Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιο είναι το προφίλ επαγγελματιών ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο

Ποιο είναι το προφίλ επαγγελματιών ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο
Το 95% των ερωτηθέντων πραγματοποίησε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσω εναλλακτικού τρόπου μεταφοράς
Περισσότερα από τα δύο τρίτα (72%) των επαγγελματιών ταξιδιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν μεγαλύτερο ποσοστό ταξιδιών το 2023 με τρόπους μεταφοράς με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα, όπως ο σιδηρόδρομος.
Αυτό αποκάλυψε σε πρόσφατη έρευνά της η Trainline Partner Solutions, έναν από τους κορυφαίους διανομείς περιεχομένου σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ευρώπη.
Οι ερωτηθέντες έδειξαν επίσης ανησυχία για το αποτύπωμα άνθρακα από τα επαγγελματικά ταξίδια το 2022, όπως αναφέρθηκε από περισσότερους από έξι στους δέκα από τους ερωτηθέντες (67%).
Με τα επίπεδα επαγγελματικών ταξιδιών να συνεχίζουν να ανακάμπτουν μετά την πανδημία, περισσότεροι από τους μισούς (53%) δήλωσαν ότι ο όγκος των επαγγελματικών ταξιδιών τους το 2022 ήταν είτε παρόμοιος είτε υψηλότερος από τον αριθμό που έκαναν ετησίως πριν από την πανδημία.
Επιπλέον, το 95% των ερωτηθέντων πραγματοποίησε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσω εναλλακτικού τρόπου μεταφοράς – με το 66% να συμφωνεί ότι θα προτιμούσε να ταξιδέψει περισσότερο σιδηροδρομικώς από ό,τι μπορούσε.

Η βιωσιμότητα σε πρώτο πλάνο

Όσον αφορά στο 2023, η βιωσιμότητα θα αποτελέσει τελικά σημαντικό στοιχείο για το 78% των επιχειρηματιών που ερωτήθηκαν. Αυτά τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν τη δυνατότητα αλλαγής συμπεριφοράς στα επαγγελματικά ταξίδια, με σαφή υποστήριξη μεταξύ των ερωτηθέντων για τη χρήση εναλλακτικών επιλογών ταξιδιού σε αεροπορικά ταξίδια μικρών αποστάσεων και με ιδιωτικό αυτοκίνητο όπου είναι δυνατόν.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης