Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ηλίας Μπουρμάς, περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Επιδιώκουμε να προσελκύσουμε διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές

tags :
Ηλίας Μπουρμάς, περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Επιδιώκουμε να προσελκύσουμε διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές

Η προώθηση του κινηματογραφικού τουρισμού είναι μία από τις πολλές δράσεις που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην κατεύθυνση ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Ηλίας Μπουρμάς, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
«Η προώθηση του κινηματογραφικού τουρισμού είναι μία από τις πολλές δράσεις που τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και βλέπουμε να πιάνει τόπο. Από την προηγούμενη περιφερειακή θητεία την οποία είχα την τιμή να υπηρετώ, είχαμε ιδρύσει στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το πρώτο Film Office. Είχαμε τη χαρά και την τιμή να λειτουργήσει πριν από 4 περίπου χρόνια, να πρωτοξεκινήσει. Είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε 3 πολύ καλές ελληνικές παραγωγές κι επίσης είχαμε την τεράστια τιμή όλο αυτό το background που είχαμε δημιουργήσει να αποτελέσει πόλο έλξης για μία υπερπαραγωγή, μία σουηδική παραγωγή περίπου 50 εκατ. ευρώ, η οποία γυρίστηκε φέτος στην Εύβοια, στην παραλία της Χιλιαδούς, με οσκαρικούς ηθοποιούς. Μία παραγωγή από αυτές που θέλουμε, που επιδιώκουμε μέσω του συγκεκριμένου γραφείου να προσελκύουμε στην περιφέρεια Στερεάς», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Ηλίας Μπουρμάς.
«Φέτος ήταν πραγματικά μια εξαιρετική ευκαιρία μέσω αυτής της σημαντικότατης επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η οποία είναι μια επέτειος σημαντική για όλο τον πλανήτη, για όλο τον κόσμο από άκρη σ’ άκρη να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους όλων των περιοχών να καταλάβουν το μεγαλείο της περιοχής μας, το τι διαδραματίστηκε εδώ, και όλο αυτό, βέβαια, να έχει για εμάς μια πολιτιστική και παράλληλα τουριστική επέκταση. Δεν σημαίνει ότι επειδή χρησιμοποιώ παρελθοντικό χρόνο ότι είναι κάτι που αποφασίστηκε και ακυρώθηκε και δεν θα γίνει. Σίγουρα, όμως, θα γίνει πολύ διαφορετικά από αυτό που είχαμε προβλέψει», τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89140

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης