Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αυστηρότερους περιορισμούς στα ταξίδια εξετάζει το Ην. Βασίλειο

tags :
Αυστηρότερους περιορισμούς στα ταξίδια εξετάζει το Ην. Βασίλειο
Οι υπουργοί της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, εξετάζουν μια σειρά περιοριστικών μέτρων για να σταματήσουν την εξάπλωση νέων παραλλαγών του ιού
“Η τουριστική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου θα ανακάμψει μόνο όταν καταργηθεί η καραντίνα”.
Αυτό τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του UKInbound Τζος Κροφτ σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για αυστηρότερους περιορισμούς στα βρετανικά σύνορα και επιβολή καραντίνας σε ξενοδοχείο.
“Είμαστε πολύ προσεκτικοί και δεν αποκλείουμε περαιτέρω μέτρα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ, μιλώντας στο BBC.
Αλλά δεν πρόκειται να αναφερθώ σε λεπτομέρειες σχετικά με αυτό. Έχουμε τους κατάλληλους κανόνες για να διατηρήσουμε αυτήν τη χώρα ασφαλή.”
Ωστόσο δεν είναι κατανοητό εάν όλοι οι ταξιδιώτες θα αναγκαστούν μπουν σε καραντίνα ή αν το σχέδιο αφορά αυτούς που επιστρέφουν από χώρες υψηλού κινδύνου.
Οι νέοι περιορισμοί που θα συζητηθούν αύριο Τρίτη 26 Ιανουαρίου σε συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων COVID-19, θα αποτελέσουν άλλο ένα τεράστιο πλήγμα. Τόσο στην ταξιδιωτική βιομηχανία, όσο και στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
Σε μια εποχή που οι φορείς εκμετάλλευσης άρχισαν να αναφέρουν έντονη ζήτηση για θερινές κρατήσεις.
“Η δημόσια υγεία και ασφάλεια πρέπει πάντα να είναι υψίστης σημασίας, υπογράμμισε ο Τζος Κροφτ.
Εάν η κυβέρνηση εφαρμόσει περαιτέρω περιορισμούς στα σύνορα, πρέπει να εξετάσει τις επιπτώσεις για την εισερχόμενη τουριστική βιομηχανία και να παρέχει στοχευμένη υποστήριξη για τις επιχειρήσεις.
Μόνο όταν καταργηθεί η καραντίνα, η τουριστική βιομηχανία θα μπορέσει να ξεκινήσει την πλήρη ανάκαμψη της. Αλλά χρειαζόμαστε περισσότερη υποστήριξη για να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις θα επιβιώσουν για να παίξουν τον ρόλο τους”.

Το σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου

Οι υπουργοί της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, εξετάζουν μια σειρά περιοριστικών μέτρων για να σταματήσουν την εξάπλωση νέων παραλλαγών του ιού. Ιδίως της παραλλαγής Covid της Νότιας Αφρικής, ώστε να μην επηρεαστεί η αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Το πιο πιθανό σενάριο, είναι η επιβολή ενός συστήματος απομόνωσης που χρησιμοποιείται από χώρες όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης