Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – «Με νύχια και με δόντια» - Δίνονται κρίσιμες μάχες σε πολλά χαρτιά

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – «Με νύχια και με δόντια» - Δίνονται κρίσιμες μάχες σε πολλά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μικτές τάσεις στις αγορές του εξωτερικού, αλλά χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις. Εμείς προσπαθήσαμε να κρατηθούμε με «νύχια και με δόντια» πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων και παρά το κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας τα καταφέραμε. Απουσιάζουν οι εγχώριοι καταλύτες, υπάρχει και στάση αναμονής λόγω των εκλογών στη Γαλλία και επηρεαζόμαστε. Ξεχώρισε η Εθνική με την Πειραιώς και την Aegean, ενώ υστέρησαν Motor Oil, Eurobank και Μυτιληναίος. Σημειώνεται πως αρκετά βαριά χαρτιά έκλεισαν στο χαμηλό της ημέρας. Πολλές οι μάχες που δίνονται για να μην σπάσουν κρίσιμα τεχνικά σημεία.

ΔΕΗ: Επιστρέφει μετά από 10 χρόνια απουσίας στις διανομές μερισμάτων, μετά και την σχετική έγκριση που έλαβε από τη γενική συνέλευση για διανομή 0,25 ευρώ. Η αποκοπή θα γίνει 22 Ιουλίου. Θετικό μήνυμα από τον κ.Στάσση στη γενική συνέλευση για EBITDA, επενδύσεις, μετασχηματισμό. Στα 10,91 ευρώ και στο -0,82%.

EUROBANK: Αρκετά τα πακέτα και σήμερα στη μετοχή. Με απώλειες 1,68% και στα 2,05 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δίνεται μάχη για να μη σπάσει κρίσιμα τεχνικά σημεία. Είχαμε αναφερθεί προχθές και είχαμε βάλει και γράφημα. Η μάχη συνεχίζεται. Στα 3,3940 ευρώ και στο +1,31%.

ΕΛΠΕ: Έπεσε το ρεύμα στη Γενική Συνέλευση, αλλά έμειναν τα μικρόφωνα ανοικτά και όσοι ήταν μέσω internet άκουγαν. Έτσι άκουσαν να λέει ο CEO, ότι αν τον ρωτήσουν για ΔΕΠΑ Εμπορίας και Elpedison θα πει «κάτι θα πουλήσουμε, κάτι θα αγοράσουμε», ενώ τον ενημέρωσαν για πιθανή παρουσία συνδικαλιστών και μάλλον δεν το περίμενε. Τώρα, ως στήλη, δε νομίζουμε ότι έχουν παράπονα οι συνδικαλιστές από τον όμιλο. Έντονες διαμαρτυρίες από μικρομετόχους για την έκτακτη φορολογία, με τη διοίκηση να δείχνει τη δυσφορία της. Θέλει να πουλήσει τη ΔΕΠΑ Εμπορίας (35%) και είναι ανοικτή η διοίκηση στην Elpedison για το 50%. Είτε να αγοράσει, είτε να πουλήσει.

AUTOHELLAS: Νέο χαμηλό 16 μηνών από τη μετοχή.

FOLLI FOLLIE: Βαριές καμπάνες και φυλακή για εκείνους που αμαύρωσαν την εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς και ευθύνονται για τις μεγάλες χασούρες επενδυτών. Το ελαφρυντικό του έντιμου βίου που τους αναγνωρίστηκε δεν ξέρουμε κατά πόσο στέκει, αφού την απάτη την έκαναν πολλά χρόνια, απλά αργά τους ανακάλυψαν.

EPSILON NET: Πάλι αγορές πάνω από τη δημόσια πρόταση.

ΕΚΤΕΡ: Αύριο η γενική συνέλευση και περιμένουμε να μάθουμε αυτό το… κρατικό μυστικό που δεν έχει ανακοινώσει ακόμα. Δηλαδή το μέρισμα που θα δώσει. Τι να σχολιάσουμε… Επίσης στην ατζέντα της γενικής συνέλευση υπάρχει θέμα για split με 1 παλιά να γίνονται 2 νέες. Έχει γράψει η στήλη πως δεν υπάρχει λόγος να γίνει μία τέτοια κίνηση. Καλό είναι να το ξανασκεφτεί η διοίκηση με το βασικό μέτοχο και να απορρίψουν την πρόταση. Ξεχώρισε από τα μικρά και ενισχύθηκε 4,68% κλείνοντας στα 4,47 ευρώ.

LAVIPHARM: Εξαιρετικό παίξιμο σήμερα στη μετοχή και προσπάθεια να κρατηθούν στηρίξεις. Όλα αυτέ σε μία συνεδρίαση όχι και τόσο υποστηρικτική, ειδικά για τα μικρομεσαία. Μπήκε δυνατή εντολή αγοράς στα 0,83 ευρώ. Μάλλον εστάλη μήνυμα στους δυνητικούς πωλητές μέσω της εντολής άνω των 70 χιλ. τεμαχίων στην πλευρά των αγοραστών. Στα 0,8450 ευρώ και στο +3,94%.

REVOIL: Πακέτα στα 1,70 ευρώ ανά μετοχή συνολικού όγκου 721 χιλ. τεμαχίων. Αφορούσαν το 3,3% του συνόλου των μετοχών. Καιρό βλέπαμε πωλητή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει η μετοχή. Για να δούμε τώρα αν μπορεί να κάνει κάτι. Στα 1,74 ευρώ και στο +8,41%. Αξίζει καλύτερης αποτίμησης.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Ο… κάτοικος Αμερικής, Charilaos Koytounidis (Χαρίλαος Κουτουνίδης με απλά ελληνικά) αγόρασε 771.500 μετοχές. Ήταν αυτές που πούλησε η Centric. Μιας και είδαμε ξένο όνομα θυμηθήκαμε και εκείνους τους επενδυτές που θα έβαζαν λεφτά μέσω αυξήσεων κεφαλαίου για επενδύσεις στις ΑΠΕ. Είχε κανείς νέα τους;

ΜΕΖΖ: Δεν ήταν καλή μέρα για τις μετοχές της κατηγορίας.

CENTRIC: Μέρες τώρα «παίζει» με δυνατή στήριξη. Μέχρι τώρα δείχνει πως κρατιέται και δε σπάει προς τα κάτω.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης