Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τεχνική Ολυμπιακή: Τι είπε η διοίκηση για Πόρτο Καρράς, πλοία ακίνητα αλλά και market maker

Τεχνική Ολυμπιακή: Τι είπε η διοίκηση για Πόρτο Καρράς, πλοία ακίνητα αλλά και market maker
Έγκριση για επιδότηση 60% σε επένδυση 10-12 εκατ. ευρώ στη Μαρίνα Σάμου περιμένει η εταιρεία
Σχετικά Άρθρα
Σύντομα πιστεύει η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής πως θα ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία πώλησης του Πόρτο Καρράς, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης.
Ο 3ος αξιολογητής αύξησε το τελικό τίμημα κατά 5,77 εκατ. ευρώ, χρήματα που όμως δεν έχουν αποδεσμευτεί από τον λογαριασμό.
Αναφορικά με τις επενδύσεις στα πλοία ανέφερε πως υπό τις παρούσες συνθήκες (αυξημένων ναύλων και υψηλών τιμών πλοίων), δεν βρίσκει ελκυστικές ευκαιρίες για να επενδύσει περαιτέρω.
Στον τομέα των ακινήτων που επίσης έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις, η βίλα στο Ψυχικό ανακαινίζεται και βγαίνει προς πώληση.
Θα είναι 520 τ.μ. και αναμένεται πως η τιμή πώλησης θα είναι 7 χιλ./τ.μ. με κόστος 1,6-1,7 εκατ. ευρώ άρα θα υπάρξει υπεραξία 100%.
Για το project στα Πηγαδάκια Βούλας, απομακρύνονται μπάζα και τον Σεπτέμβριο ξεκινά η κατασκευή με διετή ορίζοντα ολοκλήρωσης και συνολικό ύψος επένδυσης 22-23 εκατ. ευρώ, όπως είχε πει και στην πρόσφατη ενημέρωση αναλυτών.
Θα χτιστούν 7.300 τ.μ. με εκτιμώμενη τιμή πώλησης τουλάχιστον 7.500-8.000 τ.μ. και η υπεραξία ανέρχεται άνω των 20 εκατ. ευρώ.
Το project Arrow, (ακίνητα από κόκκινα δάνεια), προχωράει και εξετάζεται κατά περίπτωση η αξιοποίηση κάθε ακινήτου από το σύνολο των 186.
Δεν υπάρχει απόκλιση στα τιμήματα, παρά μόνο στον αριθμό ακινήτων, εφόσον υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα.
Έχουν αγοραστεί 30 ακίνητα, 60 θα μεταβιβαστούν εντός Ιουλίου, ενώ έχουν πουληθεί ήδη 27 και για άλλα 30 είναι στο στάδιο της κατάρτισης συμφωνητικών (υπεραξίες τουλάχιστον 25%, οι οποίες φορολογούνται με 22%).
Πρόβλημα υπάρχει με 44 ακίνητα για τα οποία έχει γίνει ανακοπή.
Στις κατασκευές και ειδικά στη Ρουμανία η Τεχνική Ολυμπιακή θα πάει σε διαιτησία για την είσπραξη πρόσθετων εσόδων, ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν παλιότερες απαιτήσεις 5,1 εκατ. ευρώ από Ελληνικό Δημόσιο και 13,86 εκατ. ευρώ απομειωμένες.
Επίσης, το φθινόπωρο αναμένονται οι οικοδομικές άδειες για τις αντιπαροχές της Εκκλησίας (πρόκειται για 3 οικόπεδα).
Για τη Μαρίνα Σάμου η διοίκηση είπε πως η λήξη της σύμβασης είναι το 2043 και συγκαταλέγεται μεταξύ των 10-12 μεγαλύτερων μαρίνων της Ελλάδος και αιτήθηκαν για 10 εκατ. ευρώ επενδύσεις, να επιδοτηθούν κατά 60%.
Εντάχθηκε στις επιλέξιμες επενδύσεις και αναμένεται προσεχώς η έγκριση.
Τέλος για την πορεία της μετοχής ειπώθηκε πως δεν είναι ευχαριστημένη η διοίκηση από τον ειδικό διαπραγματευτή και είτε θα τον αντικαταστήσουν, είτε θα βάλουν και δεύτερο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης