Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους διεθνείς προορισμούς

Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους διεθνείς προορισμούς
Οι χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις περιλαμβάνουν τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία
Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που έχει επισκεφθεί ο μέσος ταξιδιώτης το προηγούμενο έτος καταλαμβάνονται την πέμπτη θέση. Την κορυφαία πεντάδα απαρτίζουν η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Πορτογαλία.
Ο μέσος παγκόσμιος ταξιδιώτης έχει ταξιδέψει σε 18 χώρες σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της πλατφόρμας VisitedApp.
Ειδικότερα, οι ταξιδιώτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν επισκεφθεί τις περισσότερες χώρες, με κατά μέσο όρο 29 χώρες. Οι Ελβετοί και οι Σουηδοί ταξιδιώτες ήρθαν στη δεύτερη και τρίτη θέση ως οι πιο πολυταξιδεμένοι. Οι Πολωνοί ταξιδιώτες έχουν ταξιδέψει λιγότερο από άλλους Ευρωπαίους, καθώς επισκέπτονται 15 χώρες.
Οι χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις περιλαμβάνουν τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Τα πιο περιζήτητα μέρη για επίσκεψη είναι η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία και η Βραζιλία.
Το 2022 η Ιταλία βρέθηκε στην κορυφή της λίστας ως η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις.
Οι πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικές λίστες είναι πρωτεύουσες του κόσμου, παγκόσμια θαύματα και μουσεία τέχνης. Όταν χρησιμοποιούν την εφαρμογή ταξιδιού, οι ταξιδιώτες μπορούν να διαπιστώσουν ότι η Βαρσοβία βρίσκεται στην 24η θέση για τις πιο επισκέψιμες πρωτεύουσες του κόσμου. Η Κρακοβία έφτασε επίσης στην 21η θέση για τον πιο δημοφιλή προορισμό μπύρας.
Τα ταξιδιωτικά δεδομένα συγκεντρώθηκαν με βάση 1.550.000 διεθνείς χρήστες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης