Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πότε αναμένεται ανάκαμψη της αεροπορικής κίνησης

Πότε αναμένεται ανάκαμψη της αεροπορικής κίνησης
Το Eurocontrol έχει επεξεργαστεί τρία σενάρια σχετικά με την ανάκαμψη της αεροπορικής κίνησης
Το 2025 εκτιμάται ότι θα επανέλθει η αεροπορική κίνηση στα προ πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με το Eurocontrol, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που παραμένουν σε ισχύ σε αρκετές χώρες και της πορείας της υγειονομικής κρίσης.
«Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη για την ευρωπαϊκή αεροπορία. Προχωρούμε προς το καλοκαίρι του 2021 και οι περισσότεροι περιορισμοί εξακολουθούν να ισχύουν παρά την ενθαρρυντική πρόοδο που καταγράφεται στο μέτωπο των εμβολιασμών. Έτσι, ενώ αναμένουμε αύξηση στην κυκλοφορία το καλοκαίρι, το πιο πιθανό σενάριό μας προβλέπει μια συντονισμένη άρση των περιορισμών έως το πρώτο τρίμηνο του 2022, κάτι το οποίο θα διευκολύνει τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων», τόνισε, ο Έμον Μπρέναν, γενικός διευθυντής του Eurocontrol.
Με βάση τις εκτιμήσεις του Οργανισμού, το 2021 θεωρείται πιο πιθανό να επιτευχθεί το 50% της κυκλοφορίας του 2019, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 5,5 εκατ. πτήσεις, ενώ μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, η κίνηση αναμένεται να έχει ανακάμψει στο 72% των επιπέδων του 2019 για να επανέλθει τελικά στα επίπεδα πριν από την πανδημία έως το 2025.

Τα τρία σενάρια

Το Eurocontrol έχει επεξεργαστεί τρία σενάρια σχετικά με την ανάκαμψη της αεροπορικής κίνησης, το αισιόδοξο, το μετριοπαθές και το απαισιόδοξο:
* Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, το αισιόδοξο, προβλέπεται ανάκαμψη της κίνησης στα επίπεδα του 2019 έως το 2024, υπό τις προϋποθέσεις ότι αφενός θα υπάρξει εκτεταμένη πρόοδος σχετικά με τους εμβολιασμούς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έως το καλοκαίρι του 2021 και αφετέρου θα υπάρξει μια συντονισμένη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων.
* Το δεύτερο σενάριο -το οποίο θεωρείται και το πιο πιθανό- προβλέπει ότι το 2024 η κίνηση θα ανακάμψει στο 95% των επιπέδων του 2019, με τους εμβολιασμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη και τη συντονισμένη χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια μέσα στο α’ τρίμηνο του 2022 να δρουν καταλυτικά στην αύξηση των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων.
* Τέλος, με βάση το τρίτο και πιο απαισιόδοξο σενάριο εκτιμάται ότι το 2024 η κίνηση θα φτάσει μόνο το 74% των επιπέδων του 2019, με πλήρη ανάκαμψη όχι πριν από το 2029. Σε αυτό το σενάριο αναμένεται να υπάρχουν συνεχείς περιορισμοί και τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης