκλιμακώνεται. Σήμερα οι αμερικανικές αγορές θα είναι κλειστές.

Κύκλος
Το θετικό momentum επανέρχεται στο Χ.Α. με την τεχνική ανάλυση ωστόσο να επιζητεί την υπέρβαση των 1450 μονάδων για την εδραίωσή του ώστε να ξεπερνά το χαρακτηρισμό ως ανοδικής αντίδρασης. Τα νέα ιστορικά υψηλά της Wall Street για τον S & P 500 και το Nasdaq υποβοηθούν το σενάριο συνέχισης της ανοδικής κίνησης στις αγορές του πλανήτη, στο Χ.Α. ανάμεσά τους. Κλειστή σήμερα η Wall Street λόγω της Εθνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης