Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Άλλο ένα υποτονικό ξεκίνημα με στηρίξεις από Coca Cola – ΜΟΗ και CENER στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Άλλο ένα υποτονικό ξεκίνημα με στηρίξεις από Coca Cola – ΜΟΗ και CENER στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Υποτονικό και πάλι το ξεκίνημα της αγοράς αλλά ανοδικό και ανάλογο με την πορεία των ξένων αγορών. Στο επίκεντρο είναι η Cenergy λόγω αποτελεσμάτων και αύξησης κεφαλαίου, αλλά και η Motor Oil αφού δημοσιεύει μετά το κλείσιμο τα δικά της αποτελέσματα εξαμήνου. Η Coca Cola ωστόσο είναι αυτή που προσφέρει στήριξη στην αγορά και καταγράφει σημαντική άνοδο.

CENERGY: Η αύξηση κεφαλαίου ήταν κάτι που υπήρχε ως σενάριο και είχε πει η διοίκηση πως για την επένδυση στις ΗΠΑ εξέταζε όλα τα ενδεχόμενα. Τώρα ανακοίνωσε πρόθεση. Θα κάνει αύξηση 200 εκατ. ευρώ με τους μετόχους μειοψηφίας να έχουν δικαίωμα και τον πρώτο λόγο. Όσοι δεν είναι μέτοχοι θα μπορέσουν να εκδώσουν πρόθεση συμμετοχής μέσω βιβλίου προσφορών. Η Viohalco θα μειώσει το ποσοστό της και θα βελτιωθεί η διασπορά. Αν δεν βάλει λεφτά θα πάει στο 72% από περίπου 80%. Η ανακοίνωση «φωτογραφίζει» πως η Viohalco δε θα έχει συμμετοχή στην αύξηση.

Χθες η μετοχή «βούτηξε» και έκλεισε με απώλειες 3,32%, προφανώς γιατί κάποιοι άκουσαν για την αύξηση. Τα αποτελέσματα ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων και οι μεσοπρόθεσμη εκτίμηση της διοίκηση για τα EBITDA πολύ καλή (380-420 εκατ. ευρώ). Στο πρώτο εξάμηνο και λόγω επενδύσεων ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε στα 494 εκατ. ευρώ. Η νέα εκτίμηση για τα EBITDA του 2024 είναι μεταξύ 245-265 εκατ. ευρώ άρα με μία μέση τιμή στο EBITDA ο δείκτης net debt/EBITDA είναι 1,93 φορές. Με ήπιες απώλειες άνοιξε η μετοχή.

VIOHALCO: Θα μειωθεί το ποσοστό της, άλλωστε υπήρχε από παλιά φήμη για placement στη Cenergy, αλλά πλέον το περιουσιακό στοιχείο με βάση τις νέες εκτιμήσεις αξίζει περισσότερα. Με άνοδο 1,39% άνοιξε η μετοχή αλλά με χαμηλό όγκο.

MOTOR OIL: Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα, μετά το κλείσιμο της αγοράς και αύριο έχει ενημέρωση αναλυτών. Επαναλαμβάνουμε πως το ενδιαφέρον είναι στα περιθώρια διύλισης που στο τρίτο τρίμηνο υποχώρησαν περαιτέρω, στη ζήτηση τους καλοκαιρινούς μήνες και στην έξοδο από τον MSCI Greece Standard. Η πλειονότητα των αναλυτών θεωρεί την τρέχουσα αποτίμηση ελκυστική. Η στήλη δεν διαφωνεί… Οριακά χαμηλότερα στο ξεκίνημα.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σήμερα οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή και με νέα ονομαστική αξία.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Μεγάλη εντολή αγοράς 46 χιλ. τεμαχίων στα 7,80 ευρώ στην προσυνεδρίαση.

COCA COLA: Με μεγάλη άνοδο 2,62% άνοιξε η μετοχή και έχει ξεπεράσει τα 12 δισ. ευρώ η αποτίμηση. Πάει να κλείσει το χάσμα που δημιούργησε η μεγάλη πτώση των αγορών στις 5 Αυγούστου.

ΕΧΑΕ: Στην προσυνεδρίαση και ενώ υπήρχαν εντολές λίγων τεμαχίων, ειδικά στους πωλητές μπήκε εντολή πώλησης 80 χιλ. τεμαχίων στα 4,63 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Μετοχή της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ανοίγει με 6 τεμάχια στο -1,80% και στα 5,46 ευρώ. Πόσο ακόμα θα την απαξιώσουν;

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης